Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Gündem

EMEKÇİLER MEMNUN (28.01.2021)

✍️ Haber Merkezi 📅 28 Ocak 2021 08:55 👁️ 0 görüntüleme

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu`nun katılımı ile Çanakkale Belediyeleri Toplu İş Sözleşmeleri imzaları atıldı. Atılan imzala...

Toplu İş Sözleşmesi’ni gazetemiz Kaleninsesi’ne değerlendiren Çanakkale Belediye personelleri, Toplu İş Sözleşmesi ile çeşitli hakları kazandıklarını ve belirlenen ücretlerden oldukça memnun olduklarını ifade ettiler. DİSK Çanakkale Şube Başkanı Metin Ceylan ise, Toplu İş Sözleşmesi ile birlikte asgari ücret ile makası oldukça açtıklarını ifade ederek; “Belediyesi çalışanları olarak bir daha asgari ücretle bağımız kalmayacak. Bundan sonra da asgari ücretin çok çok üstünde maaşlar almayı hedefliyoruz” dedi. Toplu İş Sözleşmesi ile; Eşit işe eşit ücret ilkesi benimsendi. Haftalık 45 saat olan çalışma saati 40 saate düşürüldü. 5 TL olan yemek yardımı günlük 15 TL’ye çıkarıldı. Deneme süresi de dahil her hizmet yılı için işçilerin taban ücretlerine yılbaşına 0.50 TL kıdem zammı eklendi. 1 Mayın Emek ve Dayanışma Günü’nde tüm işçilere net 150 TL 1 Mayıs ödeneği eklendi. Bakmakla yükümlü aile bireyinin engelli olduğunu belgeleyen işçilere her ay maaşlarıyla birlikte net 400 TL engelli yardımı eklendi. Yıllık izne ayrılan tüm işçilerimize 300 TL izin yardımı eklendi. Tüm işçilere 30 yevmiye sendikal ikramiye ödenecektir. Günlük 2 TL olan direksiyon primi, ve silah tazminatı aylık 150 TL’ye çıkarıldı. İş riski, eğitim yardımı, sorumluluk pirimi, iş zorluğu pirimi, özel hizmet tazminatı gibi sosyal haklar, ilk kez Toplu İş Sözleşmesi’nde yer adı.

Ceylan; “Emekçi arkadaşları mümkün olduğunca asgari ücretten uzak tutacağız”

DİSK Çanakkale Şube Başkanı Metin Ceylan; “Bizim asgari ücretle bir bağımız kalmadı, bundan sonra da olmayacak. Biz artık Toplu Sözleşme yaptığımız için emekçi arkadaşları mümkün olduğunca asgari ücretten uzak tutacağız. Bu ilk kez yapılan bir şey. Bizim bu sözleşmede haklarımız da oldukça fazla. Biz, bu noktalara geldik. Umarız Çanakkale Belediyesi çalışanları olarak bir daha asgari ücretle bağımız kalmayacak. Bundan sonra da asgari ücretin çok çok üstünde maaşlar almayı hedefliyoruz” dedi.

Gören; “Maaşlarımız güncellendi, bu bizim için çok güzel bir şey”

Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünde görevli Emine Gören ise; “6 yıldır Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde çalışıyorum. Maaşlarımız güncellendi, bu bizim için çok güzel bir şey. Çalışma saatlerimizde de değişim oldu. Eskiden 45 saat çalışıyorduk, belli bir ücret alıyorduk ama şimdi 45 saat çalışıyoruz ama 45 saatin 5 saatini mesai ücreti şeklinde alıyoruz. Bu da bizim için çok güzel bir şey. Yani çalışma saatlerimiz 45’ten 40’a düşürüldü, geri kalan çalışmalarımızın karşılığını mesai saati şeklinde alıyoruz. Sendika Başkanımız Metin Ceylan ve Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan’ın bu konuda ellerinden geleni yaptığına inanıyorum. Asgari Tespit Komisyonu tarafından açıklanan asgari ücret bence yetersidir. Birçok insan asgari ücretle çalışıyor ve bu insanların bu miktarlarla geçimini sağlaması neredeyse imkansızdır. Sendikamızın da desteğiyle sanırım en iyi maaşı Çanakkale Belediyesi veriyor” diye konuştu.

Başyiğit; “Biz kazanımlarımızdan memnunuz”

Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünde görevli Işık Başyiğit de; “Bizim sendikayla birlikte bir çalışmamız olmuştu. Biz Çanakkale Belediyesi’ne bir teklif verdik ve Çanakkale Belediyesi de 5 aylık bir süre sonunda bize bir teklif sundu. İki teklif arasında yaklaşık 150-200 lira vardı. Dolayısıyla biz kazanımlarımızdan memnunuz. Bizim buradaki en büyük kazanımımız, mesai saatlerinin 45 saatten 40 saate indirilmesi, geriye kalan 5 saatin de aylık mesaiye devredilmesi oldu. Ayrıca primlerimizin 10’dan 30 güne çıkarılması bizim için çok iyi oldu. Dolayısıyla eskiden aldığımız ücretlerle bugünkü ücretler arasından yaklaşık 1500-1600 lira gibi bir fark meydana geldi” ifadelerini kullandı.

Akkan; “Sendikalı olmak, haklarımızın olması çok güzel”

Çanakkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeli Cihan Akkan ise şu şekilde konuştu; “Toplu sözleşme benim için tarihi bir şey. Sendikalı olmak, haklarımızın olması çok güzel. Çünkü burada çok mücadele verdik, sancılı bir süreçten geçtik. Sendikalı olmanın ne demek olduğunu anladık. Allah herkesten razı olsun. Çok mutluyum, bundan sonraki süreçte de daha iyi olacağına inanıyorum.”

Funda Figen

İlgili Haberler

17 Eylül Süper Loto sonuçları! 17 Eylül Süper Loto kazandıran numaralar hangileri? Süper Loto büyük ikramiye kime çıktı?
17.09.2026
Kiralık TOKİ kira fiyatları ne kadar? İstanbul 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 kiralık konut ücretleri
17.09.2026
Galatasaray Barcelona maçı hangi kanalda, şifresiz mi? GS Barcelona maçı ne zaman, saat kaçta ve nerede?
17.09.2026
İstanbul TOKİ kiralık evler nerede? 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 TOKİ kira fiyatları ve başvuru şartları
17.09.2026
EKPSS tercih kılavuzu 2026 yayımlandı mı? Engelli memur alımı tercih tarihleri için ÖSYM açıklaması
17.09.2026
Sevdan Bir Ateş oyuncuları kimler, hangi karakteri oynuyor? Mirza, Leyla, Hüma ve diğer karakterler
17.09.2026
Alıkara kaçıncı bölümde? Alıkara 3. bölüm ve 4. bölüm ne zaman, yeni bölüm hangi gün yayınlanıyor?
17.09.2026
Çılgın Sayısal Loto sonuçları 16 Eylül 2026! Büyük ikramiye ne kadar, kaç kişi 5 bildi?
17.09.2026
16 Eylül 2026 Şans Topu çekiliş sonucu! Kazandıran numaralar neler? İkramiye dağılımı ne kadar?
17.09.2026
Var Mısın Yok Musun yeni bölüm ne zaman, kaçıncı bölümde kaldı, bu hafta neden yok?
17.09.2026
Green Card DV-2027 başvuruları kaçıncı ayda başlayacak? Çekiliş ne zaman, başvuru tarihi açıklandı mı?
17.09.2026
Faizsiz kredi şartları 2026: 100 bin TL’ye kadar 0 faizli kredi kimlere veriliyor, yeni müşteri olma şartı nedir?
17.09.2026
ÇAN2 Termik Santrali, Çan’ın değerlerini yaşatırken geleceğine yatırım yapıyor
17.09.2026
Kızılcık Şerbeti 5. sezon ne zaman başlıyor? 139. bölüm tarihi, yayın günü ve saati belli oldu
17.09.2026
VGM bursu ne kadar 2026? 4 bin TL burs başvurusu ne zaman, VGM yükseköğrenim bursu şartları neler?
17.09.2026
2026-2027 İBB burs başvurusu ne zaman? İBB Genç Üniversiteli bursu nasıl alınır, kimler başvurabilir?
17.09.2026