Çanakkale’de 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası dolayısıyla organ bağışına yönelik farkındalık çalışmaları başlatıldı. Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi ana girişinde ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Hastanesi’nde vatandaşları bilgilendirmek amacıyla stantlar kuruldu.

İl Sağlık Müdürü de stantlara katıldı

Organ bağışının önemine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinliklere İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Görgülü ve Sağlık Müdürlüğü yöneticileri de katıldı.

Organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak için hazırlanan resimlerin de sergilendiği stantlar vatandaşlardan ilgi gördü. Etkinlik kapsamında organ bağışında bulunmak isteyen vatandaşların başvuruları da alındı.

“Beni Ölümden Döndürdüler!” Çanakkale’de Hayata Yeniden Tutundu
“Beni Ölümden Döndürdüler!” Çanakkale’de Hayata Yeniden Tutundu
İçeriği Görüntüle

Hafta boyunca bağış başvuruları kabul edilecek

9 Kasım'a kadar açık kalacak bilgilendirme stantlarında vatandaşlara organ bağışı süreci, bağışın önemi ve başvuru aşamaları hakkında bilgi verilecek. Organ bağışı yapmak isteyen vatandaşların başvuruları da hafta boyunca kabul edilmeye devam edecek.

Yetkililer, organ bağışının hayat kurtaran önemine dikkat çekerek, her bağışın yeni bir yaşam ve yeni bir umut anlamına geldiğini hatırlattı.

Kaynak: Haber Merkezi