Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Gündem

“Biz Hizmet İçin Bu İşleri Yapmak İstiyoruz”

✍️ Haber Merkezi 📅 14 Mart 2019 08:50 👁️ 1 görüntüleme

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 'Halk desteği kendisiyle olan lider 'one minute' der yoluna devam eder. O yüzden biz b...

Turan, Ezine ilçesine bağlı Geyikli beldesindeki seçim koordinasyon merkezinin açılışına katıldı.

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, burada yaptığı konuşmada "Gelin 1 Nisan günü 'bizim komşumuz PYD olsun' diyenlere, Türkiye'nin bayrağına yan bakanlara, Avrupa'ya gidip devleti şikayet edenlere öyle bir şaka yapalım ki bir daha kendilerine gelemesinler." dedi.

Mahalli seçimlerin Türkiye için çok önemli olduğuna dikkat çeken Turan, "Biz 'bu ülkede beka sorunu var' dediğimizde, bazıları ise polemik yapıyor. 'Ne bekası' diyor, tiye alıyor. 'Şaka bu' diyor. 'Koltuk bekası bu' diyor. Hayır, Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli iki sorumlu lider bir araya geldiler ve dediler ki 'Kardeşim önümüzde 5 yıl seçim yok. Eğer CHP'nin oyu yükselirse yeni dönemde erken seçim isteyecek, referandum diyecek, sistem tartışması diyecek, ülkenin istikrarıyla oynayacaklar. Buna gerek yok. 5 yıl seçimsiz bir hizmet dönemi olsun' dedik." diye konuştu.

Türkiye'nin bu yeni dönemde elinin güçlü olması gerektiğini ifade eden Turan, şunları söyledi:

"Sayın Erdoğan S-400'ler için masaya oturduğunda, Kıbrıs ile ilgili enerji meselesinde masaya oturduğunda mutlaka 'halk desteği bizimle' demesi lazım. Halk desteği kendisiyle olan lider 'oneminute' der yoluna devam eder. O yüzden biz beka sorununu ezbere söylemiyoruz. Cumhur İttifakı'mızı yaptık hep beraber AK Parti'ye oyumuzu vereceğiz. İstiyoruz ki her bölgede Cumhur İttifakı bu milleti ayağa kaldırsın, güzel işlere vesile olsun."

Turan, şöyle devam etti: "İYİ Parti'nin kurulma sebebi ülkücü kardeşlerimizin oylarını sola götürmek içindi. Kullanma amacı bu. Onlar ayrılırken zannettiler ki MHP'den daha çok ülkücülük yapacaklar, MHP'den daha çok üç hilali dalgalandıracaklar. Ama baktılar ki gittikleri yer HDP'nin yan tarafı. Bundan rahatsız oldular. Şu an İYİ Partili kardeşlerimiz de kendilerinin oldukları yerden rahatsızlar. Onlar da kendileri aynaya bakıp 'Biz neredeyiz' demeye başladılar. İstifa eden vekilleri var, istifa eden teşkilatları var. Çünkü baktılar ki İYİ Parti'nin kurulma amacı MHP'nin sağ oylarını alıp, CHP'nin yanına götürmek. Bu oyuna gelmemek için onlar da artık başa dönüyorlar."

"Belediyecilik sadece yol yapmak değil"

Belediyeciliği sadece yol yapmak, yollara taş döşemek olarak görmediklerini belirten Turan, şunları kaydetti: " Biz açılışa, aday tanıtımına geldik ama yer yerinden oynuyor, miting havası var Geyiklide Belediye Başkanlığını kutlamaya gelmişiz hamd olsun. Şuan belediye başkanı seçiyoruz bizim yani vekillerin seçimi değil ama vekillerimizde belediye başkan adaylarımız kadar çalışıyor. Neden? Biz bir aileyiz, biz aynı yolun yolcularıyız. Biz Çanakkale’mizin bir bölgesi kuvvetlensin bir bölgesi zayıf kalsın demiyoruz. Çanakkale’nin her köşesi kıymetli olsun istiyoruz. Hele ki Geyikli. Burası her hangi bir belde değil. Sahiliyle turizmiyle bin yıllardan berri olan şehirciliğiyle, zeytini ve zeytin yağı ile bam başka bir marka değeri olan bir yer. Çanakkale’mizin her yeri bir marka ama geyikli markası bam başka bir yer. Geyikli’ nin adı olmasa Çanakkale’miz eksik kalır. Geyikli’nin sahili, turizm beldesi özelliği, zeytini olmasa eksik kalır. Bozcaada’ya buradan geçiyoruz adamız güzel Geyikli ayrı güzel. O yüzden Çanakkale’mizin bu bölgesinin ayrıca kıymetli olduğunu özellikle ayağa kalkmak durumunda olduğunu söylüyorum. Önümüzde 5 yıl boyunca seçim yok. Genel seçimi 6 ay önce yaptık. Seversiniz sevmezsiniz biz 5 sene vekiliz. Tayyip Erdoğan 5 sene hükümette Cumhurbaşkanımız. O yüzden önümüzdeki dönem Ankara Geyikli uyumunu sağlayın bakın dosta düşmana hizmet nasıl oluyormuş gösterelim. Burasının sayın başkanı neler yapmış diye okuyorum çocukların doğumuna gitmiş, törene gitmiş. Bunun için maaş alıyorsun. Bu zaten görevin. Törene düğüne gitmek bizim görevimiz zaten. 5 yılda geyikli’ye ne yaptın sorusu boş bir cevap. 5 yıldan bu yana Geyikli’de ne ürettin esas buna cevap vermek lazım. O yüzden diyorum ki Geyikli AK Partilisi, MHP’lisi, CHP’lisi, İyi Partilisi her Geyiklili kardeşime sesleniyorum bırakın partiyi. Önümüzde 5 yıl boyunca seçim yok önce kendine oy ver, hizmete oy ver 5 sene boyunca burayı başkanın uyumu ile ayağa kaldıralım diyoruz derdimiz bu. Hep söylüyorum asfaltı altından döşeseniz, taşı gümüşten döşeseniz, yüzünüz gülmüyorsa, doğumda, ölümde, bayramda yoksanız, halkın gönlünde değilseniz hiç kıymeti yok. Biz Geyikli'yeMevlüt Bey'i 'sayın başkan' değil, 'benim başkanım' olarak seçmek istiyoruz. Biz Geyikli'ye kardeş seçmek istiyoruz, başkan değil. 5 sene sonra da yüzü gülsün, halka tepeden bakmasın, beraber yol yürüsün istiyoruz. Bu yüzden biz gönül belediyeciliği diyoruz. Seçimden seçime değil, her gün halkıyla olsun istiyoruz. O gönül belediyeciliğini sadece biz hayata geçiririz diyoruz. Halkın doğumunda ölümünde özel gününde yanında olsun istiyoruz. Çünkü belediye başkanlığı bizim için bir emanet, bir hizmet yarışı. Yoksa makam için bu işler yapılmaz, maaş için bu işler yapılmaz. Ama biz hizmet için, biz halkımızla omuz omuza yol yürümek için bu işleri yapmak istiyoruz.

Törene AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, AK Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Ayhan Gider, çok sayıda partili ve vatandaş katıldı. HABER MERKEZİ

İlgili Haberler

17 Eylül Süper Loto sonuçları! 17 Eylül Süper Loto kazandıran numaralar hangileri? Süper Loto büyük ikramiye kime çıktı?
17.09.2026
Kiralık TOKİ kira fiyatları ne kadar? İstanbul 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 kiralık konut ücretleri
17.09.2026
Galatasaray Barcelona maçı hangi kanalda, şifresiz mi? GS Barcelona maçı ne zaman, saat kaçta ve nerede?
17.09.2026
İstanbul TOKİ kiralık evler nerede? 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 TOKİ kira fiyatları ve başvuru şartları
17.09.2026
EKPSS tercih kılavuzu 2026 yayımlandı mı? Engelli memur alımı tercih tarihleri için ÖSYM açıklaması
17.09.2026
Sevdan Bir Ateş oyuncuları kimler, hangi karakteri oynuyor? Mirza, Leyla, Hüma ve diğer karakterler
17.09.2026
Alıkara kaçıncı bölümde? Alıkara 3. bölüm ve 4. bölüm ne zaman, yeni bölüm hangi gün yayınlanıyor?
17.09.2026
Çılgın Sayısal Loto sonuçları 16 Eylül 2026! Büyük ikramiye ne kadar, kaç kişi 5 bildi?
17.09.2026
16 Eylül 2026 Şans Topu çekiliş sonucu! Kazandıran numaralar neler? İkramiye dağılımı ne kadar?
17.09.2026
Var Mısın Yok Musun yeni bölüm ne zaman, kaçıncı bölümde kaldı, bu hafta neden yok?
17.09.2026
Green Card DV-2027 başvuruları kaçıncı ayda başlayacak? Çekiliş ne zaman, başvuru tarihi açıklandı mı?
17.09.2026
Faizsiz kredi şartları 2026: 100 bin TL’ye kadar 0 faizli kredi kimlere veriliyor, yeni müşteri olma şartı nedir?
17.09.2026
ÇAN2 Termik Santrali, Çan’ın değerlerini yaşatırken geleceğine yatırım yapıyor
17.09.2026
Kızılcık Şerbeti 5. sezon ne zaman başlıyor? 139. bölüm tarihi, yayın günü ve saati belli oldu
17.09.2026
VGM bursu ne kadar 2026? 4 bin TL burs başvurusu ne zaman, VGM yükseköğrenim bursu şartları neler?
17.09.2026
2026-2027 İBB burs başvurusu ne zaman? İBB Genç Üniversiteli bursu nasıl alınır, kimler başvurabilir?
17.09.2026