Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Gündem

Bursa Emniyet Müdürü Ak göreve başladı:

✍️ Haber Merkezi 📅 05 Eylül 2017 15:23 👁️ 8 görüntüleme

İçişleri Bakanlığı’nca Adana Emniyet Müdürlüğü’nden Bursa’ya tayin olan Osman Ak, yeni görevine başladı. Ak, Bursa’da uyuşturucu meselesinin çözülmesi için yoğun çalışmalar başlatacağını ve bunun yanında Narkotim whatsapp ihbar hattı kuracağını söyledi.
Bursa’nın yeni emniyet müdürü Osman Ak, bugün öğle saatlerinde İl Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek görevi devraldı. Ak, Emniyet Müdür Yardımcısı Tugay Dikmen, şube müdürleri, emniyet amirleri ve polisler tarafından karşılandı. Ak, şube müdürleri ile tanıştıktan sonra makamında devir teslim töreniyle görevi devraldı.
İl Emniyet Müdürü Osman Ak, yaptığı açıklamada, "Bursa’mıza hizmet etmek için buradayız. Zaten arkadaşlar gerekli çalışmaları yapıyorlar, ancak tabii bir kısım eksikler mutlaka vardır. Bunları da hep beraber, gerek emniyet camiası, gerek STK’lar ve Bursa’nın ileri gelenleri ve sizlerle birlikte halledeceğiz. Bunların üstesinden geleceğiz. Şehrin uyuşturucu meselesi hakkında bilgim var. Bunun için Narkotim ihbar hattı kuracağız. Biz güvenlik hizmetimizi yapacağız. Omuz omuza bu şehrin meselelerinin üstesinden geleceğiz" dedi.
Stajını Bursa’da yapmış
Osman Ak," İlk stajımı burada yapmıştım. Bursa çok değişmiş. O zamanlar bu kadar büyük değildi. Bursa güzellikleriyle bambaşka bir şehir. Bizde karınca kararınca bir şeyler yapacağız" diye konuştu.
Osman Ak’ın Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yaptığı zamanlarda FETÖ ile ilgili hazırladığı raporların 1999 yılı Nisan ayında Devlet Güvenlik Mahkemesi’ne (DGM) teslim edilmesinin ardından Fethullah Gülen ABD’ye kaçmıştı. Raporu hazırlayan Osman Ak ise 2000 yılında gelen bir yazı ile görevinden uzaklaştırılmıştı. Uzun yıllar pasif görevde kalan Osman Ak, ilk olarak Zonguldak Emniyet Müdürlüğü görevine getirilerek yıllar sonra faal bir vazife üstlendi. Zonguldak’taki başarısının ardından Osman Ak, geçen yıl ekim ayında yayınlanan genelge ile Adana Emniyet Müdürlüğü görevine tayin edildi. Ak, son kararnameyle Adana Emniyet Müdürlüğü’nden Bursa Emniyet Müdürlüğü görevine getirildi.

İlgili Haberler

17 Eylül Süper Loto sonuçları! 17 Eylül Süper Loto kazandıran numaralar hangileri? Süper Loto büyük ikramiye kime çıktı?
17.09.2026
Kiralık TOKİ kira fiyatları ne kadar? İstanbul 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 kiralık konut ücretleri
17.09.2026
Galatasaray Barcelona maçı hangi kanalda, şifresiz mi? GS Barcelona maçı ne zaman, saat kaçta ve nerede?
17.09.2026
İstanbul TOKİ kiralık evler nerede? 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 TOKİ kira fiyatları ve başvuru şartları
17.09.2026
EKPSS tercih kılavuzu 2026 yayımlandı mı? Engelli memur alımı tercih tarihleri için ÖSYM açıklaması
17.09.2026
Sevdan Bir Ateş oyuncuları kimler, hangi karakteri oynuyor? Mirza, Leyla, Hüma ve diğer karakterler
17.09.2026
Alıkara kaçıncı bölümde? Alıkara 3. bölüm ve 4. bölüm ne zaman, yeni bölüm hangi gün yayınlanıyor?
17.09.2026
Çılgın Sayısal Loto sonuçları 16 Eylül 2026! Büyük ikramiye ne kadar, kaç kişi 5 bildi?
17.09.2026
16 Eylül 2026 Şans Topu çekiliş sonucu! Kazandıran numaralar neler? İkramiye dağılımı ne kadar?
17.09.2026
Var Mısın Yok Musun yeni bölüm ne zaman, kaçıncı bölümde kaldı, bu hafta neden yok?
17.09.2026
Green Card DV-2027 başvuruları kaçıncı ayda başlayacak? Çekiliş ne zaman, başvuru tarihi açıklandı mı?
17.09.2026
Faizsiz kredi şartları 2026: 100 bin TL’ye kadar 0 faizli kredi kimlere veriliyor, yeni müşteri olma şartı nedir?
17.09.2026
ÇAN2 Termik Santrali, Çan’ın değerlerini yaşatırken geleceğine yatırım yapıyor
17.09.2026
Kızılcık Şerbeti 5. sezon ne zaman başlıyor? 139. bölüm tarihi, yayın günü ve saati belli oldu
17.09.2026
VGM bursu ne kadar 2026? 4 bin TL burs başvurusu ne zaman, VGM yükseköğrenim bursu şartları neler?
17.09.2026
2026-2027 İBB burs başvurusu ne zaman? İBB Genç Üniversiteli bursu nasıl alınır, kimler başvurabilir?
17.09.2026