Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Gündem

TIPKI KATİLLER GİBİ

✍️ Haber Merkezi 📅 29 Temmuz 2016 10:41 👁️ 0 görüntüleme

TIPKI KATİLLER GİBİ

FETÖ'ye açık destek çıkan, 15 Temmuz gecesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına karşı halka, "Sokağa çıkma" diyen hain örgütün sözcüsü Hakan Şükür, Galatasaray Yönetim Kurulunun aldığı kararla disipline sevk edilmiş. Galatasaray tarihinden tamamen silinecek.

Feto’nun sözcülüğünü üstlendiği günden beri ‘Galatasaraylım’ demeye utanıyordum. Kaç yönetim geçti, bugüne kadar kimse kılını kıpırdatmadı. Nihayet üyelikten atılması için düğmeye basıldı.

GS Yönetimine önerim; UEFA dahil bugüne kadar alınmış bütün kupalardan, fotoğraf albümlerinden Hakan Şükür adını ve fotoğrafını kazıyın. Kazınan resimlerin üzerine de şunu yazın “HAİN.TERÖRİST BAŞININ UŞAĞI.”

TIPKI KATİLLER GİBİ

FETÖ’nün Çanakkale’de kurduğu sanal merkez, 15 Temmuz ile birlikte bir takım delilleri de ortadan kaldırmış. Nereden biliyorum? Hakkımızda atmadığı iftira,yapmadığı itibarsızlaştırma, karalama v.s ile ünlü Firuze’nin, Feride K. Yavaş ve diğerlerinin yazılarına ulaşılamıyor. Kimi önceki sitede, kimi de geçen hafta müflis tüccar gibi dükkanı kapatıp giden sitede idi.

Sanırım arkada delil bırakmamak için yandex’ten ulaşılamıyor.

Oysa daha önce iki akılla arama motorundan rahatlıkla ulaşılabiliyordu. Yıllarca hiç kalkmamışken birden silinmesi veya ulaşılıyor olamaması ilginç.

Gerçi yazıların içeriğine ulaşılamasa da ismimle ilgili arandığında bir iki satırına rastlıyoruz ama içerik yok. FETÖ’cüler, belki farkında değiller ama giderken, kendilerini ele verecek arkada küçük de olsa bazı deliller bırakmış. Tıpkı cinayeti işleyen katiller gibi.

ZABITA BASKINI

FETÖ darbe girişimi amacına ulaşamayınca örgütün yeni strateji planlarına karşı ihtimal dahili bir takım olasılıklar değerlendiriliyor ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açık çağrıda bulunuyor “Meydanları asla boş bırakmayın.”

Aralarında Çanakkale’nin de olduğu 81 İl’de ‘demokrasi nöbetleri’ tutuluyor. Çanakkale’de demokrasi nöbetinin merkezi de İskele Meydanı. FETÖ cuntasının kalkışmada bulunduğu ilk geceden itibaren her gece burada çeşitli etkinlikler düzenleniyor, hemen her gece yeni isimler nöbet devir alıp demokrasi sevdalılarına hitap ediyor.

Doğal olarak sabaha kadar demokrasi nöbeti tutan insanların beslenme gibi temel ihtiyaçlarının da bir şekilde karşılanması lazım. Gönüllülük esasına bağlı olarak hazırlanan ikramlar insanlara dağıtılıyor. Bu 14 gündür devam ediyor, geçen akşama kadar hiçbir sorun yok.

Çanakkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğünde üst rütbeye terfi eden bir komiser, yanına aldığı zabıtalar ile İskele’ye geliyor ve lokma dağıtımını durdurup kaldırılması için müdahalede bulunmak istiyor. Bir önceki örneği; geçen yıl Beraat Kandilinde yaşanmıştı.

Gerekçe; açıkta lokma dahil her türlü gıda pişirilmesi yasak alanlar içinde yer alması gösteriliyor.

Bu emri, talimatı, kim verdi açıkçası bilmiyorum ancak; sürecin hassasiyetine bağlı olarak sürdürülen, her siyasi düşünceden insanın da destek verdiği toplumsal duyarlılığın geliştirildiği alana zabıta gelip ikrama müdahalede bulunması hiçbir şeyle izah edilemez.

Provokatif her türlü girişime karşı dikkatli olunması gerektiğini bir önceki günkü yazımda söylemiştim. Zabıtanın müdahale girişimini nasıl değerlendirmek gerek bilmiyorum fakat belediye meclisi Ağustos ayı toplantısına sayılı günler kala böyle bir müdahale tarzı sanki meclis gündemini germeye yönelik bir ‘siyasi malzeme yaratma’ gibi geliyor.

Hele kalkışmayı ortak bildiri ile kınama günü, Ak Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ ile belediye başkanın arasında geçen tartışmayı hatırlayınca, ‘siyasi malzeme’ ihtimalini daha da yükseliyor.

Eğer anlayışın merkezi ; demokrasi nöbetine destek veren kendi partisinden CHP’lileri bile red eden, her gece artan topluluktan rahatsızlığını “gelirim amma” diye yakınıp koşula bağlıyorsa sanırım endişe duymakta haksız sayılmayız.

İskele Meydanında kent halkına dağıtılan ikramlar, ne bir siyasi parti ne de belediyeye inat olsun diye yapılmıyor. İnsani ihtiyaçların karşılanmasından öte bir şey değil.

Oysa, demokrasi nöbeti tutanlar için Çanakkale Belediyesinden şunu beklerdim; bu insanların tuvalet ihtiyaçları da olur. Götürüp üç tane de olsa seyyar tuvalet yerleştireyim. Kullansınlar.

En azından gezi eylemlerinde verilen lojistik destek kadar anlayış gösterilmesini bekliyor insan.

Zabıta baskını ile ikramı durdurma girişimi gerçekten üzücü.

Talimatı verenler bir daha düşünmeli…

ONLAR KAYBOLDU

Çanakkale’de FETÖ/PDY soruşturmalara bağlı olarak görevden uzaklaştırılan arasında 7 şüphelinin firarda oldu açıklandı. Adı daha ilk gün duyulan Vali yardımcısı 3.Sınıf Emniyet Müdürü rütbesinde 3 kişi, Komiser Yardımcısı rütbesinde 1 kişi, 1 polis memuru da yok. Yine firarda olanlar arasında Feto okulundan bir öğretmen de kayıp.

Ortadan kaybolmaları açılan soruşturmalardan kurtulacağı anlamına gelmiyor.

Gelir teslim olmak varken kaçmaları haklarında duyulan şüpheleri daha da arttırıyor.

O PAŞALAR DA ATILDI

FETÖ cunta kalkışmasıyla ilgili TSK, birçok general ve subayı ordudan ihraç etti. Resmi Gazetede liste yayınlandı. Listenin içersinde Çanakkale’de halen tutuklu bulunan iki general de var. Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tuğamiral Serdar Ahmet Gündoğdu ile 18. Zırhlı Mekanizma Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Gürgen.

Liste uzun. Subaylar da var. Tanımadığımız için o isimlerin Çanakkale ile garnizon bağlantılarını bilmiyoruz.

Bu satırları yazdığımızda henüz YAŞ toplantısıyla ilgili kararlar bir veri yoktu. Çanakkale’de yeni ihraçlar olur mu, bugün öğrenmiş oluruz.

O geceyle ilgili çok daha net bilgilere sanırım yargılama başladığında öğreneceğiz.

İlgili Haberler

17 Eylül Süper Loto sonuçları! 17 Eylül Süper Loto kazandıran numaralar hangileri? Süper Loto büyük ikramiye kime çıktı?
17.09.2026
Kiralık TOKİ kira fiyatları ne kadar? İstanbul 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 kiralık konut ücretleri
17.09.2026
Galatasaray Barcelona maçı hangi kanalda, şifresiz mi? GS Barcelona maçı ne zaman, saat kaçta ve nerede?
17.09.2026
İstanbul TOKİ kiralık evler nerede? 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 TOKİ kira fiyatları ve başvuru şartları
17.09.2026
EKPSS tercih kılavuzu 2026 yayımlandı mı? Engelli memur alımı tercih tarihleri için ÖSYM açıklaması
17.09.2026
Sevdan Bir Ateş oyuncuları kimler, hangi karakteri oynuyor? Mirza, Leyla, Hüma ve diğer karakterler
17.09.2026
Alıkara kaçıncı bölümde? Alıkara 3. bölüm ve 4. bölüm ne zaman, yeni bölüm hangi gün yayınlanıyor?
17.09.2026
Çılgın Sayısal Loto sonuçları 16 Eylül 2026! Büyük ikramiye ne kadar, kaç kişi 5 bildi?
17.09.2026
16 Eylül 2026 Şans Topu çekiliş sonucu! Kazandıran numaralar neler? İkramiye dağılımı ne kadar?
17.09.2026
Var Mısın Yok Musun yeni bölüm ne zaman, kaçıncı bölümde kaldı, bu hafta neden yok?
17.09.2026
Green Card DV-2027 başvuruları kaçıncı ayda başlayacak? Çekiliş ne zaman, başvuru tarihi açıklandı mı?
17.09.2026
Faizsiz kredi şartları 2026: 100 bin TL’ye kadar 0 faizli kredi kimlere veriliyor, yeni müşteri olma şartı nedir?
17.09.2026
ÇAN2 Termik Santrali, Çan’ın değerlerini yaşatırken geleceğine yatırım yapıyor
17.09.2026
Kızılcık Şerbeti 5. sezon ne zaman başlıyor? 139. bölüm tarihi, yayın günü ve saati belli oldu
17.09.2026
VGM bursu ne kadar 2026? 4 bin TL burs başvurusu ne zaman, VGM yükseköğrenim bursu şartları neler?
17.09.2026
2026-2027 İBB burs başvurusu ne zaman? İBB Genç Üniversiteli bursu nasıl alınır, kimler başvurabilir?
17.09.2026