Milli Eğitim Bakanlığının 2026 Ağustos dönemi için hazırladığı norm kadro fazlası öğretmen yer değiştirme sürecinde sıra atamalara geldi. Öğretmenlerin tercihleri 4-7 Eylül tarihleri arasında alındı ve son başvuru 7 Eylül saat 16.00 olarak uygulandı.

Başvuru sürecinde öğretmenlere kadrolarının bulunduğu ilçe, ilçe grubu ve il genelinde tercihe açılan eğitim kurumlarını seçme imkânı verildi. Tercihler tek bir ekran üzerinden alınırken, değerlendirmelerde 31 Ağustos tarihi itibarıyla hesaplanan hizmet puanı ve hizmet süresi esas alınıyor. Tokat MEB

Tercih döneminin kapanmasıyla birlikte öğretmenlerin yeni görev yerlerinin belirlenmesi için atama aşamasına geçildi. MEB'in yayımladığı takvimde bu işlem için 8 Eylül tarihi gösteriliyor.

8 EYLÜL 2026 NORM FAZLASI ATAMA TAKVİMİ

Ağustos 2026 norm kadro fazlası öğretmenlerin atamaları 8 Eylül Salı günü yapılacak. Sonuçların ilan edilmesiyle birlikte öğretmenlerin hangi eğitim kurumuna yerleştirildiği ortaya çıkacak.

ÖGG sonuçları ne zaman belli olacak? 122. Dönem özel güvenlik sınavı sonuç tarihi belli oldu
ÖGG sonuçları ne zaman belli olacak? 122. Dönem özel güvenlik sınavı sonuç tarihi belli oldu
İçeriği Görüntüle

Yer değiştirme işlemleri ihtiyaç ve norm kadro fazlası durumuna göre yürütülüyor. Kadrolu öğretmenler ile sözleşmeli öğretmenlerin işlemleri ayrı ayrı gerçekleştiriliyor.

MEB'in ilgili duyurusunda da Ağustos 2026 dönemine ilişkin yer değiştirme başvurularının 4-7 Eylül arasında alınacağı ve atamaların 8 Eylül'de yapılacağı belirtiliyor. MEB Personel Genel Müdürlüğü

HİZMET PUANI VE HİZMET SÜRESİ BELİRLEYİCİ OLACAK

Norm kadro fazlası öğretmenlerin belirlenmesi ve yer değiştirme işlemlerinde 31 Ağustos 2026 tarihi itibarıyla hesaplanan hizmet puanı ile hizmet süresi dikkate alınıyor. Öğretmenlerin MEBBİS kayıtlarındaki bilgilerin bu tarih esas alınarak değerlendirilmesi gerekiyor.

Tercih ekranına açılan kurumlar arasında seçim yapan öğretmenlerin yerleştirme işlemleri ilgili kriterler çerçevesinde tamamlanacak. Tercih yapmayan veya tercihini sisteme kaydetmeyen öğretmenler için ise resen yer değiştirme süreci gündeme gelebiliyor.

9 EYLÜL'DE İLİŞİK KESİLECEK

Atama sonuçlarının ardından süreç hemen tamamlanmayacak. MEB takvimine göre öğretmenlerin ilişik kesme işlemleri 9 Eylül 2026 tarihinde gerçekleştirilecek.

Bu nedenle atama sonucunda yeni bir eğitim kurumuna yerleştirilen öğretmenlerin 8 Eylül'de sonuçlarını kontrol etmesi, ardından ilişik kesme işlemlerine ilişkin bağlı oldukları milli eğitim müdürlüğünün duyurularını takip etmesi gerekiyor.

Böylece Ağustos döneminde başlayan norm kadro fazlası öğretmen yer değiştirme sürecinde tercih aşaması sona ererken, 8 Eylül'deki atamalarla birlikte öğretmenlerin yeni görev yerleri belirlenmiş olacak.

Kaynak: Haber Merkezi