Çanakkale Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yürütülmesi planlanan Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı (KİHEP) için başvuru süreci başlıyor. Kadınların sahip oldukları hakları öğrenmelerini, bu hakları kullanabilmelerini ve dayanışma içerisinde güçlenmelerini amaçlayan program kapsamında çeşitli başlıklarda eğitimler gerçekleştirilecek.

Kadınlar Haklarını Öğrenecek

Toplam 16 hafta olarak planlanan eğitim programında kadınların insan hakları, yasal ve ekonomik hakları, toplumsal yaşamda karşılaştıkları sorunlar ve kadın dayanışması gibi konular üzerinde durulacak.

Çanakkale'de Mantar Zehirlenmesine Karşı Hayati Uyarı!
Çanakkale'de Mantar Zehirlenmesine Karşı Hayati Uyarı!
İçeriği Görüntüle

Programın önemli başlıklarından birini de şiddet karşısında başvurulabilecek destek mekanizmaları oluşturacak. Katılımcılara, hak ihlalleri ve şiddet durumlarında yararlanabilecekleri destek yollarına ilişkin bilgilendirme yapılması hedefleniyor.

Eğitimler Üç Farklı Zaman Diliminde Düzenlenecek

Kadınların günlük yaşamlarına ve çalışma saatlerine uygun şekilde katılım sağlayabilmeleri amacıyla eğitimler sabah, öğleden sonra ve akşam grupları halinde gerçekleştirilecek.

Haftada bir gün düzenlenecek oturumların yaklaşık üç saat sürmesi planlanırken, programın 16 haftalık süreçte tamamlanması öngörülüyor.

Başvurular Başlıyor

Çanakkale Belediyesi ve mücavir alan sınırları içerisinde ikamet eden, eğitimlere düzenli katılım sağlayabilecek kadınlar programa başvurabilecek.

Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yürütülecek eğitimlerle kadınların haklarına ilişkin farkındalıklarının artırılması, toplumsal yaşamda daha etkin rol almalarının desteklenmesi ve kadın dayanışmasının güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Muhabir: Utku Yaşar Cüce