Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Gündem

“EKMEK FİYATLARI BİZİM BÖLGEMİZE HAS BİR SORUN DEĞİL”

✍️ Haber Merkezi 📅 07 Aralık 2018 17:57 👁️ 0 görüntüleme

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu, ağırlıklı olarak un ve unlu mamuller, tatlı ve şekerleme, bağcılık il...

“Ekmek fiyatları bizim bölgemize has bir sorun değil. Bunun ulusal bir mutabakat ve ortak bir akıl ile çözülebileceğine inanıyoruz ”
Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fahrettin Ersoy, un, maya ve elektrik zamlarını araştırıp ekmek fiyatlarının yükseltilmesi konusunda ilgili mercilere yazı yazdıklarını ancak olumlu bir gelişme kaydedilemediğini söyledi. Ekmek fiyatlarının bölgesel değil ulusal bir çözüm ve ortak akıl gerektirdiğini belirten Başkan Yardımcısı Ersoy ÇTSO olarak yetkileri dâhilinde her platformda konuyu gündeme getirdiklerini belirtti. Ekmek fiyatlarıyla ilgili 04.01.2012 tarihli 28163 sayılı Resmi Gazete hakkında katılımcılara bilgi vererek; "Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğinin 4'üncü maddesinin birinci fıkrasının (e) bendinde tanımlanan ekmeğe ilişkin tarifenin belirlenmesi aşamasında yönetim kurulu on beş gün içinde ilgili Belediye, Ticaret İl Müdürlüğü, İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği ve tarifeyi düzenleyen Odanın temsilcilerinden oluşan komisyon değerlendirmeye alır. Komisyon ve ilgili meslek komitesinde görüşü alınarak Yönetim Kurulunca oluşturulan ekmek tarifesiyle ilgili teklif, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının görüşünün alınmasından sonra yapılacak ilk toplantıda Meclisin onayına sunulur" şeklinde bir sürecin işletildiğini vurguladı.

“Zeytinyağında gerekli denetim ve kontroller yapılmadıkça bırakın marka oluşturmayı mevcut durumu dahi koruyamaz hale geliriz”
Sektör temsilcileri, zeytinyağı ile ilgili, yurt dışından ithal edilen kalitesiz ve ucuz zeytinyağının piyasayı olumsuz etkilediğini belirterek, bu yıl ağaçlardaki hastalık ve dövizdeki dalgalanmalarında bu olumsuzluklara eklenerek üreticinin zor durumda kaldığını belirttiler. Çanakkale’de ilgili ve yetkili birimlerin gerekli kalite denetimlerini yapmadıkları için piyasada zeytinyağı olarak dolaşan ancak zeytinyağı ile yakından ve uzaktan ilgisi olmayan ürünler bölgemizin zeytinyağı markasına zarar verdiğini ifade eden sektör temsilcileri, Çanakkale’den dökme olarak yurt dışına satılan zeytinyağının paketlenerek uluslararası pazarda çok daha yüksek fiyatlara satıldığını gündeme getirerek markalaşma ve paketleme konusunda bir çalışma başlatılması gerektiğini vurguladılar.

“Bölgemizin ihracat potansiyeli taşıyan gıda ürünlerinin başında gelen zeytinyağı için firmalarımızı ihracata yönlendirmeyi hedefliyoruz. Ur-ge programı ile ihracata başlayan gıda firmalarımız rekabette ciddi fark yaratıyor.”
Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, “Bölgemizde gıda sektöründe katma değer yaratacak ürünlerin başında zeytinyağı geliyor. Yurt dışında zeytinyağının değerini arttıran en büyük etkenlerden birisi paketleme diğeri ise markalaşmadır. Dökme zeytinyağı ihracatı başlangıç için iyi ancak uzun vadede piyasanın sürdürülebilirliği için zor. Önemli olan zeytinyağını katma değeri yüksek ürüne dönüştürerek satabilmektir. Biz Oda olarak üreticimizin kurumsal kapasitesini arttırıcı ve rekabet gücünü geliştirici eğitim ve proje faaliyetlerine koşulsuz destek sağlıyoruz. Odamız koordinasyonunda yürütülen Gıda UR-GE Projemizde yer alan firmalar, ihracat mevzuatı, kalite ve yurt dışı Pazar araştırmaları konularında ciddi fark yarattı. Bunun meyvelerini bölgemizde ihracat geliri, kalıcı istihdam ve marka olarak hep beraber yiyeceğiz.” dedi. Başkan Semizoğlu, Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenmekte olan Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) programını üyelere daha iyi anlatarak yaygınlaştırmasını hedeflediklerini belirterek, katılım sağlayan ve katkı sağlayan tüm sektör temsilcilerine teşekkür etti. CANER KÜPELİ

İlgili Haberler

17 Eylül Süper Loto sonuçları! 17 Eylül Süper Loto kazandıran numaralar hangileri? Süper Loto büyük ikramiye kime çıktı?
17.09.2026
Kiralık TOKİ kira fiyatları ne kadar? İstanbul 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 kiralık konut ücretleri
17.09.2026
Galatasaray Barcelona maçı hangi kanalda, şifresiz mi? GS Barcelona maçı ne zaman, saat kaçta ve nerede?
17.09.2026
İstanbul TOKİ kiralık evler nerede? 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 TOKİ kira fiyatları ve başvuru şartları
17.09.2026
EKPSS tercih kılavuzu 2026 yayımlandı mı? Engelli memur alımı tercih tarihleri için ÖSYM açıklaması
17.09.2026
Sevdan Bir Ateş oyuncuları kimler, hangi karakteri oynuyor? Mirza, Leyla, Hüma ve diğer karakterler
17.09.2026
Alıkara kaçıncı bölümde? Alıkara 3. bölüm ve 4. bölüm ne zaman, yeni bölüm hangi gün yayınlanıyor?
17.09.2026
Çılgın Sayısal Loto sonuçları 16 Eylül 2026! Büyük ikramiye ne kadar, kaç kişi 5 bildi?
17.09.2026
16 Eylül 2026 Şans Topu çekiliş sonucu! Kazandıran numaralar neler? İkramiye dağılımı ne kadar?
17.09.2026
Var Mısın Yok Musun yeni bölüm ne zaman, kaçıncı bölümde kaldı, bu hafta neden yok?
17.09.2026
Green Card DV-2027 başvuruları kaçıncı ayda başlayacak? Çekiliş ne zaman, başvuru tarihi açıklandı mı?
17.09.2026
Faizsiz kredi şartları 2026: 100 bin TL’ye kadar 0 faizli kredi kimlere veriliyor, yeni müşteri olma şartı nedir?
17.09.2026
ÇAN2 Termik Santrali, Çan’ın değerlerini yaşatırken geleceğine yatırım yapıyor
17.09.2026
Kızılcık Şerbeti 5. sezon ne zaman başlıyor? 139. bölüm tarihi, yayın günü ve saati belli oldu
17.09.2026
VGM bursu ne kadar 2026? 4 bin TL burs başvurusu ne zaman, VGM yükseköğrenim bursu şartları neler?
17.09.2026
2026-2027 İBB burs başvurusu ne zaman? İBB Genç Üniversiteli bursu nasıl alınır, kimler başvurabilir?
17.09.2026