Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Gündem

Çanakkale Şehit Aileleri Derneği’ne iki ödül birden (07.04.2022)

✍️ Haber Merkezi 📅 07 Nisan 2022 09:37 👁️ 1 görüntüleme

Çanakkale Şehit Aileleri Derneği, Türkiye’nin En İyi Sivil Toplum Kuruluşu ve İyilik En Kıymetli ödülüne layık görüldü.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen Gönüllülük Projeleri Ödül Töreni Bakanlık Merkez Bina Konferans Salonu'nda düzenlenen fuar ve organizasyonla başladı. Fuara Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve bakanlık yetkilileri ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 1200 STK ve 600 üniversite öğrencisi katıldı. Türkiye’nin çeşitli illerinden katılan 1200 STK’nın ve 50 projenin yarıştığı fuar ve organizasyonda Çanakkale’yi temsilen Çanakkale Şehit ve Gazi Aileleri Derneği, Gönüllü Gençlerle Kahramanlara Vefa Projesiyle katılım gösterdi. Projede "Gönüllü kültürünün güçlendirilmesi ve bu alanda teknolojinin daha etkin kullanımı ve düzenlemeler, gönüllülük konusunda sivil toplum –Kamu işbirliğinin teşvik edilmesi ve başta gençler olmak üzere toplumun tüm kesimlerinde farkındalık oluşturulması fırsat eşitliği, kapsayıcılık ve erişebilirdik, yenilikçi ve özgünlük, uluslar arası deneyime önem verme, risk yönetimi, gönüllü yönetimi, kurumlar arası ilişkilerin güçlendirilmesi, gönüllülüğün tanınması ve değerlendirmesi başlıklarından oluşan kriterler öğrenciler ve bakanlık yetkilileri tarafından değerlendirildi.

‘Gönüllü Gençlerle Kahramanlara Vefa’

Çanakkale Şehit ve Gazi Aileleri Derneği, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan oylama ve değerlendirmede çifte ödül alarak büyük bir başarıya imza attı. Çanakkale Şehit ve Gazi Aileleri Derneği, 386 oy alarak Türkiye’nin En İyi Sivil Toplum Kuruluşu ve En iyi Proje ödülü olan ‘İyilik En Kıymetli Ödülü’ başlığıyla verilen ödülü de alarak başarısını taçlandırdı. Dernek Başkanı Gülşen Uz yaptığı açıklamada; “ Bu topraklar üzerinde yüzyıllardır hür bir şekilde yaşamamızın Şehitlerimizin ve Gazilerimizin kahramanlığı ile mümkün olmuştur. Ülkemiz İçin Gözlerini kırpmadan ölüme yürüyen Şehitlerimizin yakınları ile Gazilerimiz için ne yaparsak yapalım asla borcumuzu ödeyemeyiz. Bu bilinçle Çanakkale Şehit ve Gaziler Derneği olarak Şehitlerimizin ve Gazilerimizin çok kıymetli yakınlarını yalnız bırakmamayı kendimize görev bildik. Biliyoruz ki Şehitlerimizin yakınlarına sahip çıkmak Gazilerimizin yanında yer almak; Anadolu topraklarını kanlarıyla, canlarıyla ve kahramanlıklarıyla yurt edinen ecdadımıza sahip çıkmaktır. Derneğimiz olarak toplumsal bilinci uyanık tutmaya çalıştığımız projemiz ‘Gönüllü Gençlerle Kahramanlara Vefa’ projemiz, gönüllü gençlerimiz ve vatandaşlarımızın destek ve katılımlarıyla toplumumuzun özverili destekleriyle daha özel ve daha güzel hale gelmişti. ‘Gönüllü Gençlerle Kahramanlara Vefa’ projemizin en maneviyatı olan süreci projenin en başından sonuna kadar Şehitlerimizin anne, baba, eş, çocuklarıyla kahraman Gazilerimiz tarafından yürütülmesiydi. Şehitler diyarı Çanakkale ilimizde projemizin hayata geçirilmesini sağlayan ve desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Çanakkale Valimiz İlhami Aktaş’a, Ak Parti Grup Başkan Vekilimiz Bülent Turan’a ve Ak Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu’na teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

“Bu ödül en çokta Şehitler Diyarı Çanakkale’mize yakıştı”

İki ödülün de Şehitler Diyarı Çanakkale’ye yakıştığını ifade eden Başkan Uz; “ Gönüllü Gençlerle Kahramanlara Vefa projesinin ortaya çıkmasında Çanakkale ilimizdeki 7800 gönüllü gençlerimiz başta olmak üzere Kamu/Yerel ve Özel kurum ve kuruluşlar ve toplamda 17 STK’nın ve Azerbaycan kardeş ülkemizin Şehit ve Gaziler bakanlık yetkilisinin, Bosna Hersek Şehit ve Gazi Aileler ininde ortak paydaş olarak yürüttüğü faaliyet zincirine toplamda 350.00 kişi yer almıştı. 2021 yılını ‘Gönüllü Gençlerle Kahramanlara Vefa’ yılı ilan ettikten sonra gerçekleştirdiğimiz bir çok etkinliklerde şehrimizdeki bir çok STK ve topluluğu milli bilinç uyandıracak etkinliklerde buluşturmanın gurunu yaşamıştık. Ülke genelinde 1200 Sivil Toplum Kuruluşunun Projelerinin yarıştığı ve ülkemizin çeşitli illerinden gelen 600 Üniversite öğrencisinin katıldığı Gençlik ve Spor Bakanlığı himayelerinde düzenlenen Ödül Töreni programında Şehitler Diyarı Çanakkale'mizi tanıtmaya Şehitliği, Gaziliği anlatmaya ‘Şehitler Tepesi Boş Değil’ demek için gençlerimizle buluştuk, ve gençlerimizin de oylarıyla Türkiye’nin en iyileri arasına Çanakkale’yi bir kez daha yazdırdık. Bu ödül en çokta Şehitler Diyarı Çanakkale’mize yakıştı” diye konuştu.

Polat Portakal

İlgili Haberler

17 Eylül Süper Loto sonuçları! 17 Eylül Süper Loto kazandıran numaralar hangileri? Süper Loto büyük ikramiye kime çıktı?
17.09.2026
Kiralık TOKİ kira fiyatları ne kadar? İstanbul 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 kiralık konut ücretleri
17.09.2026
Galatasaray Barcelona maçı hangi kanalda, şifresiz mi? GS Barcelona maçı ne zaman, saat kaçta ve nerede?
17.09.2026
İstanbul TOKİ kiralık evler nerede? 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 TOKİ kira fiyatları ve başvuru şartları
17.09.2026
EKPSS tercih kılavuzu 2026 yayımlandı mı? Engelli memur alımı tercih tarihleri için ÖSYM açıklaması
17.09.2026
Sevdan Bir Ateş oyuncuları kimler, hangi karakteri oynuyor? Mirza, Leyla, Hüma ve diğer karakterler
17.09.2026
Alıkara kaçıncı bölümde? Alıkara 3. bölüm ve 4. bölüm ne zaman, yeni bölüm hangi gün yayınlanıyor?
17.09.2026
Çılgın Sayısal Loto sonuçları 16 Eylül 2026! Büyük ikramiye ne kadar, kaç kişi 5 bildi?
17.09.2026
16 Eylül 2026 Şans Topu çekiliş sonucu! Kazandıran numaralar neler? İkramiye dağılımı ne kadar?
17.09.2026
Var Mısın Yok Musun yeni bölüm ne zaman, kaçıncı bölümde kaldı, bu hafta neden yok?
17.09.2026
Green Card DV-2027 başvuruları kaçıncı ayda başlayacak? Çekiliş ne zaman, başvuru tarihi açıklandı mı?
17.09.2026
Faizsiz kredi şartları 2026: 100 bin TL’ye kadar 0 faizli kredi kimlere veriliyor, yeni müşteri olma şartı nedir?
17.09.2026
ÇAN2 Termik Santrali, Çan’ın değerlerini yaşatırken geleceğine yatırım yapıyor
17.09.2026
Kızılcık Şerbeti 5. sezon ne zaman başlıyor? 139. bölüm tarihi, yayın günü ve saati belli oldu
17.09.2026
VGM bursu ne kadar 2026? 4 bin TL burs başvurusu ne zaman, VGM yükseköğrenim bursu şartları neler?
17.09.2026
2026-2027 İBB burs başvurusu ne zaman? İBB Genç Üniversiteli bursu nasıl alınır, kimler başvurabilir?
17.09.2026