Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Gündem

Eğitim-Bir-Sen: Okul Güvenliği Artık Bir Beka Meselesidir

✍️ Yaren GÜNEY 📅 17 Nisan 2026 16:23 👁️ 29 görüntüleme

Çanakkale’de Eğitim-Bir-Sen tarafından düzenlenen programda, Siverek ve Onikişubat’taki okullara yönelik saldırılarda hayatını kaybeden öğretmen ve öğrenciler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Türkiye’de iki okulda yaşanan silahlı saldırının yankıları sürürken, saldırılarda hayatını kaybeden öğretmen ve öğrenciler için Çanakkale’de gıyabi cenaze namazı kılındı. Daha sonra basın açıklaması yapan Eğitim-Bir-Sen Çanakkale 1 No’lu Şube Başkanı Resul Can; “Okullara yönelik saldırılar kabul edilemez” dedi.
Çanakkale’de Eğitim-Bir-Sen Çanakkale Şubesi tarafından, Şanlıurfa’nın Siverek ve Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçelerinde okullara yönelik silahlı saldırılarda hayatını kaybeden öğretmen ve öğrenciler için anma programı düzenlendi. Taçettin Aslan Camii’nde kılınan gıyabi cenaze namazının ardından basın açıklaması gerçekleştirildi. Programa sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Camide gıyabi cenaze namazı kılındı

Saldırılarda hayatını kaybeden öğretmen ve öğrenciler için Taçettin Aslan Camii’nde gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazın ardından katılımcılar dua ederek hayatını kaybedenleri andı.

Herkesi sorumluluk almaya çağırıyoruz”

Eğitim-Bir-Sen Çanakkale Şube Başkanı Resul Can yaptığı açıklamada, eğitim kurumlarına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: “Bugün burada, Siverek ve Onikişubat’taki saldırılarda hayatını kaybeden öğretmen ve öğrencilerimiz için gıyabi cenaze namazı kılmak ve eğitim kurumlarına yönelik şiddeti bir kez daha kınamak için bir araya geldik.”

“Eğitim çalışanları görevlerinin başında olacak”

Eğitim çalışanlarının tüm zorluklara rağmen görevlerini sürdüreceğini belirten Can, okulların güvenliği için daha fazla tedbir alınması gerektiğini ifade etti. Can ayrıca, dijital ortamların oluşturduğu tehditlere dikkat çekerek çocukların ve gençlerin korunmasının önemine vurgu yaptı.

“Okullara yönelik saldırılar kabul edilemez”

Eğitim-Bir-Sen olarak okullara yönelik saldırıları endişeyle takip ettiklerini belirten Can, eğitim çalışanlarının açık hedef hâline getirilmesinin kabul edilemeyeceğini söyledi. Can, çocukların sosyal medya kullanımına ilişkin düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini de ifade etti.

“Çelişkili tutumlar dikkat çekiyor”

Can açıklamasında ayrıca bazı çevrelerin tutumuna dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: “Eğitim çalışanlarının açık hedef hâline gelmesi kabul edilemez bir durumdur. Bu düzenlemeye karşı çıkan, kısa süre önce ‘Okullar karakol değildir, eğitim polis nezaretinde sürdürülemez’ diyen ancak Şanlıurfa ve Kahramanmaraş meydanlarında ‘Neden okulların güvenliği sağlanmıyor?’ diye seslenen bazı çevrelerin çelişkili tutumu da milletimiz tarafından açıkça görülmüştür.”

Şiddete karşı mücadele sürecek”

Eğitim-Bir-Sen Çanakkale Şubesi, eğitim ortamlarının güvenliği için mücadelenin süreceğini vurgulayarak hayatını kaybeden öğretmen ve öğrenciler için Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diledi.

İlgili Haberler

17 Eylül Süper Loto sonuçları! 17 Eylül Süper Loto kazandıran numaralar hangileri? Süper Loto büyük ikramiye kime çıktı?
17.09.2026
Kiralık TOKİ kira fiyatları ne kadar? İstanbul 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 kiralık konut ücretleri
17.09.2026
Galatasaray Barcelona maçı hangi kanalda, şifresiz mi? GS Barcelona maçı ne zaman, saat kaçta ve nerede?
17.09.2026
İstanbul TOKİ kiralık evler nerede? 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 TOKİ kira fiyatları ve başvuru şartları
17.09.2026
EKPSS tercih kılavuzu 2026 yayımlandı mı? Engelli memur alımı tercih tarihleri için ÖSYM açıklaması
17.09.2026
Sevdan Bir Ateş oyuncuları kimler, hangi karakteri oynuyor? Mirza, Leyla, Hüma ve diğer karakterler
17.09.2026
Alıkara kaçıncı bölümde? Alıkara 3. bölüm ve 4. bölüm ne zaman, yeni bölüm hangi gün yayınlanıyor?
17.09.2026
Çılgın Sayısal Loto sonuçları 16 Eylül 2026! Büyük ikramiye ne kadar, kaç kişi 5 bildi?
17.09.2026
16 Eylül 2026 Şans Topu çekiliş sonucu! Kazandıran numaralar neler? İkramiye dağılımı ne kadar?
17.09.2026
Var Mısın Yok Musun yeni bölüm ne zaman, kaçıncı bölümde kaldı, bu hafta neden yok?
17.09.2026
Green Card DV-2027 başvuruları kaçıncı ayda başlayacak? Çekiliş ne zaman, başvuru tarihi açıklandı mı?
17.09.2026
Faizsiz kredi şartları 2026: 100 bin TL’ye kadar 0 faizli kredi kimlere veriliyor, yeni müşteri olma şartı nedir?
17.09.2026
ÇAN2 Termik Santrali, Çan’ın değerlerini yaşatırken geleceğine yatırım yapıyor
17.09.2026
Kızılcık Şerbeti 5. sezon ne zaman başlıyor? 139. bölüm tarihi, yayın günü ve saati belli oldu
17.09.2026
VGM bursu ne kadar 2026? 4 bin TL burs başvurusu ne zaman, VGM yükseköğrenim bursu şartları neler?
17.09.2026
2026-2027 İBB burs başvurusu ne zaman? İBB Genç Üniversiteli bursu nasıl alınır, kimler başvurabilir?
17.09.2026