Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Gündem

Yüzme Yarışması 34’üncü kez kıtaları birleştirdi (31.08.2021)

✍️ Haber Merkezi 📅 31 Ağustos 2021 13:19 👁️ 0 görüntüleme

Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışması, Zafer Bayramı’nın 99’uncu yılında 34’üncü kez büyük bir coşku ve katılımla düzenlendi.

Çanakkale Rotary Kulübü önderliğinde ve Rotary 2420. Bölge ve Dolmabahçe Rotary Kulübü sponsorluğunda gerçekleştirilen yüzme yarışması, 785 yarışmacı ile pandemi koşullarına uygun olarak Eceabat Kumsalı’nda başlayarak gerçekleştirildi. Her yıl Çimenlik Kalesi önünde son bulmasına rağmen bu yıl pandemi nedeniyle 10:15’te Donanma Aile Çay Bahçesi önündeki kumsalda sona eren yarışmada kazananlar ödüllerine kavuştu. Toplam 105 dakika süre yarışmada 14 yaşından başlayarak 70 yaş üzerine kadar giden kadınlar ve erkekler için ayrı toplam 24 kategori ve engelliler için 1 kategori olmak üzere toplam 25 kategoride yarışıldı. Toplam 3,5 mil yaklaşık 6,5 kilometre olan mesafeyi yüzerek tamamlayan her yarışmacıya madalya takdim edildi.

3 engelli yarışmacı bütün engelleri aşarak boğazı yüzerek geçti

Genellikle 200’ün üzerinde olan yabancı katılımcı sayısı bu sene pandemi nedeniyle 22 ile kısıtlı kaldı. Aynı zamanda 3 engelli yüzücü bütün engelleri aşarak Çanakkale Boğazı’nı yüzerek geçti. Yaklaşık 2.000 kişinin yarış için şehirde toplandığı Çanakkale’de oteller yüksek doluluk oranına ulaştı. Yarışmanın sponsorlarından Dolmabahçe Rotary Kulübü Başkanı Onur Öner yaptığı açıklamada; “Geçmiş dönem guvernörlerimizden ve Dolmabahçe Rotary Kulübü kurucu üyelerinden Şahap Tarzi’nin hayali ve yüzme aşkı ile beslenen proje ilk defa Dolmabahçe ve Çanakkale Rotary kulüplerinin ortak çalışması ile yürütülmüştü. İlk 8 yarışmaya katılan Rotaryen Şahap Tarzi’nin vefatından sonra yarışma bir süre onun ismiyle anılıp, Şahap Tarzi ÇanakkaleBoğazı Yüzerek Geçme Yarışması olarak adlandırılmıştı. Çanakkale Rotary Kulübü liderliğinde şu anda uluslararası bir boyuta gelerek hem Türkiye’nin hem Türk Rotary’sinin en büyük projelerinden birisi haline geldi. 30 Ağustos Zafer Bayramı gibi anlamlı bir günde Çanakkale gibi kahramanlık hikayelerine tanıklık etmiş bir şehirde gerçekleştirilen projenin bugün sponsorlarından birisi olduğumuz için çok mutluyuz.”2420 Bölge Guvernörü Gülperi Gürpınar ise dünyanın en kanlı savaşına tanıklık etmiş bu topraklarda bugün 34 sene evvel merhum Şahap Tarzi'nin barış ve dostluk için yüzdüğü Çanakkale Yüzme Yarışları'na tanıklık ettiklerini belirterek " Yurtiçi ve yurtdışından katılan 785 yarışmacıya bölgem adına çok teşekkür ederim. Askeri güçlerin geçemediği Çanakkale Boğazı'nı bugün dostluk ve barış ile geçtik" dedi.

Yarışmanın Mitolojik Hikayesi

1986 yılından beri düzenlenen yarışma, hüzünlü bir mitolojik aşk hikayesine dayanıyor. Milattan önce 7’nci yüzyılda Çanakkale’nin iki yakasından gençler birbirlerine aşık olur. Hero mavi gözlü bugün Eceabat yakınlarında kalan bir yerleşim alanında yaşayan bir rahibedir. Bu kentte düzenlenen bir şenlikle Nara Burnu yakınlarında yaşayan Leandros adında yakışıklı bir genç, Hero’yu görür görmez ona aşık olur. Ancak rahibe için bu, evlilikle sonuçlanması imkansız bir aşktır. Leandros her gece gizli aşkını görmek için Çanakkale Boğazı’nı yüzerek geçmeye başlar. Heroda ona yönünü bulabilmesi için meşale yakar. Bir kış günü yağmur ve akıntının olduğu bir gece maalesef meşale söner ve bir daha alev almaz. Yolunu bulamayan Leandros da akıntıya kapılır ve ölür.

Haber Merkezi

İlgili Haberler

17 Eylül Süper Loto sonuçları! 17 Eylül Süper Loto kazandıran numaralar hangileri? Süper Loto büyük ikramiye kime çıktı?
17.09.2026
Kiralık TOKİ kira fiyatları ne kadar? İstanbul 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 kiralık konut ücretleri
17.09.2026
Galatasaray Barcelona maçı hangi kanalda, şifresiz mi? GS Barcelona maçı ne zaman, saat kaçta ve nerede?
17.09.2026
İstanbul TOKİ kiralık evler nerede? 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 TOKİ kira fiyatları ve başvuru şartları
17.09.2026
EKPSS tercih kılavuzu 2026 yayımlandı mı? Engelli memur alımı tercih tarihleri için ÖSYM açıklaması
17.09.2026
Sevdan Bir Ateş oyuncuları kimler, hangi karakteri oynuyor? Mirza, Leyla, Hüma ve diğer karakterler
17.09.2026
Alıkara kaçıncı bölümde? Alıkara 3. bölüm ve 4. bölüm ne zaman, yeni bölüm hangi gün yayınlanıyor?
17.09.2026
Çılgın Sayısal Loto sonuçları 16 Eylül 2026! Büyük ikramiye ne kadar, kaç kişi 5 bildi?
17.09.2026
16 Eylül 2026 Şans Topu çekiliş sonucu! Kazandıran numaralar neler? İkramiye dağılımı ne kadar?
17.09.2026
Var Mısın Yok Musun yeni bölüm ne zaman, kaçıncı bölümde kaldı, bu hafta neden yok?
17.09.2026
Green Card DV-2027 başvuruları kaçıncı ayda başlayacak? Çekiliş ne zaman, başvuru tarihi açıklandı mı?
17.09.2026
Faizsiz kredi şartları 2026: 100 bin TL’ye kadar 0 faizli kredi kimlere veriliyor, yeni müşteri olma şartı nedir?
17.09.2026
ÇAN2 Termik Santrali, Çan’ın değerlerini yaşatırken geleceğine yatırım yapıyor
17.09.2026
Kızılcık Şerbeti 5. sezon ne zaman başlıyor? 139. bölüm tarihi, yayın günü ve saati belli oldu
17.09.2026
VGM bursu ne kadar 2026? 4 bin TL burs başvurusu ne zaman, VGM yükseköğrenim bursu şartları neler?
17.09.2026
2026-2027 İBB burs başvurusu ne zaman? İBB Genç Üniversiteli bursu nasıl alınır, kimler başvurabilir?
17.09.2026