Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) Çanakkale tarafından, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla Troya Müzesi’nde buluşma ve farkındalık etkinliği gerçekleştirildi. 6 Kasım 2026 tarihinde düzenlenen programda lösemiyle mücadele eden çocuklar, tedavi süreçlerini tamamlayan çocuklar ve aileleri bir araya geldi. Dayanışmanın ön plana çıktığı etkinliğe Çanakkale Barosu Başkanı Av. Eyüp Algül de katılarak çocuklara ve ailelerine destek verdi.

Çocuklar ve Aileleri Troya Müzesi’nde Buluştu

Lösemiyle mücadele eden çocukların tedavi süreçlerinde yalnız olmadıklarını hissettirmek amacıyla gerçekleştirilen etkinlik, aileleri de aynı çatı altında buluşturdu.

Tedavisi devam eden çocukların yanı sıra hastalıkla mücadelesini tamamlayan çocukların da yer aldığı programda, moral ve motivasyonun önemi üzerinde duruldu. Etkinlikle lösemi konusunda toplumsal duyarlılığın artırılması ve çocuklarla ailelerinin yaşadığı süreçlere dikkat çekilmesi hedeflendi.

Kaz Dağları'nın zirvelerine sezonun ilk karı düştü
Kaz Dağları'nın zirvelerine sezonun ilk karı düştü
İçeriği Görüntüle

Baro Başkanı Algül de Katıldı

Çanakkale Barosu Başkanı Av. Eyüp Algül, LÖSEV Çanakkale tarafından düzenlenen farkındalık etkinliğine katılarak programa destek verdi.

Çanakkale Barosu tarafından yapılan açıklamada, etkinliğin çocukların moral ve motivasyonlarını artırmak, lösemiyle mücadeleye yönelik toplumsal farkındalığı güçlendirmek ve dayanışmanın önemine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

LÖSEV Gönüllülerine Teşekkür

Çanakkale Barosu, Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında gerçekleştirilen buluşmanın ardından organizasyonda emeği geçenlere teşekkür mesajı yayımladı.

Baro tarafından yapılan açıklamada, “Bu anlamlı etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen LÖSEV Çanakkale temsilcilerine ve tüm gönüllülere teşekkür ediyor, lösemiyle mücadele eden tüm çocuklarımıza sağlıklı ve umut dolu bir gelecek diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Troya Müzesi’nde gerçekleştirilen etkinlik, lösemiyle mücadele eden çocukların ve ailelerinin yanında olunduğu mesajıyla toplumsal dayanışmanın önemini bir kez daha gündeme taşıdı.

Kaynak: Haber Merkezi