Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, kiraz sineğinin meyve içerisine yumurta bırakarak ürünlerde kurtlanmaya ve kalite kaybına neden olan önemli zararlılar arasında yer aldığı belirtildi. Özellikle kirazların sararma döneminde zarar riskinin arttığına dikkat çekilen açıklamada, üreticilerin bahçelerini düzenli olarak kontrol etmeleri gerektiği vurgulandı.

Yetkililer, zararlının takibi ve erken tespiti için sarı yapışkan tuzaklardan yararlanılmasını önerirken, ilaçlama uygulamalarının ise ben düşme döneminde, uygun hava koşullarında ve yalnızca ruhsatlı bitki koruma ürünleri kullanılarak yapılması gerektiğini ifade etti.

Açıklamada ayrıca, hasat ile ilaçlama arasındaki bekleme süresine mutlaka uyulmasının hem ürün güvenliği hem de tüketici sağlığı açısından büyük önem taşıdığı hatırlatıldı.

LGS Türkiye birincisi Azra Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Mine Hayta'yı ziyaret etti
LGS Türkiye birincisi Azra Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Mine Hayta'yı ziyaret etti
İçeriği Görüntüle

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, sağlıklı ürün elde edilmesi ve kaliteli bir hasat dönemi geçirilmesi için kiraz üreticilerine zamanında ve doğru mücadele yöntemlerini uygulamaları çağrısında bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi