Çanakkale İl Özel İdaresi ile 19 belediyenin ortaklığında “Çanakkale Sahipsiz Hayvanları Koruma, Bakım ve Yönetme Hizmetleri Birliği” kuruldu.

Birlik, 12 Haziran 2026 tarihli ve 11425 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile onaylanarak, 13 Haziran 2026 tarihli ve 33279 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanmasının ardından resmen yürürlüğe girdi.

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde faaliyet gösterecek olan yapı; sahipsiz hayvanların bakım, tedavi, kısırlaştırma ve rehabilitasyon süreçlerini tek çatı altında koordine edecek. Böylece hizmetlerin daha sistemli yürütülmesi, müdahale süreçlerinin hızlanması ve kaynakların daha verimli kullanılması hedefleniyor.

ÇANAKKALE’DE 2026 YILI SULAMA SEZONU DEĞERLENDİRİLDİ
ÇANAKKALE’DE 2026 YILI SULAMA SEZONU DEĞERLENDİRİLDİ
İçeriği Görüntüle

Yeni birlik sayesinde vatandaşlardan gelen ihbar ve şikâyetlere de daha kısa sürede ve titizlikle müdahale edilmesi planlanıyor.

Valilik yapılan açıklamada;, vatandaşların güvenliğinin sağlanması ve hayvan refahının korunması amacıyla sahipsiz hayvanlara ilişkin tüm ihbar ve bildirimlerin Hayat 112 Acil Mobil Uygulaması üzerinden veya 112 Acil Çağrı Merkezi aracılığıyla iletilebileceğini hatırlattı.

Çalışmaların ilgili kurumların iş birliğiyle aralıksız sürdürüleceği belirtilerek, kamuoyuna saygıyla duyuruldu.

Muhabir: EREN DERDES