Çanakkale’de afetlere hazırlık konusunda toplumsal farkındalığın artırılması ve yerel sivil toplum kuruluşlarının müdahale kapasitesinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda 22-23 Ekim 2026 tarihlerinde düzenlenen “Yerel STÖ’lere Yönelik Afetlere Hazırlık Kapasite Güçlendirme Eğitimi”, farklı sivil toplum kuruluşlarını ortak bir çalışma ortamında buluşturdu. Afet Risk Yönetimi Projesi çerçevesinde gerçekleştirilen programa katılan Çanakkale Bisiklet Platformu, afetlere hazırlık süreçlerinde yerel iş birliğinin geliştirilmesine yönelik çalışmalarda yer aldı.

Biga İlyas Bayram Stadyumu Yenilendi!
Biga İlyas Bayram Stadyumu Yenilendi!
İçeriği Görüntüle

Afetlere Hazırlıkta Bilgi ve Deneyim Paylaşımı

İki gün süren eğitim programında katılımcılar, afetlere hazırlık ve yerel dayanıklılığın güçlendirilmesi konularını ele aldı. Sivil toplum temsilcileri, sahada edindikleri deneyimleri ve karşılaştıkları sorunları paylaşarak afet risklerinin azaltılmasına yönelik değerlendirmelerde bulundu. Karşılıklı soru ve görüş alışverişiyle ilerleyen program, kuruluşların birbirlerinin çalışmalarından yararlanmasına ve ortak öğrenme süreçlerinin geliştirilmesine imkân sağladı.

Sivil Toplum Kuruluşları Arasında İş Birliği Güçleniyor

Eğitimde, afetlere karşı hazırlığın yalnızca kamu kurumlarının değil, yerel sivil toplum kuruluşlarının da katkısıyla güçlendirilebileceği yaklaşımı öne çıktı. Kuruluşlar arasındaki iletişim ve dayanışmanın geliştirilmesi, afet öncesinde hazırlık kapasitesinin artırılması açısından ele alındı.

Programa katılım sağlayan Çanakkale Bisiklet Platformu da yerel dayanıklılığın artırılmasına yönelik bilgi ve deneyim paylaşımına katkıda bulundu.

Afetlere Yönelik Çalışmalar Devam Edecek

Afet Risk Yönetimi Projesi kapsamında gerçekleştirilen eğitimle, yerel sivil toplum kuruluşlarının afetlere hazırlık konusunda bilgi birikimlerinin geliştirilmesi ve birlikte hareket etme kapasitelerinin desteklenmesi amaçlandı. Programın ardından yerel dayanıklılığı güçlendirmeye yönelik çalışmaların sürdürüleceği bildirildi.

Kaynak: Haber Merkezi