Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Gündem

‘’KEPEZ CAZİBE MERKEZİ OLDU’’

✍️ Haber Merkezi 📅 17 Kasım 2018 15:39 👁️ 13 görüntüleme

Çanakkale’nin gözde yatırımlarından Park17 Evleri Müteahhiti Halil Kuzu, Çanakkale ve Kepez’de inşaat sektörünü değerlendirdi....

Halil Kuzu; ‘’Biz Park17 Projesine 2013 yılının Mart ayında başladık. 1. Etap 144 daire bitirdik, 2015’te teslim ettik. Sonra 2. Etap’a başladık 340 daire, onu da 2017 sonunda, 2018 başında teslim ettik. Şuanda da 191 daire 3. Etap ve 20 dairelide 4. Etap’ımız var. Bunları da 2019 Mart ayında teslim etmeyi planlıyoruz. Kepez’e bu tarihte geldik. Daha öncesinde tabi Çanakkale’de geçmişimiz var. Park17 Projesi için böyleydi ama 1995 yılında Tavaklı’da 56 villalık bir yazlık sitesi yaptık. Sonra 2006-2007 döneminde 84 dairelik Sarıçay Evleri’ni yaptık. Daha sonra buraya geldik.

Kepez, Çanakkale’nin büyüyen bir beldesi, çok hızlı büyüyen bir belde. Üniversitenin, hastanenin burada olması, bu bölgede olması sebebiyle hızlı büyüyor. Bizde bunu fark ettiğimiz için geldik. Bizim projemizin başlangıcıyla hastanenin temel atması aşağı, yukarı aynı zamanlardadır. Eğer burada devlet hastanesi başlamamış olsaydı bizde büyük bir ihtimalle inşaatı geciktirirdik. Bu bölgenin esas ivmesini devlet hastanesi verdi. Üniversitede bunu destekledi. Bir de bizim projemizde bu işte önemlidir. Biz aslında projede imar sınırının en son bölgesindeyiz ama yolumuz, suyumuz, elektriğimiz, otobüsümüz her şeyimizle tam bir şehiriz. Bir de sosyal donatıları çok yüksek olduğundan bizde bir cazibe merkezi haline geldik. Bizim çevremiz artık Park17’nin Çevresi diye bahsedilir oldu. Bu da bizim sitenin ne kadar değerli olduğunu aslında ortaya çıkartıyor.

‘’KEPEZ ÇANAKKALE’NİN NİTELİKLİ BÜYÜYEN BİR BÖLGESİ’’

İnşaat sektörü şuanda sıkıntıda, birçok firma konkordato ilan ediyor veya durumunu idare etmeye çalışıyor. Şantiyelerini kapatıyor, işlerini geciktiriyor. Bunlar ekonomik kriz ortamlarında normaldir. Tabii ki bizler projeyi fiyatladığımız zamanlarda demir 2 bin, 2 bin 500 lira civarındaydı. Şuanda 3 bin 500, 4 bin lira civarında demir alıyoruz. Dolar 3 lira civarındaydı, şuan dolar 5 buçuk lira civarında. Yani her şey yüzde 50-60 gibi arttı. Bizim inşaatın ortalama maliyetleri yüzde 35-40 civarında artış gösterdi. Piyasa sıkışık olduğu içinde daire fiyatlarının üzerine bunu yansıtma şansımız olmuyor. Biz karlarımızdan yiyoruz. Nakitte kalan, kredi borcu olmayan firmalar şuan da ayakta kalıyor. Çünkü devletin öncelikli kalemi eskiden inşaattı, betondu şimdi artık öncelikli kalem olmaktan çıktı. Şuanda kendi yağımızda kavrulmaya çalışıyoruz. Dediğim gibi nakitte kalan, banka borcu olmayan, döviz borcu olmayan firmalar ayakta ama döviz borcu olan, bankaya borcu olan firmalar şuanda elinde varlığı olsa dahi nakit dengeleri bozuluyor. Kepez’in büyümesi gelince Kepez, Çanakkale’nin en hızlı büyüyen bölgesi ve nitelikli büyüyen bölgesidir. Çanakkale’nin diğer bölgelerine baktığımız zaman burası biraz daha kenardaşı Esenler veya Cezaevi Bölgesi’ne göre baktığınızda bu bölge daha nitelikli konutların yapıldığı bir bölge ve öyle büyüyor. Bizde Kepez’e bağlı olduğumuz için Kepez hızla büyüyor. Bu bölgedeki fiyatlar öyle aşırı, şehir merkezindeki gibi fiyatlar, indirimler yapılan bir bölge değil. Burası normal, hem satışları devam ediyor. Diğer bölgelere göre daha rahat konut satışı yapabiliyoruz. Çünkü dediğim gibi çevremizde cazibe merkezleri var. Bunların tamamı şuanda bize pozitif yönde etki yapıyor.

Diğer yıllara, aylara göre son aylarda taleplerde düşüş var. Bunu Türkiye’nin satış istatistikleri de gösteriyor. Ayda 10-15 daire satarken şimdi 5-6 daire gibi satışlar yapıyoruz. Mesela geçen ay yaptığımız satış 6 daire. Bu eskiden 15 daire olurdu, şimdi 6 daire satıyoruz. Onun içinde hazırdan yiyoruz. İnşaatımıza devam etmek için şuanda hazırdan yiyoruz.

‘’PAZARLAMACILARIMIZ, BİZDEN MEMNUN OLAN MÜŞTERİLERİMİZ’’

İnsanların konuta ihtiyacı var ama şuanda Türkiye’de bir arz fazlalığı var. Bunun bu kriz döneminde birkaç yıl etkisi olacaktır ama krizi ilk atlattığımızda da insanların ilk aldığı şey evdir. Çünkü ev çok ciddi primler yapar. İnsanlar krizi atlattığımızı hissettiği zaman bugün bankada yüzde 30’la, 25’le parasını değerlendirenler bir anda konut almaya başlarlar ve konut fiyatları artar. O zaman piyasa düzelecektir. Biz inşaatçılarında işi rahatlar. Bu dönemde nakit dengelerini kuramayanlar batıyor. Elinde dairesi olmasına rağmen, çekleri yazılıyor, sıkıntıya düşüyorlar. Bu dönemi atlatanlar gelecekte daha rahat eder ama neye etki eder? Arsa fiyatları özellikle Çanakkale’de bu bölgede çok şişmişti, yüzde 50-55’ler konuşuluyordu. Bu saatten sonra bunlar mümkün olmayacaktır. Arsa fiyatları çok ciddi bir şekilde geri gider. Özellikle Çanakkale’de müteahhit enflasyonu vardı, bu da herhalde normal seyrine geçecektir.

Park17 evlerinde evleri insanlara zamanında teslim ediyoruz. Satış sonrası hizmetler dediğimiz hizmetlerimizi yapıyoruz. Evlerde çıkan her türlü soruna 1, 2, 3 yıl fark etmiyor özellikle ‘ayıplı imalat’ dediğimiz bizden kaynaklanan hatalar varsa hemen geliyoruz ve mal sahibine bir yük getirmeden bunların hala tamiratlarını yapıyoruz. Yani işleyişi kontrol altında tutuyoruz. Mümkün olduğunca destek vererek site yönetimini yapıyoruz. Yönetimde de kalıyoruz. Onun içinde sitemiz bozulmuyor, çok istikrarlı güzel bir site oluyor. İçeride sosyal donatılarımız çok yüksek; Çanakkale’de böyle bir site yok, kapalı yüzme havuzu, sauna, hamam, fitness, sinema salonu, açık yüzme havuzları, tenis kortu, basketbol sahası, voleybol sahasıyla, yürüyüş yollarıyla tam bir A Plus siteyiz. Bu da tabii ki Çanakkale’de tercih sebebi oluyor. Bizim şuanda sattığımız evlerin yüzde 80’i ya bizde oturan ya da tanıdıkları insanlardır. Akrabalarına, kardeşlerine alıyorlar. Aslında şuanda müşterimiz bize olan güvenlerini gösteriyorlar. Pazarlamacılarımız aslında bizden memnun olan müşterilerimiz. Bizim bölgede 1 emsal yapılanma var. Maksimum 1 emsal 6 kat. Bu çok ideal bir yapılanma, çünkü arazide bayağı bir boş alan bırakıyor. Yani yüzde 35-40 gibi bir alana yerleşiyoruz. Yüzde 55-60 gibi bir alanımız yeşil alan olarak kalıyor ve biz bu alanları çok iyi değerlendiriyoruz. Sosyal donatılarımız toprak altına koyuyoruz, üst bölgelerini tamamen yeşillendiriyoruz. Yeşil alanlarımızı mümkün olduğunca arttırmak istiyoruz. Binalarımızın yerleşimlerine çok dikkat ediyoruz. Mesela bizim sitemizde hiçbir salon, hiçbir salonu görmez. Hiçbir ev birbirine bakmaz. Yani yerleşim planlarımız ona göre düzenlenmiştir.

Eğitim alanlarına uzaklıkta Kepez-Toki’nin orada okullar var, zaten hepsi cevap veriyor. Çanakkale’de özel okullar ve kolejler şehir dışında bulunuyor. Buraya serviste geliyor. Şuana kadar eğitimde bir problem olmadı.

Park17 Evleri’ni söz verdiğimiz gibi, söz verdiğimiz zamanda, söz verdiğimiz kalitede yaptık. Bu çok önemli bir şey. Satış sonrası hizmetler dediğimiz hizmetlere çok önem verdik, müşteri memnuniyetini çok önemsedik. Hiç kimseyi sahipsiz bırakmadık. Sitemizi yapıp bitirdikten sonrada hala sitemizi güzelleştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Komşuluk ilişkilerine önem veriyoruz. Kendimiz işimizin başındayız. Sabah akşam buradayız. Bütün emeğimizi, gücümüzü bu siteye harcıyoruz ve haliyle bu da sitenin daha güzel hale gelmesini sağlıyor. Tercih edilme sebebimiz budur. ‘’

İlgili Haberler

17 Eylül Süper Loto sonuçları! 17 Eylül Süper Loto kazandıran numaralar hangileri? Süper Loto büyük ikramiye kime çıktı?
17.09.2026
Kiralık TOKİ kira fiyatları ne kadar? İstanbul 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 kiralık konut ücretleri
17.09.2026
Galatasaray Barcelona maçı hangi kanalda, şifresiz mi? GS Barcelona maçı ne zaman, saat kaçta ve nerede?
17.09.2026
İstanbul TOKİ kiralık evler nerede? 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 TOKİ kira fiyatları ve başvuru şartları
17.09.2026
EKPSS tercih kılavuzu 2026 yayımlandı mı? Engelli memur alımı tercih tarihleri için ÖSYM açıklaması
17.09.2026
Sevdan Bir Ateş oyuncuları kimler, hangi karakteri oynuyor? Mirza, Leyla, Hüma ve diğer karakterler
17.09.2026
Alıkara kaçıncı bölümde? Alıkara 3. bölüm ve 4. bölüm ne zaman, yeni bölüm hangi gün yayınlanıyor?
17.09.2026
Çılgın Sayısal Loto sonuçları 16 Eylül 2026! Büyük ikramiye ne kadar, kaç kişi 5 bildi?
17.09.2026
16 Eylül 2026 Şans Topu çekiliş sonucu! Kazandıran numaralar neler? İkramiye dağılımı ne kadar?
17.09.2026
Var Mısın Yok Musun yeni bölüm ne zaman, kaçıncı bölümde kaldı, bu hafta neden yok?
17.09.2026
Green Card DV-2027 başvuruları kaçıncı ayda başlayacak? Çekiliş ne zaman, başvuru tarihi açıklandı mı?
17.09.2026
Faizsiz kredi şartları 2026: 100 bin TL’ye kadar 0 faizli kredi kimlere veriliyor, yeni müşteri olma şartı nedir?
17.09.2026
ÇAN2 Termik Santrali, Çan’ın değerlerini yaşatırken geleceğine yatırım yapıyor
17.09.2026
Kızılcık Şerbeti 5. sezon ne zaman başlıyor? 139. bölüm tarihi, yayın günü ve saati belli oldu
17.09.2026
VGM bursu ne kadar 2026? 4 bin TL burs başvurusu ne zaman, VGM yükseköğrenim bursu şartları neler?
17.09.2026
2026-2027 İBB burs başvurusu ne zaman? İBB Genç Üniversiteli bursu nasıl alınır, kimler başvurabilir?
17.09.2026