Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni dere yatağında bulunan Narin Güran’ın vücudundan alınan numuneler Adli Tıp Kurumu’na gönderilmişti. Konuyla ilgili olarak yeni ayrıntılar ortaya çıktı.
Buna göre raporda, Narin Güran’ın sol avuç içinde yer alan saç teli ve birkaç adet kıl örnekleri incelendi. Fakat ilgili numunelerin kime ait olduğuna dair detaylara yer verilmedi.
Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos günü kaybolan ve ardından 19 gün sonunda dere yatağında ve çuval içinde cesedi bulunan Narin Güran cinayetine dair gelişmeler devam ediyor. Narin Güran’ın cesedi dere yatağına bırakılmış ve üzeri çalılar ve taşlarla kapatılmıştı.
Habertürk’ten Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’nun hazırladığı 91 bulgu daha ayrıntılı incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
Gönderilen bu bulgular arasında 8 yaşındaki Narin’in avucundan çıkan kıl ve saç örnekleri 77 nolu bulgu olarak yer aldı.
İstanbul Adli Tıp Kurumu ise yapmış olduğu inceleme sonucunda ilgili örneklerle alakalı "Sol avuç içinde bulunan saç ve kıl örneklerinin yapılan makroskobik incelemesinde köklü yapıda olduğu tespit edildi" açıklamasında bulundu.
Saç ve Kıl Örneklerinin Kime Ait Olduğu Belirtilmedi
Hazırlanan raporda Narin’in avucundan çıkan kıl ve saç örneklerinin kime ait olduğu bilgisi yer almadı.
Herhangi bir şüpheli birileri ile de karşılaştırma yapılmadığı belirtilen örneklerin, yer aldığı pek çok bulgunun DNA analizine yanıt vermediği belirtildi.
Narin Katili ile Boğuşmuş Olabilir mi?
Avucundan çıkan kıl ve saç örnekleri Narin’in katili ile boğuştuğu ya da direndiğini akıllara getiriyor. Narin katiline direnme sırasında sol eli ile katilinin kolundaki kılları ya da saçları almış olabileceği ihtimali ortaya çıkıyor. Elde edilen kıl ve saç örneklerinin, tutuklu bulunan şahısların DNA’ları ile karşılaştırılmasının istenmesi ise mahkemenin vereceği karara bağlı bir durum.