Murat Ağırel ve Timur Soykan, bir TV kanalının devri ve satın alınması olayında bazı kişilere şantaj yaptıkları iddiası ile haklarında yürütülen soruşturma dahilinde çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldılar.
Kaynak: İHA
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, gazeteciler Murat Ağırel ve Timur Soykan’ın bir TV kanalının devri ve satın alınması olayında bazı kişileri tehdit ederek şantaj yaptıkları iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ağırel ve Soykan, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasından sonra Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gönderildi.
İki şüpheliye tutuklama talep edildi. Burada savcılık işlemleri tamamlanan Ağırel ve Soykan, ’şantaj’ suçundan tutuklama istemi ile nöbetçi hakimliğe çıkarıldı.
Şüpheliler Ağırel ve Soykan çıkarıldıkları nöbetçi hakimlik tarafından "yurt dışına çıkış yasağı" ve "imza atmak" şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanması koşuluyla serbest bırakıldılar.
Serbest kalmasının ardından konuşan Timur Soykan, "Adli kontrol kararı ile haftada 3 gün imza atmak ve yurtdışı çıkış yasağı ile sulh ceza hakimi bizi serbest bıraktı" dedi.