Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Gündem

''EN BÜYÜK SORUN ULAŞIM''

✍️ Haber Merkezi 📅 20 Haziran 2018 09:35 👁️ 7 görüntüleme

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğrencisi Ekin Ceylan, sınav haftalarında öğrencilerin okula ulaşımda sıkıntı yaşadıkların...

TANITIM ELÇİLERİ’NİN GÖZÜNDEN ÇANAKKALE

Çanakkale’nin tanıtım elçileri Çanakkale’yi değerlendiriyor.

Ekin Ceylan

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğrencisi

1.)Çanakkale’de her geçen yıl öğrenci nüfusu artış gösteriyor. Çanakkale’yi bir öğrenci olarak barınma, kültürel aktiviteler ve ihtiyaçların karşılanması bakımından değerlendirebilir misiniz?

Çanakkale’de öğrenci nüfusu bence tahmin edildiği kadar artmıyor, çünkü gelen öğrenci kadar giden öğrenci de oluyor. Barınma alanı konusunda da giden öğrencilerin evlerini devir alabiliyoruz. Evde kalmayacaksanız da her büyük mahallede ve okula yakın yerleşim alanlarında yurt bulunuyor. Bu konuda Çanakkale’nin zengin olduğunu düşünüyorum. Kültürel etkinliklere pek yakın değilim ama imkan buldukça katılmaya çalışıyorum. Bu konuda da Çanakkale’nin hakkı yenilmemesi gerekiyor. Kültürel zenginliği bu kadar bol olan bir şehirde, aktiviteler de oldukça bol oluyor. İhtiyaçlarımı karşılayabiliyorum, zaten dışarıdan çok ihtiyacımız olmuyor. Okul için gereken bütün materyalleri burada bulabiliyoruz.

2.)Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra burada yaşamaya devam etmek ister misiniz? Neden?

Burada yaşamayı tabii ki isterim, çünkü Çanakkale bir tatil yeri, diğer büyükşehirlerdeki gibi sıkıntılar çekmiyorsunuz. Son zamanlarda biraz trafik oluyor ama onunla alakalı da elinizden gelen bir şey olmuyor. Mezun olduktan sonra burada işimi kurabilir veya kendi işimi yapacak bir şirket bulabilirsem kesinlikle burada kalırım.

3.)Çanakkale’nin ilçeleri, beldeleri, adaları, köylerini gezme şansınız oldu mu? Neler gördünüz? Beğendiğiniz bir yerleşim yeri var mı?

Çanakkale’de gezilecek o kadar güzel yerler var ki özellikle deniz kenarları çok temiz ve sakin. İmkan verdiği kadar gezmeye çalışıyorum daha önce Assos’a ve batık geminin bulunduğu mimoza plajına gittim. Gerçekten muazzam güzellikte yerler. Lakin yerleşim yerlerini çok fazla gezme fırsatım olmadı. Kepez tarafları yerleşim için uygun yerler. Şehrin merkezine göre daha sakin daha kafa dinleme yeri olarak gözüküyor. Çanakkale’nin çok daha iyi bir yer olacağına inanıyorum ve olmasını istiyorum.

4.)2018 Troia Yılı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Troia Ören Yeri’ne gitme şansınız oldu mu? Değerlendirebilir misiniz?

Troia Yılı turizm açısından ve kültürlerin kaynaşması açısından Çanakkale’ye çok faydalı olan bir yıl, güzel etkinlikler yapılıyor ve çalışmalarda hala devam ediyor. Ben Troia’ya etkinlikler başlamadan önce gitmiştim ve çok beğenmiştim. Şimdi yapılan restorasyon çalışmalarıyla daha da güzel olmuştur diye düşünüyorum. Yakın zamanda Troia Müzesi’nin açılacağını biliyorum. Müze açılır açılmaz tekrar gidip görmeyi isterim. Birçok turistte buraya Troia’yı görmek için geliyor. Müzenin bir an önce tamamlanması onlar içinde muhteşem bir kaynak olacaktır.

5.)Bir öğrenci olarak okula ulaşımda sıkıntı yaşıyor musunuz? Neden?

Ulaşım öğrencilerin en büyük sorunu, bu sorun neden kaynaklanıyor bilemiyorum ama özellikle sınav haftaları okula çıkmak için otobüs bulamıyoruz. Normalde 10 dakika da bir gelen otobüsler sınav haftaları neredeyse saatte bir geliyorlar. Bu da bizi ayrı bir strese sokuyor. Bu konu için daha önce de öğrenciler tarafından eylemler yapıldı ama sonuç alınamadı. Ulaşım bizim için en önemli sorunlardan bir tanesi çünkü Terzioğlu kampüsü uzak ve araç kullanmak zorundayız. Zorunda olunca da böyle sonuçlar ortaya çıkıyor. İnşallah görevliler bizleri duyarlar da bu konuya çözüm getirirler. Yoksa bisiklet alıp, tehlikeli yollarda, trafikte okula çıkmak zorunda olacağız. Ulaşım bu şehrin en önemli unsuru olması gerekiyor, turizmde iddialı bir şehir ulaşımda da iddialı olmalıdır diye düşünüyorum.

6.)Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ni tercih sebebiniz nedir?(puan,şehir,eğitim kalitesi vs.)

Tercih sebebim burada okuyan bir yakınımın olmasıydı. Tabii olacağını düşünmemiştim ama ya olursa diye yazdım ve buraya geldim. Çoğu insanda tanıdığı vasıtasıyla ya da diğer illere yakın olduğu için gelmiştir diye düşünüyorum. Eğitim açısından bazı bölümlerde eksiklikler bulunuyor. O eksiklikler kapanınca insanlar eğitim için de burayı tercih etmeye başlayacaklardır. Çanakkale geldikten sonra gitmek istemeyeceğiniz bir şehir.

Mesut Harput

İlgili Haberler

17 Eylül Süper Loto sonuçları! 17 Eylül Süper Loto kazandıran numaralar hangileri? Süper Loto büyük ikramiye kime çıktı?
17.09.2026
Kiralık TOKİ kira fiyatları ne kadar? İstanbul 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 kiralık konut ücretleri
17.09.2026
Galatasaray Barcelona maçı hangi kanalda, şifresiz mi? GS Barcelona maçı ne zaman, saat kaçta ve nerede?
17.09.2026
İstanbul TOKİ kiralık evler nerede? 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 TOKİ kira fiyatları ve başvuru şartları
17.09.2026
EKPSS tercih kılavuzu 2026 yayımlandı mı? Engelli memur alımı tercih tarihleri için ÖSYM açıklaması
17.09.2026
Sevdan Bir Ateş oyuncuları kimler, hangi karakteri oynuyor? Mirza, Leyla, Hüma ve diğer karakterler
17.09.2026
Alıkara kaçıncı bölümde? Alıkara 3. bölüm ve 4. bölüm ne zaman, yeni bölüm hangi gün yayınlanıyor?
17.09.2026
Çılgın Sayısal Loto sonuçları 16 Eylül 2026! Büyük ikramiye ne kadar, kaç kişi 5 bildi?
17.09.2026
16 Eylül 2026 Şans Topu çekiliş sonucu! Kazandıran numaralar neler? İkramiye dağılımı ne kadar?
17.09.2026
Var Mısın Yok Musun yeni bölüm ne zaman, kaçıncı bölümde kaldı, bu hafta neden yok?
17.09.2026
Green Card DV-2027 başvuruları kaçıncı ayda başlayacak? Çekiliş ne zaman, başvuru tarihi açıklandı mı?
17.09.2026
Faizsiz kredi şartları 2026: 100 bin TL’ye kadar 0 faizli kredi kimlere veriliyor, yeni müşteri olma şartı nedir?
17.09.2026
ÇAN2 Termik Santrali, Çan’ın değerlerini yaşatırken geleceğine yatırım yapıyor
17.09.2026
Kızılcık Şerbeti 5. sezon ne zaman başlıyor? 139. bölüm tarihi, yayın günü ve saati belli oldu
17.09.2026
VGM bursu ne kadar 2026? 4 bin TL burs başvurusu ne zaman, VGM yükseköğrenim bursu şartları neler?
17.09.2026
2026-2027 İBB burs başvurusu ne zaman? İBB Genç Üniversiteli bursu nasıl alınır, kimler başvurabilir?
17.09.2026