Çanakkale Belediyesi, yaz aylarında yükselen hava sıcaklıklarının beraberinde getirdiği yangın riski ile yılan, fare ve benzeri haşerelerin çoğalmasını önlemek amacıyla boş arsalara yönelik çalışmalarını sürdürüyor.
Belediye sınırları ve mücavir alan içerisinde bulunan 143 boş arsanın malikine, arsalarını düzenli olarak kontrol etmeleri, ot, çöp, moloz ve benzeri atıkları temizlemeleri ile taşınmazlarını tel, çit veya duvar gibi güvenlik önlemleriyle çevirmeleri yönünde tebligat gönderildi.
Belediye ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar kapsamında şu ana kadar 80 boş arsada temizlik çalışması tamamlandı. Geriye kalan alanlarda ise denetim ve takip sürecinin devam ettiği bildirildi.
Yangın ve haşere riskine karşı uyarı
Belediye yetkilileri, bakımsız boş arsaların özellikle yaz aylarında yangınların hızla yayılmasına neden olabileceğini, aynı zamanda yılan, fare ve benzeri haşereler için uygun yaşam alanı oluşturduğunu belirtti.
Bu nedenle arsa sahiplerinden ot temizliğini düzenli olarak yaptırmaları ve gerekli güvenlik tedbirlerini almaları istendi.
Çanakkale Belediyesi, vatandaşlardan da boş arsalara gelişigüzel çöp, moloz ve çeşitli atıklar bırakmamalarını istedi.
Açıklamada, kentte çevre ve görüntü kirliliğini önlemek, yangın riskini azaltmak ve daha güvenli bir yaşam alanı oluşturmak amacıyla çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceği ifade edildi.




