Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Gündem

KAYMAKAM YEŞİLKUŞ FETÖ’DEN GÖZALTINA ALINDI

✍️ Haber Merkezi 📅 09 Kasım 2016 09:55 👁️ 0 görüntüleme

Bozcaada Kaymakamı Abbas Yeşilkuş, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, önce açığa, ardından gözaltına alındı.


Geçen cumartesi günü İçişleri Bakanlığı tarafından FETÖ/PDY ile iltisakı veya irtibatı olduğu değerlendirilerek görevden uzaklaştırılan 20 mülki amirden biri olan Bozcaada Kaymakamı Abbas Yeşilkuş, dün gözaltına alındı. Geçen yıl Ağustos ayında Bozcaada Kaymakamlığı görevine atanan Yeşilkuş'un açığa alınmasının ardından, yerine vekaleten Ezine Kaymakamı Alif Fuat Atik görevlendirildi.

FG Plakası mı Yaktı?

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Kaymakam Abbas Yeşilkuş'un evinde ve otomobilinde arama yapıldı. Akşam saatlerine kadar süren aramalarda polisin Kaymakam Yeşilkuş'un evinden birkaç poşet çıkardığı ve emniyete götürdüğü görüldü. Polis, son olarak Kaymakam Yeşilkuş'un özel aracında da arama yaptı. Bir polisin de bu anları kamerayla görüntülediği görüldü.

Bozcaada'da şok etkisi yaratan haberin ardından en çok merak edilen ise Kaymakam Yeşilkuş'un, özel aracının plakasının harf grubunun 'FG' olması ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında bu plakayı değiştirmesi konusu oldu. Kaymakam Yeşilkuş ise konuyla ilgili daha önce yaptığı açıklamada durumun tesadüf olduğunu, kendi isteyerek aldığı bir plaka olmadığını, suçlu birisi varsa bunun bu plakayı kendisine verenler olduğu söylemişti. İddialara göre Kaymakam Yeşilkuş hakkında darbe girişimi sonrasında 'FG' plakası yüzünden hem adadan hem de Çanakkale'den bazı kişilerce çeşitli yollarla şikayet ve ihbarlarda bulunuldu.

Abbas Yeşilkuş bugün adliyeye sevk edilmek üzere Ezine'ye getirilecekti. Ancak, lodos fırtınası nedeniyle bugün feribot seferleri yapılamadığından Bozcaada emniyetinde bekletildiği öğrenildi.

Demokrasi Yürüyüşü Düzenlemişti

Kaymakam Yeşilkuş, darbe girişiminin ardından Bozcaada'da 'Birlik, Beraberlik ve Demokrasi Yürüyüşü' düzenlemişti. Bozcaada'da göreve başlamadan önce de kendi Twitter adresinde sıkça Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakanların fotoğraflarını ve paylaşımlarını paylaşan Kaymakam Yeşilkuş, adada binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte, FETÖ'ye çok sert sözler söylemişti. Hatta Yeşilkuş, darbe girişimi hakkında 'tiyatro' yorumlarında bulunanlara, "Bakın bu olanlara tiyatro diyorlar. Nasıl bir tiyatro ki bu 246 şehit verdik. Nasıl tiyatro ki bu tanklar, helikopterler kendi vatandaşına sıkıyor. Gerçi ben onlara vatan haini falan demiyorum çünkü vatan haini cümlesindeki vatan kelimesini bile kullanmak ayıp bir şey. Bunlar vatan haini bile değiller. Lütfen 5 günlük fotoğrafa bakın ve birlik ve beraberliğimizi görelim. Türk, Kürt, Alevi, Sünni hepimiz meydanlarda bu bayrağı salladık. İşte bu yüzden Çanakkale ruhu diyorum. Bu birlik ve beraberlik yürüyüşlerimize devam edelim" şeklinde tepki vermişti.

İlgili Haberler

17 Eylül Süper Loto sonuçları! 17 Eylül Süper Loto kazandıran numaralar hangileri? Süper Loto büyük ikramiye kime çıktı?
17.09.2026
Kiralık TOKİ kira fiyatları ne kadar? İstanbul 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 kiralık konut ücretleri
17.09.2026
Galatasaray Barcelona maçı hangi kanalda, şifresiz mi? GS Barcelona maçı ne zaman, saat kaçta ve nerede?
17.09.2026
İstanbul TOKİ kiralık evler nerede? 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 TOKİ kira fiyatları ve başvuru şartları
17.09.2026
EKPSS tercih kılavuzu 2026 yayımlandı mı? Engelli memur alımı tercih tarihleri için ÖSYM açıklaması
17.09.2026
Sevdan Bir Ateş oyuncuları kimler, hangi karakteri oynuyor? Mirza, Leyla, Hüma ve diğer karakterler
17.09.2026
Alıkara kaçıncı bölümde? Alıkara 3. bölüm ve 4. bölüm ne zaman, yeni bölüm hangi gün yayınlanıyor?
17.09.2026
Çılgın Sayısal Loto sonuçları 16 Eylül 2026! Büyük ikramiye ne kadar, kaç kişi 5 bildi?
17.09.2026
16 Eylül 2026 Şans Topu çekiliş sonucu! Kazandıran numaralar neler? İkramiye dağılımı ne kadar?
17.09.2026
Var Mısın Yok Musun yeni bölüm ne zaman, kaçıncı bölümde kaldı, bu hafta neden yok?
17.09.2026
Green Card DV-2027 başvuruları kaçıncı ayda başlayacak? Çekiliş ne zaman, başvuru tarihi açıklandı mı?
17.09.2026
Faizsiz kredi şartları 2026: 100 bin TL’ye kadar 0 faizli kredi kimlere veriliyor, yeni müşteri olma şartı nedir?
17.09.2026
ÇAN2 Termik Santrali, Çan’ın değerlerini yaşatırken geleceğine yatırım yapıyor
17.09.2026
Kızılcık Şerbeti 5. sezon ne zaman başlıyor? 139. bölüm tarihi, yayın günü ve saati belli oldu
17.09.2026
VGM bursu ne kadar 2026? 4 bin TL burs başvurusu ne zaman, VGM yükseköğrenim bursu şartları neler?
17.09.2026
2026-2027 İBB burs başvurusu ne zaman? İBB Genç Üniversiteli bursu nasıl alınır, kimler başvurabilir?
17.09.2026