Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Gündem

YEREL YÖNETİM – YEREL BASIN İŞBİRLİĞİ MESLEĞİMİZE DEĞER KATACAK

✍️ Haber Merkezi 📅 06 Temmuz 2019 12:15 👁️ 0 görüntüleme

TGF genel Başkanı Yılmaz Karaca: “Yerel yönetimler yerel basınımıza destek verdiği sürece ekonomik anlamda bir nebze ayakta k...

Son günlerde yaşanan Anadolu medyasının çığlıklarını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer duydu. Yaşanan gelişmelere karşın yerel medyanın desteklenmesi hususunda Soyer ciddi bir adım atarak adeta İzmir yerel basınını rahatlattı.

Yeni Yargı Paketi’nde yer alan icra ve iflas ilanlarının gazetelerde yayımlanma zorunluluğunun kaldırılmasının yerel basın üzerinde yaratacağı tahribata karşı ilk umut ışığını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaktı. Belediye Meclisi’nde alınan kararları her ay, yedi yerel gazetede ilan olarak yayımlatacaklarını belirten Başkan Soyer, ilçe belediyelerinin de işin içine çekilmesiyle birlikte İzmir’e özgü bir “yerel yönetim-yerel basın” işbirliği yaratacaklarını söyledi.

İzmir’de yayın yapan 7 yerel gazete ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti öncülüğünde, Yeni Yargı Paketinde yer alan icra ve iflas ilanlarının gazetelerde yayımlanma zorunluluğunun kaldırılması maddesine yönelik tepkileri sürerken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den çok önemli bir hamle geldi. Büyükşehir Belediyesi, yeni maddenin yerel basının bitirilmesi anlamına geleceği yönünde kaygılar taşıyan İzmir basınına nefes aldıracak bir uygulamayı hayata geçiriyor.
Başkan Soyer’in talimatı üzerine yapılacak düzenlemeyle İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi kararlarının bundan böyle ayda iki kez yedi yerel gazetede ilan olarak yayımlanması sağlanacak. Bu sayede yerel basın kuruluşlarının ekonomik anlamda ayakta kalması sağlanacak. Bu uygulamaya ilçe belediyelerinin de dahil olmasını hedeflediklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Türkiye’ye örnek olacak bir yerel basın-yerel yönetim işbirliği modeli yaratabiliriz. Bunu yapmak zorundayız. Aksi takdirde yerel medyanın sesinin kısılmasını önleyemeyiz ki, bu da en çok demokrasimize zarar verir. Yakında tüm bu gazete sahipleriyle bir araya gelip beyin fırtınası yapacağız” diye konuştu.

Konuyla ilgili açıklama yapan TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca;

Eylül 2018 yılında rapor halinde açıkladığımız “CAN SUYU” projesinde yer alan Belediye Meclis Kararlarının gazetelerde ilan olarak yayınlanması önerisini ilk olarak hayata geçiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Anadolu Basınını kurtarmak adına yaptığı bu açıklama umut vadediyor. Tıpkı İzmir’de olduğu gibi Türkiye’nin tüm illerinde uygulanmasını destek bulmasını istediğimiz bu proje bizlere can olacaktır. Zaten zor şartlarda çıkan gazetelerimiz belediyeler tarafından alınacak ve uygulanacak kararlarla destek bulacaktır. Yeni Yargı Paketi’nde yer alan icra ve iflas ilanlarının gazetelerde yayımlanma zorunluluğunun kaldırılması Anadolu basınına vurulmuş büyük bir darbe niteliği taşımaktadır, ve sayın Soyer gibi düşünen başkanlarımız bizlerin en büyük destekçisi olacaktır. Kendisine Anadolu basınına vermiş olduğu değerden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum.

Ayrıca uzun zamandır üzerinde durduğumuz ve görüşmelerini hassasiyetle yaptığımız “Borcu Yoktur Yazısı” ile ilgili Basın İlan Kurumundan aldığımız bilgilere göre en az 6 ay uzatılması sözkonusu. İnşallah bu sürenin daha fazla olması temennisiyle görüşmelerimize devam ediyoruz dedi.

İlgili Haberler

17 Eylül Süper Loto sonuçları! 17 Eylül Süper Loto kazandıran numaralar hangileri? Süper Loto büyük ikramiye kime çıktı?
17.09.2026
Kiralık TOKİ kira fiyatları ne kadar? İstanbul 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 kiralık konut ücretleri
17.09.2026
Galatasaray Barcelona maçı hangi kanalda, şifresiz mi? GS Barcelona maçı ne zaman, saat kaçta ve nerede?
17.09.2026
İstanbul TOKİ kiralık evler nerede? 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 TOKİ kira fiyatları ve başvuru şartları
17.09.2026
EKPSS tercih kılavuzu 2026 yayımlandı mı? Engelli memur alımı tercih tarihleri için ÖSYM açıklaması
17.09.2026
Sevdan Bir Ateş oyuncuları kimler, hangi karakteri oynuyor? Mirza, Leyla, Hüma ve diğer karakterler
17.09.2026
Alıkara kaçıncı bölümde? Alıkara 3. bölüm ve 4. bölüm ne zaman, yeni bölüm hangi gün yayınlanıyor?
17.09.2026
Çılgın Sayısal Loto sonuçları 16 Eylül 2026! Büyük ikramiye ne kadar, kaç kişi 5 bildi?
17.09.2026
16 Eylül 2026 Şans Topu çekiliş sonucu! Kazandıran numaralar neler? İkramiye dağılımı ne kadar?
17.09.2026
Var Mısın Yok Musun yeni bölüm ne zaman, kaçıncı bölümde kaldı, bu hafta neden yok?
17.09.2026
Green Card DV-2027 başvuruları kaçıncı ayda başlayacak? Çekiliş ne zaman, başvuru tarihi açıklandı mı?
17.09.2026
Faizsiz kredi şartları 2026: 100 bin TL’ye kadar 0 faizli kredi kimlere veriliyor, yeni müşteri olma şartı nedir?
17.09.2026
ÇAN2 Termik Santrali, Çan’ın değerlerini yaşatırken geleceğine yatırım yapıyor
17.09.2026
Kızılcık Şerbeti 5. sezon ne zaman başlıyor? 139. bölüm tarihi, yayın günü ve saati belli oldu
17.09.2026
VGM bursu ne kadar 2026? 4 bin TL burs başvurusu ne zaman, VGM yükseköğrenim bursu şartları neler?
17.09.2026
2026-2027 İBB burs başvurusu ne zaman? İBB Genç Üniversiteli bursu nasıl alınır, kimler başvurabilir?
17.09.2026