Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Gündem

Orman ve baraj havzasına moloz döken yandı

✍️ Haber Merkezi 📅 03 Nisan 2017 16:58 👁️ 0 görüntüleme

- Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu:- 'Orman Kanunu uyguluyoruz'

- "Orman Kanunu uyguluyoruz"
- “Barajlarda yeterli suyumuz var”
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, orman ve baraj havzalarına moloz dökenler için ‘Orman Kanunu'nu uygulayacaklarını söyledi. Bunun için gizli kameralı ekipler kurulduğunu belirten Eroğlu, “Yakaladığımız zaman Orman Kanunu uygulayacağız. Kamyonuna, her şeyine el koyacağız. Bu işin şakası yok” dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 88 milyon lira tutarındaki 12 adet yatırım ile Biga ve Çan ilçelerinde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından inşa edilecek toplam 14 adet tesisin temellerini atmak üzere Çanakkale’ye geldi. İlk olarak Çanakkale Valiliğini ziyaret eden Bakan Eroğlu, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı.
Ülke genelinde barajlardaki su durumu hakkında bilgi veren Bakan Eroğlu, “Barajlarda yeteri kadar suyumuz var. Hem içme suyu açısından bir problem yok. Zaten biliyorsunuz bu sene çok büyük kuraklık yok. Esasen biz büyük kuraklıklarda bile su sıkıntısı yaşatmadık. 2007 büyük kuraklık oldu, yaşatmadık. 2014 yılında büyük kuraklık oldu yaşatmadık. Dolayısıyla da çiftçilerimize de, vatandaşlarımıza da yeteri kadar su vereceğiz. Endişe etmesinler. Bizim planlarımız her yıl nisan, mayıs aylarında bir plan hazırlanır. O plana göre A, B, C planları vardır. O uygulamaya geçer. Vatandaşa sıkıntı çektirmeyiz" açıklamasını yaptı.

"Hadi, hele bir döksün bakayım"
Barajlara, su havzalarına ve ormanlara dökülen moloz yığınları hakkında ise Bakan Eroğlu, “Mesela İstanbul Belgrad Ormanı’nda yol kenarına birkaç kamyon moloz dökülmüş, hemen tespit ettik. Ayrıca Kilyos tarafına sahile dökülmüş. Bunları tespit ettik. Şimdi ben buradan şu mesajı veriyorum; ‘yakaladığınız zaman Orman Kanunu uygulayacaksınız.’ Bakın buradan herkes bütün kamyoncularda bilsin, nitekim belli ekipler ve gizli kameralar kurduk. Yakaladığımız zaman Orman Kanunu uygulayacağız. Kamyonuna, her şeyine el koyacağız. Bu işin şakası yok ve o kişiyi de ormanı tahrip ettiğinden dolayı Orman Kanunu mucibince savcılığa, mahkemelere sevk edeceğiz. Yani talimatım bu. Kusura bakmayın, hiç kimsenin böyle hakkı yok. Hiç kimsenin havzalara kaçak çöp döküm yapma hakkı yoktur. Dolayısıyla bunu ihlal edenler kesinlikle cezalandırılacaklardır. ‘Kamyonuna, ne varsa el koyun’ diye talimat verdim yani. Hadi, hele bir döksün bakayım” diye konuştu.
Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez’e de tekrar talimat veren Bakan Eroğlu, “İsmail Bey, Orman Kanunu uyguluyoruz. Bütün şeyine el koyacaksınız. İdari mal olarak kayda geçeceksiniz kamyonlarına” şeklinde konuştu.
Bakan Eroğlu, ardından valilikten ayrılarak Yenice ilçesine hareket etti.
İHA

İlgili Haberler

17 Eylül Süper Loto sonuçları! 17 Eylül Süper Loto kazandıran numaralar hangileri? Süper Loto büyük ikramiye kime çıktı?
17.09.2026
Kiralık TOKİ kira fiyatları ne kadar? İstanbul 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 kiralık konut ücretleri
17.09.2026
Galatasaray Barcelona maçı hangi kanalda, şifresiz mi? GS Barcelona maçı ne zaman, saat kaçta ve nerede?
17.09.2026
İstanbul TOKİ kiralık evler nerede? 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 TOKİ kira fiyatları ve başvuru şartları
17.09.2026
EKPSS tercih kılavuzu 2026 yayımlandı mı? Engelli memur alımı tercih tarihleri için ÖSYM açıklaması
17.09.2026
Sevdan Bir Ateş oyuncuları kimler, hangi karakteri oynuyor? Mirza, Leyla, Hüma ve diğer karakterler
17.09.2026
Alıkara kaçıncı bölümde? Alıkara 3. bölüm ve 4. bölüm ne zaman, yeni bölüm hangi gün yayınlanıyor?
17.09.2026
Çılgın Sayısal Loto sonuçları 16 Eylül 2026! Büyük ikramiye ne kadar, kaç kişi 5 bildi?
17.09.2026
16 Eylül 2026 Şans Topu çekiliş sonucu! Kazandıran numaralar neler? İkramiye dağılımı ne kadar?
17.09.2026
Var Mısın Yok Musun yeni bölüm ne zaman, kaçıncı bölümde kaldı, bu hafta neden yok?
17.09.2026
Green Card DV-2027 başvuruları kaçıncı ayda başlayacak? Çekiliş ne zaman, başvuru tarihi açıklandı mı?
17.09.2026
Faizsiz kredi şartları 2026: 100 bin TL’ye kadar 0 faizli kredi kimlere veriliyor, yeni müşteri olma şartı nedir?
17.09.2026
ÇAN2 Termik Santrali, Çan’ın değerlerini yaşatırken geleceğine yatırım yapıyor
17.09.2026
Kızılcık Şerbeti 5. sezon ne zaman başlıyor? 139. bölüm tarihi, yayın günü ve saati belli oldu
17.09.2026
VGM bursu ne kadar 2026? 4 bin TL burs başvurusu ne zaman, VGM yükseköğrenim bursu şartları neler?
17.09.2026
2026-2027 İBB burs başvurusu ne zaman? İBB Genç Üniversiteli bursu nasıl alınır, kimler başvurabilir?
17.09.2026