Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Gündem

"Türkiye’nin toprağından bırakın bir çakıl taşı almayı, yan bakanın gözünü oyacağız"

✍️ Haber Merkezi 📅 29 Ocak 2018 15:33 👁️ 0 görüntüleme

TURAN SERT KONUŞTU

AK Parti Grup Başkanvekili, AK Parti Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos’un çelenk atmak istediği Kardak’a yaklaştırılmamasına ilişkin, "Bizim Lozan başta olmak üzere uluslararası anlaşmada haklarımız neyse sonuna kadar kullanacağız. Türkiye’nin toprağından bırakın bir çakıl taşı almayı, yan bakanın gözünü oyacağız" dedi.


Biga ilçesinde Biga Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin Köşdere Aktivite Merkezi’nde düzenlenen 55. Olağan Genel Kurulunda konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Afrin’in sıradan bir operasyon olmadığını söyledi. Turan, "Afrin herhangi bir operasyon değil. Türk milleti yürü dedi, Mehmetçik oraya gitti. Hiç kimseye sormadan, hiç kimseye danışmadan, bu ülkenin güvenliği için CHP’si, MHP’si, AK Parti’si bir araya geldi. Ortak akıl ile ordumuzu savaşa değil, terörle mücadeleye gönderdik. Bizim sağımızda birileri devlet kuracakmış, kuramazsın kardeşim dedik. Çünkü orada devlet kurulduğu zaman, o devletin yansıması Türkiye’ye olacak. Afrin dediğimiz yer hemen Hatay’ın yanı. Sınırlarımıza o bölgeden sürekli top atışları oluyor. Buna dur demeyecek miyiz, bu işin partisi yok. Millet meselesi var. Mehmetçik bizim Mehmetçiğimiz" diye konuştu.


“Ne Kardak’ta, ne Afrin’de yanlış yapanın yanına kar kalmayacak”

Afrin’de bu kadar kısa sürede başarılı olunmasının bir sebebi olduğunu ifade eden Turan, "Her operasyon öncesi şu silahın yazılımı durduruldu, şu anahtara izin verilmez denilirdi. Ama şimdi Türk malı cirit füzesi işini yapıyor. Atak helikopteri işini yapıyor. İHA işini yapıyor. Türk ordusu Türklerin kendi ürettiği alt yapıyla Afrin’e girdi. O yüzden rahatız. ABD’nin haritasını koymuşlar dünya haritası içerisine, ABD yalnız diyorlar. Bizim kimseyle kavga etme derdimiz yok. Ama ülkemize yan bakana izin verin de dur diyelim" dedi. Bugün Yunan Savunma Bakanı Panos Kammenos’un Kardak’a gelip çelenk atmaya kalktığını ve Türk askerinin izin vermediğini söyleyen Turan, "Vermeyecekte. Bizim Lozan başta olmak üzere uluslararası anlaşmada haklarımız neyse sonuna kadar kullanacağız. Türkiye’nin toprağından bırakın bir çakıl taşı almayı, yan bakanın gözünü oyacağız. Ne Kardak’ta, ne Afrin’de yanlış yapanın yanına kar kalmayacak. Bu millet asker milletir. Bu millet demokratik rejim içerisinde bu işin hakkını verecek, yola devam edecek" şeklinde konuştu.

Turan, "Biz bunları yaparken bize kızanlar, PYD’ye kızmıyor, Cumhurbaşkanına küfredenler PYD’ye küfretmiyor. İçimizdeki PYD’lilere rağmen bu işi yapacağız. İçimizdeki PKK’lılara rağmen bu işi yapacağız. Bu millet 80 milyon ayağa kalkacak, parti ayırtmaksızın, muhtar, hükümet, belediye hep beraber olacağız, inşallah bu kardeşlik nişanını tek tek adım adım tamamlayacağız" dedi.


Divan başkanlığını Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Ejderİn yaptığı genel kurulda Biga Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu asil üyeliklerine 3 yıl görev yapmak üzere Mehmet Sokullu, Sami Kuru, Mustafa Kurt, Mehmet Can, Mehmet Şevik, Denetim Kurulu asil üyeliklerine ise İsmail Gezer ve Remzi Taş oy birliği ile seçildi. İHA

İlgili Haberler

17 Eylül Süper Loto sonuçları! 17 Eylül Süper Loto kazandıran numaralar hangileri? Süper Loto büyük ikramiye kime çıktı?
17.09.2026
Kiralık TOKİ kira fiyatları ne kadar? İstanbul 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 kiralık konut ücretleri
17.09.2026
Galatasaray Barcelona maçı hangi kanalda, şifresiz mi? GS Barcelona maçı ne zaman, saat kaçta ve nerede?
17.09.2026
İstanbul TOKİ kiralık evler nerede? 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 TOKİ kira fiyatları ve başvuru şartları
17.09.2026
EKPSS tercih kılavuzu 2026 yayımlandı mı? Engelli memur alımı tercih tarihleri için ÖSYM açıklaması
17.09.2026
Sevdan Bir Ateş oyuncuları kimler, hangi karakteri oynuyor? Mirza, Leyla, Hüma ve diğer karakterler
17.09.2026
Alıkara kaçıncı bölümde? Alıkara 3. bölüm ve 4. bölüm ne zaman, yeni bölüm hangi gün yayınlanıyor?
17.09.2026
Çılgın Sayısal Loto sonuçları 16 Eylül 2026! Büyük ikramiye ne kadar, kaç kişi 5 bildi?
17.09.2026
16 Eylül 2026 Şans Topu çekiliş sonucu! Kazandıran numaralar neler? İkramiye dağılımı ne kadar?
17.09.2026
Var Mısın Yok Musun yeni bölüm ne zaman, kaçıncı bölümde kaldı, bu hafta neden yok?
17.09.2026
Green Card DV-2027 başvuruları kaçıncı ayda başlayacak? Çekiliş ne zaman, başvuru tarihi açıklandı mı?
17.09.2026
Faizsiz kredi şartları 2026: 100 bin TL’ye kadar 0 faizli kredi kimlere veriliyor, yeni müşteri olma şartı nedir?
17.09.2026
ÇAN2 Termik Santrali, Çan’ın değerlerini yaşatırken geleceğine yatırım yapıyor
17.09.2026
Kızılcık Şerbeti 5. sezon ne zaman başlıyor? 139. bölüm tarihi, yayın günü ve saati belli oldu
17.09.2026
VGM bursu ne kadar 2026? 4 bin TL burs başvurusu ne zaman, VGM yükseköğrenim bursu şartları neler?
17.09.2026
2026-2027 İBB burs başvurusu ne zaman? İBB Genç Üniversiteli bursu nasıl alınır, kimler başvurabilir?
17.09.2026