Çanakkale Valiliği, kentte etkili olması beklenen kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara karşı vatandaşları uyardı. Valiliğin paylaşımına göre yağışların 13 Ekim 2026 Salı günü saat 18.00'de başlayıp 14 Ekim Çarşamba günü saat 18.00'e kadar sürmesi bekleniyor.
Sel ve su baskını riskine dikkat
Uyarıda, kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını ve taşkın yaşanabileceği belirtildi. Ayrıca yerel yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve yer yer kısa süreli fırtına nedeniyle olumsuzlukların meydana gelebileceğine dikkat çekildi.
Ulaşımda aksamalara karşı tedbir çağrısı
Çanakkale Valiliği, beklenen yağışlar nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanabileceğini belirterek vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi. Özellikle kuvvetli yağış sırasında oluşabilecek olumsuzluklara karşı gerekli önlemlerin alınması çağrısında bulunuldu.




