Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Gündem

Doğan; “Biga ekonomisi gelişip büyüyor” (27.01.2022)

✍️ Haber Merkezi 📅 27 Ocak 2022 09:05 👁️ 0 görüntüleme

Biga Ticaret ve Sanayi Odası (BİGA) TSO, 2022 yılının ilk meclis toplantısını yaptı.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası 2022 yılı Ocak ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Melih Akyıl’ın başkanlığında Oda hizmet binasında bulunan konferans salonunda meclis ve meslek komite başkanlarının katılımıyla sosyal mesafe kurallarına uygun olarak yapıldı. Toplantının başında Meclis Başkanı Akyıl, KOSGEB’in Mikro ve Küçük İşletmelere yönelik 100 bin TL faizsiz geri ödemeli Hızlı Destek Programı ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi. Akyıl konuşmasının devamında; Tarım ve Orman Bakanlığı’nın kırsal kalkınma desteklemeleri kapsamında "Bireysel Sulama Desteklemesi" ile "Uzman Eller" projeleri hakkında da bilgiler aktardı. Toplantının son bölümünde söz alan Biga TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan tarafından Odanın 2021 Yılı Faaliyet Raporu meclise sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.

“Biga ekonomisi her geçen gün daha da gelişip büyüyor”

Biga ekonomisinin her geçen gün daha da gelişip büyüdüğünü belirten Başkan Doğan; “Biga ekonomisi her geçen gün daha da gelişip büyüyor. Çanakkale ve ülke ekonomisine katkımız sürekli artıyor. Bunun en önemli kanıtlarından biri kurulan ve kapanan şirket istatistikleri. 2021 yılında bir önceki yıla göre yeni kurulan firmalarımızın sayısı artarken kapanan firmaların sayısı azalmıştır. 2021 yılında yeni kurulan 119 firmanın 91’i şirket statüsünde. Gıda, tarım, hayvancılıktan perakendeciliğe, inşaattan tekstil, mobilya ve metal sektörüne, ulaştırma ve madencilikten depoculuk ve geri dönüşüme kadar olan firmalarımızın sektörel çeşitliliği ilçemiz ekonomisini güçlü ve canlı kılıyor” dedi.

“Çanakkale 1915 Köprüsü’nün açılışını sabırsızlıkla bekliyoruz”

“Çanakkale 1915 Köprüsü’nün açılışını sabırsızlıkla bekliyoruz. Böylesi önemli bir lojistik avantajın da devreye girmesiyle bölgemiz bambaşka bir dinamizm kazanacak” diyen Doğan; “Yeni varyantlarla etkisini göstermeye devam eden Covid-19 pandemisi ve dünya çapında kendini gösteren hammadde tedariğindeki sıkıntılar sonucu artan maliyetlerin gölgesinde geçen 2021 yılında yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Biga TSO üyeleri üretmeye devam etti. Biga TSO olarak bizler de üyelerimizin bu zorlu süreci en az kayıpla atlatabilmeleri için vergi ve sigorta prim ödemelerinin ertelenmesi, esnaf kefalet sistemi ile verilmekte olan kredilerin esnaf – tacir ayrımı olmaksızın tüm faal vergi mükelleflerine verilmesi, sağlanan kredi imkânlarının amacı doğrultusunda kullanılması için gerekli önlemlerin alınması, tarımsal üretimin aksamadan devam edebilmesi için verilen desteklerin arttırılması, genel katma değer vergisi oranlarının düşürülmesi, icra ve iflas takiplerinin ertelenmesi, bankalar nezdinde yaşanan kredi teminat sorunları ve vadesi gelen çek, maaş, kredi, dönem sonu faizi gibi ödemeler için ilave kredi limitleri tanımlanması gibi konular başta olmak üzere çok sayıda taleplerimizin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği aracılığıyla ilgili makamlara iletilmesini sağladık. İlgili makamlarca bu başvurularımızın içerdiği konuların bazıları gerçekleştirilirken, bir kısmı üzerindeki çalışmaların devam ettiği hususunda cevaplar aldık. Üyelerimizin yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerimizi günbegün ilgili makamlara iletmeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Çalışmalarımıza yön verecek fikirleri hep önemsedik”

Başkan Doğan sözlerini şu şekilde sürdürdü; “2021 yılı enflasyon ve emtia fiyatlarındaki eş zamanlı artışların yanı sıra kurdaki oynaklık nedeniyle piyasalarda hem üretimin hem de ticaretin dengesinin gerçek anlamda bozulduğu bir yıl oldu. Üretici tarafı üretim maliyetlerini hesaplayamamaktan şikâyet ederken, tüketiciler ise enflasyonun alım gücünü yok ettiği kanısında birleştiler. 2022 yılına üretim maliyetlerini etkileyen elektrik ve doğalgaz fiyat artışıyla başladık. Bütün bu olumsuzluklara rağmen artan ihracat rakamlarına ve üretim gücümüze olan inancımızla ilçe ve ülke ekonomisine tüm gayretimizle katkı vermeye devam ediyoruz. 2022 yılının daha verimli, sağlıklı ve bereketli geçmesini diliyoruz. Burada altını çizmek istediğim bir husus da meslek liselerinin eğitim kalitesi… Hepimizin malumu olan ara eleman açığımızı kapatmanın tek yolu meslek liselerimize ağırlık vermek, eğitim kalitesini iyileştirmek ve oradan yetişecek gençlerimize istihdam imkanı sağlamak olacaktır. Biga Ticaret ve Sanayi Odası olarak; bizler her zaman bu çalışmalara ortak olmak istiyoruz. Bizim çalışmalarımıza yön verecek fikirlerinizi hep önemsedik. Komitelerimiz aralıksız toplantılarını yapıyor. Komitelerimize her türlü şikayetinizi iletmenizi, yol göstermenizi, fikir vermenizi bekliyoruz. Lütfen bunu yapın. Komitelerimiz, Meclis Üyelerimiz ve bizler, tüm üyelerimizin temsilcisi olarak seçildik. Bu nedenle bıkmadan usanmadan çalışmak durumundayız. 2022’ye umutlarla girdiğimizi bir kez daha vurgulamak istiyorum. 2022 yılının bölgemiz, ülkemiz ve dünyamız adına sağlık ve barış dolu bir kazanç yılı olmasını; herkese esenlik, başarı, mutluluk getirmesini diliyorum.”

Ayberk Nalbantoğlu

İlgili Haberler

17 Eylül Süper Loto sonuçları! 17 Eylül Süper Loto kazandıran numaralar hangileri? Süper Loto büyük ikramiye kime çıktı?
17.09.2026
Kiralık TOKİ kira fiyatları ne kadar? İstanbul 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 kiralık konut ücretleri
17.09.2026
Galatasaray Barcelona maçı hangi kanalda, şifresiz mi? GS Barcelona maçı ne zaman, saat kaçta ve nerede?
17.09.2026
İstanbul TOKİ kiralık evler nerede? 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 TOKİ kira fiyatları ve başvuru şartları
17.09.2026
EKPSS tercih kılavuzu 2026 yayımlandı mı? Engelli memur alımı tercih tarihleri için ÖSYM açıklaması
17.09.2026
Sevdan Bir Ateş oyuncuları kimler, hangi karakteri oynuyor? Mirza, Leyla, Hüma ve diğer karakterler
17.09.2026
Alıkara kaçıncı bölümde? Alıkara 3. bölüm ve 4. bölüm ne zaman, yeni bölüm hangi gün yayınlanıyor?
17.09.2026
Çılgın Sayısal Loto sonuçları 16 Eylül 2026! Büyük ikramiye ne kadar, kaç kişi 5 bildi?
17.09.2026
16 Eylül 2026 Şans Topu çekiliş sonucu! Kazandıran numaralar neler? İkramiye dağılımı ne kadar?
17.09.2026
Var Mısın Yok Musun yeni bölüm ne zaman, kaçıncı bölümde kaldı, bu hafta neden yok?
17.09.2026
Green Card DV-2027 başvuruları kaçıncı ayda başlayacak? Çekiliş ne zaman, başvuru tarihi açıklandı mı?
17.09.2026
Faizsiz kredi şartları 2026: 100 bin TL’ye kadar 0 faizli kredi kimlere veriliyor, yeni müşteri olma şartı nedir?
17.09.2026
ÇAN2 Termik Santrali, Çan’ın değerlerini yaşatırken geleceğine yatırım yapıyor
17.09.2026
Kızılcık Şerbeti 5. sezon ne zaman başlıyor? 139. bölüm tarihi, yayın günü ve saati belli oldu
17.09.2026
VGM bursu ne kadar 2026? 4 bin TL burs başvurusu ne zaman, VGM yükseköğrenim bursu şartları neler?
17.09.2026
2026-2027 İBB burs başvurusu ne zaman? İBB Genç Üniversiteli bursu nasıl alınır, kimler başvurabilir?
17.09.2026