Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Gündem

GELİBOLU’NUN KURTULUŞUNDA 3 AÇILIŞ BİRDEN YAPILDI

✍️ Haber Merkezi 📅 29 Kasım 2016 09:55 👁️ 0 görüntüleme

Gelibolu Belediyesi, 94. kurtuluş yıldönümü programı çerçevesinde ilçe halkına kazandırdığı iki yeni proje açılışı ile Belediye...

Gazi Süleyman Paşa Meydanı Projesi açıldı

İlk program ilçenin girişinde trafiğe akışkanlık sağlamak ve halkın nefes aldığı yeni bir alan oluşturmak hedefiyle yenilenen Gazi Süleyman Paşa Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Mustafa Özacar, 2016 yılı yatırım programında alt ve üst yapı çalışmalarını Gazi Süleyman Paşa Mahallesi’nde yoğunlaştırdıklarını vurgulayarak, burada yaptığı konuşmada özetle şu ifadeleri kullandı: “Belediyemiz çevre düzenleme çalışmaları kapsamında hazırladığı bir hazırlık projesini daha uygulamaya dönüştürerek başarıyla tamamlamış bulunmaktadır.Bu proje kapsamında öncelikle araç geçişleri için engel teşkil eden dönme mesafesi artırılarak mevcut kavşak küçültüldü. Projeye uygun olarak granit ve bazalt küp taşlar ile yürüyüş yolları oluşturuldu. Rumeli Fatihi Gazi Süleyman Paşa’nın heykelinin kaide ve çevresi eski özellikleri korunarak yenilendi, meydanın iç kısmı peyzaj düzenlemesi ile yeşil alan olarak dizayn edilmiştir”

Başkan Özacar’ın kısa konuşmasının ardından açılış kurdelesi programa katılan Kaymakam Oktay Çağatay, CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, 18.Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yaşar Arslanhan, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, Kavakköy Belediye Başkanı Necati Kopça, İlçe Emniyet Müdürü Ali İhsan Sağlam, siyasi parti temsilcileri tarafından kesildi.

Caddenin yeni ismi:Yusuf Bolayırlı

Gazi Süleyman Paşa Meydanı Düzenleme Projesi açılışının ardından Türk Hava Yolları’nda uzun yıllar genel müdürlük yapan Gelibolulu bürokrat Yusuf Bolayırlı’nın adının Gazi Süleyman Paşa Mahallesi’nde verildiği caddede program düzenlendi.

Buradaki programda kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mustafa Özacar, ülkemize hizmet etmiş Gelibolu’nun değerlerinin isimlerini ölümsüzleştirmek istediklerini ifade ederek, “Türk Hava Yolları’nda Yusuf Bolayırlı sayesinde onlarca hemşehrimize istihdam yaratıldı. Kendisinin şehrimiz insanın istihdamına ve Türk Hava Yolları’na çok önemli katkıları olmuştur” şeklinde konuştu.

Adının bir caddeye verildiği programa katılan Yusuf Bolayırlı, “Gelibolu Belediye Meclisine ve beni bugünlere gelene kadar yanımda olan aileme çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ederim” dedi. Programda Kaymakam Oktay Çağatay günün anısına Yusuf Bolayırlı’ya plaket takdim etti.

Açılış kurdelesini minik eller kesti

Gelibolu Belediyesi’nin 94. kurtuluş yıldönümü programı çerçevesinde düzenlediği açılış organizasyonlarının sonuncusu Yazıcızade Mahallesi Sarmaşıklı mevkiinde gerçekleştirildi.

Başkan Özacar, artan nüfusa cevap verecek şekilde yapılan düzenlemeler kapsamında içerisinde basketbol sahası, çocuk oyun alanı, fitness grubu, oturma grupları yer alan ve geniş bir alanda oluşturulan ‘Sosyal Yaşam Alanı Projesi’nin açılışında da kısa bir konuşma yaptı.

Özacar, göreve geldikleri 2009 yılından bu yana ilçenin diğer noktalarında olduğu gibi bu bölgede çok ciddi mesai harcadıklarını dile getirerek, “Artan nüfus yoğunluğu ve çağdaş kentleşme sürecinin gereği olarak yeni projeleri hayata geçiriyoruz. Bu anlamda Sarmaşıklı Bölgesinde yeni bir meydan oluşturduk. Halkımız aileleriyle birlikte günün her saatinde bu sosyal yaşam alanından huzur ve güven içinde yararlanabilecek Bu projeyi siz değerli halkımızın hizmetine sunarken, emeği geçen tüm personelimize de ayrıca teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Özacar’ın konuşmasının ardından sosyal yaşam alanının açılış kurdelesi kalabalık bir çoçuk topluluğu tarafından kesildi. Protokol üyeleri çocuklara basketbol topu hediye ederken, açılış sonrası ortaya renkli görüntüler çıktı.

Gelibolu Belediyesi, son açılış programının ardından katılımcılara ve mahalle sakinlerine pilav ve ayran ikramında bulundu.

İlgili Haberler

17 Eylül Süper Loto sonuçları! 17 Eylül Süper Loto kazandıran numaralar hangileri? Süper Loto büyük ikramiye kime çıktı?
17.09.2026
Kiralık TOKİ kira fiyatları ne kadar? İstanbul 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 kiralık konut ücretleri
17.09.2026
Galatasaray Barcelona maçı hangi kanalda, şifresiz mi? GS Barcelona maçı ne zaman, saat kaçta ve nerede?
17.09.2026
İstanbul TOKİ kiralık evler nerede? 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 TOKİ kira fiyatları ve başvuru şartları
17.09.2026
EKPSS tercih kılavuzu 2026 yayımlandı mı? Engelli memur alımı tercih tarihleri için ÖSYM açıklaması
17.09.2026
Sevdan Bir Ateş oyuncuları kimler, hangi karakteri oynuyor? Mirza, Leyla, Hüma ve diğer karakterler
17.09.2026
Alıkara kaçıncı bölümde? Alıkara 3. bölüm ve 4. bölüm ne zaman, yeni bölüm hangi gün yayınlanıyor?
17.09.2026
Çılgın Sayısal Loto sonuçları 16 Eylül 2026! Büyük ikramiye ne kadar, kaç kişi 5 bildi?
17.09.2026
16 Eylül 2026 Şans Topu çekiliş sonucu! Kazandıran numaralar neler? İkramiye dağılımı ne kadar?
17.09.2026
Var Mısın Yok Musun yeni bölüm ne zaman, kaçıncı bölümde kaldı, bu hafta neden yok?
17.09.2026
Green Card DV-2027 başvuruları kaçıncı ayda başlayacak? Çekiliş ne zaman, başvuru tarihi açıklandı mı?
17.09.2026
Faizsiz kredi şartları 2026: 100 bin TL’ye kadar 0 faizli kredi kimlere veriliyor, yeni müşteri olma şartı nedir?
17.09.2026
ÇAN2 Termik Santrali, Çan’ın değerlerini yaşatırken geleceğine yatırım yapıyor
17.09.2026
Kızılcık Şerbeti 5. sezon ne zaman başlıyor? 139. bölüm tarihi, yayın günü ve saati belli oldu
17.09.2026
VGM bursu ne kadar 2026? 4 bin TL burs başvurusu ne zaman, VGM yükseköğrenim bursu şartları neler?
17.09.2026
2026-2027 İBB burs başvurusu ne zaman? İBB Genç Üniversiteli bursu nasıl alınır, kimler başvurabilir?
17.09.2026