Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Gündem

FARKLI KÖPEK IRKLARI NİLÜFER’DE BULUŞTU

✍️ Haber Merkezi 📅 18 Haziran 2019 15:31 👁️ 0 görüntüleme

Nilüfer Belediyesi ile Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu iş birliği ile düzenlenen “VIII. Bursa Ulusal Irk Standartları Yar...

Nilüfer Belediyesi ile Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu, köpek ırkları yarışmasına imza attı. Türkiye'de bulunan köpek cinslerinin, özellikle yörelerin köpek ırklarını tanıtmak ve onları ön plana çıkarmak maksadıyla düzenlenen “VIII. Bursa Ulusal Irk Standartları Yarışması”na ilgi büyüktü. Nilüfer Belediyesi Üçevler Spor Tesisleri’nde düzenlenen yarışmaya Bursa’nın yanı sıra farklı illerden de köpek sahipleri katıldı. Nilüfer Belediyesi Üçevler Spor Tesisleri’nde düzenlenen yarışmanın açılış törenine Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Remzi Çınar, Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Özkanal ile çok sayıda hayvan dostu katıldı.
Farklı ırklarda 205 köpeğin yer aldığı yarışmada, doberman, kangal çoban köpeği ve akita gibi farklı ırklarda köpekler ilgiyle izlendi. Yarışmada köpekler, uzman hakemler tarafından Uluslararası Kinoloji Federasyonu’nun (FCI) belirlediği standartlara göre değerlendirmelere tabi tutuldu. Hakemler bu standartlar doğrultusunda kafa, göz, diş yapısı, ön ve arka ayakları ile tüy yapısını değerlendirerek derecelendirme yaptı.
Yarışmanın açılış konuşmasını yapan Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Remzi Çınar, yarışmanın sokaklarda hayat mücadelesi veren can dostları için büyük katkı sağlayacağını ifade ederek, “Kurum olarak bu tür faaliyetlere destek vermeye devam edeceğiz” dedi.
Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Özkanal da, verdiği desteklerden dolayı Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’e teşekkür etti. Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Özkanal, Nilüfer Belediyesi adına Remzi Çınar ve emeği geçenlere teşekkür plaketi verdi. Gece geç saatlere kadar süren etkinliğin son bölümüne Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de katıldı. Yarışmacılara başarılar dileyen Başkan Turgay Erdem, bu tür faaliyetlere destek vermeye devam edeceklerini belirtti.
Heyecanlı anların yaşandığı yarışmanın sonunda dereceye giren köpeklere kokart, kupa ve mama ödülü verildi. Yarışmada elde edilen gelir sokak hayvanları yararına bir projede değerlendirilecek. İHA

İlgili Haberler

17 Eylül Süper Loto sonuçları! 17 Eylül Süper Loto kazandıran numaralar hangileri? Süper Loto büyük ikramiye kime çıktı?
17.09.2026
Kiralık TOKİ kira fiyatları ne kadar? İstanbul 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 kiralık konut ücretleri
17.09.2026
Galatasaray Barcelona maçı hangi kanalda, şifresiz mi? GS Barcelona maçı ne zaman, saat kaçta ve nerede?
17.09.2026
İstanbul TOKİ kiralık evler nerede? 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 TOKİ kira fiyatları ve başvuru şartları
17.09.2026
EKPSS tercih kılavuzu 2026 yayımlandı mı? Engelli memur alımı tercih tarihleri için ÖSYM açıklaması
17.09.2026
Sevdan Bir Ateş oyuncuları kimler, hangi karakteri oynuyor? Mirza, Leyla, Hüma ve diğer karakterler
17.09.2026
Alıkara kaçıncı bölümde? Alıkara 3. bölüm ve 4. bölüm ne zaman, yeni bölüm hangi gün yayınlanıyor?
17.09.2026
Çılgın Sayısal Loto sonuçları 16 Eylül 2026! Büyük ikramiye ne kadar, kaç kişi 5 bildi?
17.09.2026
16 Eylül 2026 Şans Topu çekiliş sonucu! Kazandıran numaralar neler? İkramiye dağılımı ne kadar?
17.09.2026
Var Mısın Yok Musun yeni bölüm ne zaman, kaçıncı bölümde kaldı, bu hafta neden yok?
17.09.2026
Green Card DV-2027 başvuruları kaçıncı ayda başlayacak? Çekiliş ne zaman, başvuru tarihi açıklandı mı?
17.09.2026
Faizsiz kredi şartları 2026: 100 bin TL’ye kadar 0 faizli kredi kimlere veriliyor, yeni müşteri olma şartı nedir?
17.09.2026
ÇAN2 Termik Santrali, Çan’ın değerlerini yaşatırken geleceğine yatırım yapıyor
17.09.2026
Kızılcık Şerbeti 5. sezon ne zaman başlıyor? 139. bölüm tarihi, yayın günü ve saati belli oldu
17.09.2026
VGM bursu ne kadar 2026? 4 bin TL burs başvurusu ne zaman, VGM yükseköğrenim bursu şartları neler?
17.09.2026
2026-2027 İBB burs başvurusu ne zaman? İBB Genç Üniversiteli bursu nasıl alınır, kimler başvurabilir?
17.09.2026