Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Gündem

Kıbrıslı belediye başkanlarından Barış Pınarı Harekatı’na destek

✍️ Haber Merkezi 📅 16 Ekim 2019 11:49 👁️ 1 görüntüleme

Avcılar Belediye binasında bir araya gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’nin 28 belediye başkanı Barış Pınarı Harekatı’na destek mesajları verdi.
Avcılar Belediyesi tarafından gönderilen davet üzerine Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli’yi ziyarete gelen Kıbrıs’ın 28 belediye başkanı görüşme öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Açıklamalarda Suriye’de Türk Silahlı Kuvvetleri’nin teröristlere yönelik gerçekleştirdiği operasyonlara destek mesajları verildi. Kıbrıs Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, birlik ve beraberlik mesajları vererek, "Güvenli bölge noktasındaki çalışmalar için başlatılan çalışmaların gerçekten bir görev olduğunu söylemek gerekir. Öncelikle buradaki mücadelenin burada Türkiye’ye olan tehditlerin terör ayağında olan mücadeleyi desteklediğimi belirtmek istiyorum. Dünya barışı içinde büyük bir katkı ortaya koyacağını düşünüyorum. Burada şehit düşen soydaşlarımıza üzülüyoruz. Savaşın barış ile bütün olması gerektiği de bir gerçek. Sonuç olarak bir savaş noktasındaki sonucun bir barışa tahsis edileceğini de söylemek istiyorum. Burada yaşayan ve şu anda göçmen olarak ülkemizde bulunan Suriyeli kardeşlerimizin de güvenli bölge içinde yer bulması da beklentimiz olduğunu belirtmek isterim. Kayıplarımızın az olacağı bir görev olarak son bulmasını bekliyoruz" dedi.
"Barış Pınarı Harekatı’nın başarı ile sonuçlanmasını diliyoruz"
Barış Pınarı Harekatı’na desteklerini ileten Lefkoşa Belediye Başkanı Suriye’de yıllardır insanların yerlerinden edildiği bir ortam olduğunu kaydederek, "Milyonlarca insanın göç yollarına düştüğü ve ölenlerin olduğu bir coğrafyadan bahsediyoruz. Ben bir an önce bu bölgeye barış huzur ve refahın gelmesi gerektiğini umuyorum" diye konuştu.
Teröristlere yönelik yapılan operasyonla ilgili konuşan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ise, "Barış Pınarı Harekatı’nın başarı ile sonuçlanmasını diliyoruz. Kıbrıslı hemşehrilerimiz belediye başkanlarımızın kardeşliği konusunda tereddütlü olanlar yanılırlar. Böyle bir tereddütte düşenler kendilerini sorgulamalı. Biz kardeşiz ilelebet de yan yana kalacağız" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

17 Eylül Süper Loto sonuçları! 17 Eylül Süper Loto kazandıran numaralar hangileri? Süper Loto büyük ikramiye kime çıktı?
17.09.2026
Kiralık TOKİ kira fiyatları ne kadar? İstanbul 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 kiralık konut ücretleri
17.09.2026
Galatasaray Barcelona maçı hangi kanalda, şifresiz mi? GS Barcelona maçı ne zaman, saat kaçta ve nerede?
17.09.2026
İstanbul TOKİ kiralık evler nerede? 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 TOKİ kira fiyatları ve başvuru şartları
17.09.2026
EKPSS tercih kılavuzu 2026 yayımlandı mı? Engelli memur alımı tercih tarihleri için ÖSYM açıklaması
17.09.2026
Sevdan Bir Ateş oyuncuları kimler, hangi karakteri oynuyor? Mirza, Leyla, Hüma ve diğer karakterler
17.09.2026
Alıkara kaçıncı bölümde? Alıkara 3. bölüm ve 4. bölüm ne zaman, yeni bölüm hangi gün yayınlanıyor?
17.09.2026
Çılgın Sayısal Loto sonuçları 16 Eylül 2026! Büyük ikramiye ne kadar, kaç kişi 5 bildi?
17.09.2026
16 Eylül 2026 Şans Topu çekiliş sonucu! Kazandıran numaralar neler? İkramiye dağılımı ne kadar?
17.09.2026
Var Mısın Yok Musun yeni bölüm ne zaman, kaçıncı bölümde kaldı, bu hafta neden yok?
17.09.2026
Green Card DV-2027 başvuruları kaçıncı ayda başlayacak? Çekiliş ne zaman, başvuru tarihi açıklandı mı?
17.09.2026
Faizsiz kredi şartları 2026: 100 bin TL’ye kadar 0 faizli kredi kimlere veriliyor, yeni müşteri olma şartı nedir?
17.09.2026
ÇAN2 Termik Santrali, Çan’ın değerlerini yaşatırken geleceğine yatırım yapıyor
17.09.2026
Kızılcık Şerbeti 5. sezon ne zaman başlıyor? 139. bölüm tarihi, yayın günü ve saati belli oldu
17.09.2026
VGM bursu ne kadar 2026? 4 bin TL burs başvurusu ne zaman, VGM yükseköğrenim bursu şartları neler?
17.09.2026
2026-2027 İBB burs başvurusu ne zaman? İBB Genç Üniversiteli bursu nasıl alınır, kimler başvurabilir?
17.09.2026