Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Gündem

Ceylan’dan taksit açıklaması (19.7.2021)

✍️ Haber Merkezi 📅 19 Temmuz 2021 11:45 👁️ 0 görüntüleme

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan Özgür Ceylan, Cep Telefonu için taksit artırımı istedi

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan kredi kartına taksitli cep telefonu satış yasağını büyük elektro marketlerin internet üzerinden taksitlendirerek, GSM operatörlerinin faturaya yansıtma yoluyla, AVM’lerin de mobil bankalardan sağladıkları yüksek faizli kredilerle deldiğini belirtirken, “Kazanan yine bankalar ve sektörün devleri, kaybedense tüketiciler ve esnafımızdır. Sorun, 2 Temmuzda yayınlanan yönetmelikteki gibi 3 taksitle çözülemez, yeni bir düzenleme yapılması şarttır” diye konuştu.

CHP’li Özgür Ceylan kredi kartına taksitli cep telefonu satış yasağı getiren uygulama sonrası satışları yüzde 50 oranında azalan esnafın isyanını Meclis Genel Kurulu’nda dile getirdi. Özgür Ceylan, Genel Kurul’da yaptığı açıklamada, “Cari açığı azaltma ve tasarrufları artırma gerekçesiyle” başlatılan kredi kartına taksitli cep telefonu satış yasağının küçük esnafı perişan ettiğini söyledi. Getirilen yasağa rağmen cep telefonuna talebin artarak devam ettiğini belirten Özgür Ceylan, “Büyük elektronik mağazaları internet mağazacılığı üstünden kredi kartına taksitli satış yapıyor, GSM operatörleri faturaya yansıtarak taksitlendirmeye devam ediyor, bazı AVM'lerse mobil banka şubeleriyle vatandaşı kredi kullanmaya yönlendiriyor, iş yerinde bu olanağa sahip olamayan küçük esnaf bu uygulama nedeniyle mağdur ediliyor” dedi. Özgür Ceylan, mağdur edilenin yüksek faizle tüketici kredisi kullandırılan vatandaş ile küçük esnaf olduğunu belirtirken, “Sonuçta gelinen noktada, küçük esnafın işleri yasağın ilk uygulandığı günden bu yana yüzde 50 azalmış durumda. Kazanan bankalar ve sektörün devleri, kaybedense tüketiciler ve esnafımızdır” diye konuştu.

CHP Çanakkale Milletvekili, esnafın konuyu gündeme taşımasının ardından 2 Temmuzda yayınlanan yönetmelik değişikliği ile 3 taksitle cep telefonu satışının küçük esnafın ve vatandaşın taleplerini karşılar nitelikte olmadığını belirterek, yeni bir düzenleme yapılmasının şart olduğunu söyledi.

Haber Merkezi

İlgili Haberler

17 Eylül Süper Loto sonuçları! 17 Eylül Süper Loto kazandıran numaralar hangileri? Süper Loto büyük ikramiye kime çıktı?
17.09.2026
Kiralık TOKİ kira fiyatları ne kadar? İstanbul 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 kiralık konut ücretleri
17.09.2026
Galatasaray Barcelona maçı hangi kanalda, şifresiz mi? GS Barcelona maçı ne zaman, saat kaçta ve nerede?
17.09.2026
İstanbul TOKİ kiralık evler nerede? 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 TOKİ kira fiyatları ve başvuru şartları
17.09.2026
EKPSS tercih kılavuzu 2026 yayımlandı mı? Engelli memur alımı tercih tarihleri için ÖSYM açıklaması
17.09.2026
Sevdan Bir Ateş oyuncuları kimler, hangi karakteri oynuyor? Mirza, Leyla, Hüma ve diğer karakterler
17.09.2026
Alıkara kaçıncı bölümde? Alıkara 3. bölüm ve 4. bölüm ne zaman, yeni bölüm hangi gün yayınlanıyor?
17.09.2026
Çılgın Sayısal Loto sonuçları 16 Eylül 2026! Büyük ikramiye ne kadar, kaç kişi 5 bildi?
17.09.2026
16 Eylül 2026 Şans Topu çekiliş sonucu! Kazandıran numaralar neler? İkramiye dağılımı ne kadar?
17.09.2026
Var Mısın Yok Musun yeni bölüm ne zaman, kaçıncı bölümde kaldı, bu hafta neden yok?
17.09.2026
Green Card DV-2027 başvuruları kaçıncı ayda başlayacak? Çekiliş ne zaman, başvuru tarihi açıklandı mı?
17.09.2026
Faizsiz kredi şartları 2026: 100 bin TL’ye kadar 0 faizli kredi kimlere veriliyor, yeni müşteri olma şartı nedir?
17.09.2026
ÇAN2 Termik Santrali, Çan’ın değerlerini yaşatırken geleceğine yatırım yapıyor
17.09.2026
Kızılcık Şerbeti 5. sezon ne zaman başlıyor? 139. bölüm tarihi, yayın günü ve saati belli oldu
17.09.2026
VGM bursu ne kadar 2026? 4 bin TL burs başvurusu ne zaman, VGM yükseköğrenim bursu şartları neler?
17.09.2026
2026-2027 İBB burs başvurusu ne zaman? İBB Genç Üniversiteli bursu nasıl alınır, kimler başvurabilir?
17.09.2026