Geçmiş yıllarda av sezonu açılışı dualar ve çeşitli ikramlarla kutlanırken, bu yıl yeni yönetim tarafından organize edilen etkinlik, dernek tarihinde eşi görülmemiş bir katılımla gerçekleşti. Etkinliğe, kulüp işletmecisi İlhan Çevik, rahmetli babası adına maddi destek sağlayarak önemli bir katkıda bulundu.
Program, saat 20:00’de Çan’ın değerli imamlarından Bekir Sevgili ve Akşemsettin Camii imam hatibi Halil İbrahim Şahin’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahileriyle başladı. Halil İbrahim Şahin, İlhan Çelik ailesine rahmet dileyerek bereketli, kazasız ve belasız bir av sezonu için dualar etti. Ayrıca, milletin birlik ve beraberliğinin bozulmaması için niyazda bulundu.
Geceye, Çan’daki birçok sivil toplum kuruluşunun başkanları ve yöneticileri ile birlikte AK Parti İlçe Başkanı Murat Okan, İYİ Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Erol, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Volkan Durmaz gibi siyasi isimler de katıldı. Ayrıca Çan ve çevre köylerin avcı derneklerine üye avcılar ve vatandaşlar da etkinlikte yer aldı.