Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Gündem

HATIRLAYAN VAR MI?

✍️ Haber Merkezi 📅 15 Temmuz 2016 10:11 👁️ 0 görüntüleme

HATIRLAYAN VAR MI?

Ak Parti Milletvekili Ayhan Gider, geçenlerde CHP’nin Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan’ı ziyaret etmiş. Sosyal medya hesabından da paylaşıyor.

Fotoğraf dikkatimi çekti. Mutan’ın yanındaki koltukta CHP merkez belediye meclisi üyesi Muzaffer Özgen oturuyor. Sayın Özgen, merkez belediyesini temsilen mi yer aldı bilmiyorum ancak fotoğraf, Kepez CHP’de taşları yerinden oynatabilir her an…

Sokakta akıl diliyle insanlar şunu sorguluyor “Kepez Belde Başkanı Birol Bey niye yok görüntüde?”

Bu bile taşları kımıldattığını göstermiyor mu sizlere…

HATIRLAYAN VAR MI?

Yoldan geçen hiç tanımadığımız birini çevirip soralım “Ak Parti iktidarını en başarılı bulduğunuz icraatı nedir?” Hiç şüphesiz böyle bir soruya cevap vermek için kişi, uzun süre duraklayıp düşünecektir. Hazır düşünürken ikinci bir soru yöneltelim” Sağlıkta reform diye bir şey duydunuz mu? ” Genelde soruları 35 yaş üzerindeki insanlara yöneltelim. İşçi, köylü, esnaf olmasına dikkat edelim. Memur da olabilir.

Eminim hiç beklemeden şöyle bir yanıtla karşılaşacaksınız “Evet ama hizmet kalitesi daha iyi olabilir.”

Memnuniyet açısından bu yanıtı tartışabiliriz. Hastaneler, acillerde verilen hizmet kalitesini arttırma adına görüş ve öneriler alınabilir ama hiç birimiz çıkıp da 12 yıl öncesinden özlemle bahsedemez.

Burnumuzun dibinde, Çanakkale’de, Çanakkale eski SSK ve Devlet Hastanelerinin fiziki durumları da dahil verilen sağlık hizmetini hatırlayalım. Önce özel muayenehane sonra hastanede ameliyat v.s gibi tedavi hizmetlerini de birlikte hatırlayarak.

Başbakan Binali Yıldırım’ın önceki gün yaptığı konuşmada söylediği sözler üzerinden tepki vermek ve o sözlerin ironi olduğunu bildiği halde farklı yerlere çekmek ne kadar vicdani? Eski sistem vatandaşın canını yakıyordu ancak bazıları için öyle ballıydı ki, Çanakkale gibi yerde yatlar, katlar, sınıf farklılığı…

Sponsor olan İlaç firmaları mavi turları vatandaş için mi düzenleniyordu? Röprezantların cirit attığı hastane koridorları bugün o kadar tenha ki, muayene olmak için polikliniklere sadece halk giriyor.

Tekerlekli sandalye ile hasta taşınamıyordu Çanakkale Devlet Hastanesi acilinde. Acilin ihtiyacı olan sandalye, sedye için 90’lı yılların yerel gazete manşetlerini hatırlamak isteyenler varsa, lütfen arşivlere girmek için Halk Kütüphanesine uğrayıversin.

Şoför ve Otomobilciler Odası eski Başkanı Nurettin Dündar’a sorsun bakalım sandalye bağışlamak için açılan kampanyalara Çanakkale şoför esnafı nasıl duyarlılık göstermiş. Yataklı tedavide, odaya perde alıp bağışlayan insanların isimleri kapıya gururla (!) asılıyordu.

Acil için dönemin en gerekli olan tıbbi cihazların başında gelen tomografi çekimleri nerede yapılıyor idi hatırlayan var mı? Özel tomografi merkezine sevk edilen hastalara ambulans dahi tahsis edilmiyor, iki adımlık Alman Sokağına gitmek için taksimetreler açılıyordu.

Hamam böceklerinin cirit attığı servislerde hiç şifa bulma adına gözlerinizi kapattığınız oldu mu?

Sahi kemoterapi almak için Çanakkale’deki hastalar nereye sevk ediliyordu? Hatırlayan var mı?

Sayacağımız o kadar çok değişim var ki…

El insaf yahu.

Bari Çanakkale’de bi susun…

KİM NE DİYOR, BAKALIM…

Çanakkale MHP’de yönetim değişikliği talepleri o kadar artmaya başladı ki, kurultay delegelerinin muhalif duruşları ve buna yönetimin müdahil olmaması artık her yerde sessi olarak konuşulmaya başlandı.

İl’de mutlak yönetim değişikliği isteniyor.

Önceki akşam İl yönetiminin olağan toplantısı vardı. Değişiklik talepleri orada gündeme geldi mi çok emin değilim ancak MHP’li isimlerin sosyal medya üzerindeki paylaşımlarına bakılırsa mevcut duruş (suskunluk), onları da rahatsız etmiş.

Aylarca yönetimde kalıp muhalif duruşa karşı etkin olmayanların gidip yerine MHP ülküsünü savunan ve etkin çaba gösterecek isimlerin gelmesi isteniyor. Devlet Bahçeli’nin son günlerde yaptığı çıkışlara Çanakkale yerelinde yönetimin niye açık destek vermediği tartışılıyor. Özellikle ayıklanma mevsimi ile ilgili yereldeki yönetimin tavrını suskunluktan yana kullanmasına anlam veremiyor.

Bu suskunluğun parti içi muhalefete yaradığını ve bunun da kendilerinde rahatsızlık yarattığını eğer organlarda görev almış eski yöneticiler söylüyorsa yeni görev veya beklenti için değil ,aksine Devlet Bahçeli’nin yalnız bırakılmasını içlerine sindiremediklerinden diye düşünüyorum.

Eğer aksi tutum içersinde olsalardı gidip muhaliflerin yanında yer alırlardı veya siyaset yapmaktan vazgeçip kendilerini emekliye ayırırlardı. Eğer bugün Kadın Kolları eski başkanı kapı, kapı dolaşıp hala liderini savunuyorsa yönetimin de üzerine düşeni yapması gerekir ki, buna da MHP’liler “vefa” diyor.

Kulislerde ismi ençok dolaşan Mehmet Ali Çetin, her ne kadar “şahsıma iletilen bir görevlendirme yok” şeklinde açıklama yapsa da Çetin, heyecan yaratmaya devam ediyor.

Ağlamaklı konuşan bir MHP’li aynen şunu söylüyor “Biz MHP’yi yolda bulmadık. Merhum Başbuğ ile ne badireler atlatıp geldik.”

Yaşı 60’ın üzerindeki bir MHP’li ise “Çanakkale, Başbuğun özel önem verdiği yerlerin başında gelir. Başbuğun aziz hatırası olan koltukta kim oturuyorsa onunla birlikte yürümek durumundayız. Ama Çanakkale’de yönetim suskun. Bu da bana acı veriyor” diyor.

Daha ne desin insanlar..

İlgili Haberler

17 Eylül Süper Loto sonuçları! 17 Eylül Süper Loto kazandıran numaralar hangileri? Süper Loto büyük ikramiye kime çıktı?
17.09.2026
Kiralık TOKİ kira fiyatları ne kadar? İstanbul 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 kiralık konut ücretleri
17.09.2026
Galatasaray Barcelona maçı hangi kanalda, şifresiz mi? GS Barcelona maçı ne zaman, saat kaçta ve nerede?
17.09.2026
İstanbul TOKİ kiralık evler nerede? 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 TOKİ kira fiyatları ve başvuru şartları
17.09.2026
EKPSS tercih kılavuzu 2026 yayımlandı mı? Engelli memur alımı tercih tarihleri için ÖSYM açıklaması
17.09.2026
Sevdan Bir Ateş oyuncuları kimler, hangi karakteri oynuyor? Mirza, Leyla, Hüma ve diğer karakterler
17.09.2026
Alıkara kaçıncı bölümde? Alıkara 3. bölüm ve 4. bölüm ne zaman, yeni bölüm hangi gün yayınlanıyor?
17.09.2026
Çılgın Sayısal Loto sonuçları 16 Eylül 2026! Büyük ikramiye ne kadar, kaç kişi 5 bildi?
17.09.2026
16 Eylül 2026 Şans Topu çekiliş sonucu! Kazandıran numaralar neler? İkramiye dağılımı ne kadar?
17.09.2026
Var Mısın Yok Musun yeni bölüm ne zaman, kaçıncı bölümde kaldı, bu hafta neden yok?
17.09.2026
Green Card DV-2027 başvuruları kaçıncı ayda başlayacak? Çekiliş ne zaman, başvuru tarihi açıklandı mı?
17.09.2026
Faizsiz kredi şartları 2026: 100 bin TL’ye kadar 0 faizli kredi kimlere veriliyor, yeni müşteri olma şartı nedir?
17.09.2026
ÇAN2 Termik Santrali, Çan’ın değerlerini yaşatırken geleceğine yatırım yapıyor
17.09.2026
Kızılcık Şerbeti 5. sezon ne zaman başlıyor? 139. bölüm tarihi, yayın günü ve saati belli oldu
17.09.2026
VGM bursu ne kadar 2026? 4 bin TL burs başvurusu ne zaman, VGM yükseköğrenim bursu şartları neler?
17.09.2026
2026-2027 İBB burs başvurusu ne zaman? İBB Genç Üniversiteli bursu nasıl alınır, kimler başvurabilir?
17.09.2026