Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Gündem

Anneanne ve torununun hayatını kaybettiği yolda ihmal iddiası

✍️ İHA 📅 11 Haziran 2025 14:05 👁️ 259 görüntüleme

Çanakkaleli anneanne ve torunun Tunceli'de otomobilin uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybederken, kazayla ilgili ihmal olduğu iddia edildi.



Tunceli ile Çemişgezek ilçesi arasındaki karayolunun Payamdüzü Köyü Hoşirik mevkiinde 6 Haziran günü bir otomobilin uçuruma yuvarlanması sonucu 4 kişi ağır yaralanmıştı. Elazığ'a kaldırılan yaralılardan 70 yaşındaki anneanne Refiye Karakaş ile 10 yaşındaki torunu Tuna Metin yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Anneanne ve torun, memleketleri Çanakkale'nin Ezine ilçesinde son yolculuklarına uğurlanırken kazanın olduğu karayolunda yeterli önlem alınmadığı iddiaları gündeme geldi.

"Defalarca söylememize rağmen burada ışıklı tabela gibi önlemler alınmadı"
Yeni yol yapım çalışmalarının devam ettiği karayolunda yeterince levha olmadığı, son derece geniş olan yolun bir anda 90 derecelik keskin bir viraja bağlandığını belirten İl Genel Meclis Üyesi Eyüp Demir, defalarca karayolları ve müteahhit firmayı uyarmalarına rağmen herhangi bir önlem alınmadığını söyledi. Son iki yılda aynı noktada çok sayıda kaza meydana geldiğini belirten Demir, "Defalarca söylememize rağmen burada ışıklı tabela gibi önlemler alınmadı. Yol bir yere kadar E-5 gibi ancak sonrasında 90 derecelik keskin bir virajla karşılaşılıyor. Yerli insanlar yolu biliyor ancak yabancı insanlar nereden bilecek" dedi.


Kaza yollarında çarpışma ya da hata sonucu kazalar olabileceğini dile getiren Demir, "Bu resmen bir tuzaktır, cinayettir. Çanakkale'den tatile gelen bir aile Pertek feribotu kalabalık olduğu için buradan gitmek istemiş. Kaza günü yetkililer sorduğunda 'kesin bu noktada olmuştur' diye düşündüm. Geldiğimde de kaza bu noktada olmuştu. Yaralıları jandarmayla birlikte çıkardık, sonra sağlık ekipleri geldi. Durumları ağırdı. Anneanne ve torunu hayatını kaybetmiş çok üzüldük. Son bir buçuk iki yılda burada 20 kaza meydana geldi. Yetkililerden rica ediyorum lütfen başka kimse ölmesin. Buranın insanları biliyor ama yabancı insanlar bu virajı bilemez. Aşağıdaki taşları dahi kaldırmadılar. Taşlar olmasaydı belki araç takla atıp orada duracaktı" diye konuştu.

Kaynak: İHA

İlgili Haberler

17 Eylül Süper Loto sonuçları! 17 Eylül Süper Loto kazandıran numaralar hangileri? Süper Loto büyük ikramiye kime çıktı?
17.09.2026
Kiralık TOKİ kira fiyatları ne kadar? İstanbul 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 kiralık konut ücretleri
17.09.2026
Galatasaray Barcelona maçı hangi kanalda, şifresiz mi? GS Barcelona maçı ne zaman, saat kaçta ve nerede?
17.09.2026
İstanbul TOKİ kiralık evler nerede? 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 TOKİ kira fiyatları ve başvuru şartları
17.09.2026
EKPSS tercih kılavuzu 2026 yayımlandı mı? Engelli memur alımı tercih tarihleri için ÖSYM açıklaması
17.09.2026
Sevdan Bir Ateş oyuncuları kimler, hangi karakteri oynuyor? Mirza, Leyla, Hüma ve diğer karakterler
17.09.2026
Alıkara kaçıncı bölümde? Alıkara 3. bölüm ve 4. bölüm ne zaman, yeni bölüm hangi gün yayınlanıyor?
17.09.2026
Çılgın Sayısal Loto sonuçları 16 Eylül 2026! Büyük ikramiye ne kadar, kaç kişi 5 bildi?
17.09.2026
16 Eylül 2026 Şans Topu çekiliş sonucu! Kazandıran numaralar neler? İkramiye dağılımı ne kadar?
17.09.2026
Var Mısın Yok Musun yeni bölüm ne zaman, kaçıncı bölümde kaldı, bu hafta neden yok?
17.09.2026
Green Card DV-2027 başvuruları kaçıncı ayda başlayacak? Çekiliş ne zaman, başvuru tarihi açıklandı mı?
17.09.2026
Faizsiz kredi şartları 2026: 100 bin TL’ye kadar 0 faizli kredi kimlere veriliyor, yeni müşteri olma şartı nedir?
17.09.2026
ÇAN2 Termik Santrali, Çan’ın değerlerini yaşatırken geleceğine yatırım yapıyor
17.09.2026
Kızılcık Şerbeti 5. sezon ne zaman başlıyor? 139. bölüm tarihi, yayın günü ve saati belli oldu
17.09.2026
VGM bursu ne kadar 2026? 4 bin TL burs başvurusu ne zaman, VGM yükseköğrenim bursu şartları neler?
17.09.2026
2026-2027 İBB burs başvurusu ne zaman? İBB Genç Üniversiteli bursu nasıl alınır, kimler başvurabilir?
17.09.2026