Basın sektörü denildiğinde parmakla gösterilen kişilerden Lamia Ayhan, emeklilik dilekçesini vererek kurumdan ayrıldığını sosyal medya hesaplarından duyurdu. TRT'den ayrılan Ayhan, bir süre inzivaya çekilecek ve mesleğe ara verecek.
Çalışma arkadaşlarının Lamia Ayhan için kestiği veda pastası töreninde konuşan deneyimli gazetec, "Beraber ağladık da güldük de… Çocuklar doğdu, kayıplar oldu. Yaralarımızı birlikte sardık. Zaman oldu, incittik, kızdık, küstük ama uzatmadık, barıştık, sarıldık değer verdik, hayatlarımıza dokunduk… Emeğin, başarının, özverinin fedakarlığın en büyüğünü merkez haber muhabirleri ve tüm çalışma arkadaşlarım yaptı. En büyük alkış da teşekkür de onların… Hayat yolculuğuma katkılarınız çok değerliydi. Her birinizin yolu açık olsun. Güzel günler görün, güzel insanlarla karşılaşın. 3 yıl boyunca görev yaptığım TRT Merkez Haberler Müdürlüğü görevimden emekli olarak bugün ayrıldım." ifadelerini kullandı
Yöneticileri de unutmayan Ayhan, "Her zaman desteğini yanımda hissettiğim kanal koordinatörümüz Mücahid Eker ve Kuruma geldiğim günden bu güne hem arkadaşım, hem yöneticim olarak beni hiç yalnız bırakmayan “iyi ki" dediğim Haber Koordinatörüm Ahmet Görmez'e, zor ve stresli zamanlarda bana hep omuz veren Koordinatör Yardımcım Enes Polat'a ve diğer yöneticilerime, çalışma arkadaşlarıma gönülden teşekkür ederim ediyorum.” diyerek sözlerine son verdi.
LAMİA AYHAN KİMDİR?
Medyaradar.com'daki aktarılanlara göre, Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi mezunu olan Lamia Ayhan, mesleğe 1997 yılında Flash TV’de başladı. Sürekli basın kartı sahibi olan Ayhan, yaklaşık 29 yıllık mesleki deneyime sahip.