Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Yaşam

Yetiştirdiği domateslere öyle bir şey kullandı ki!  Bir tane domates 1 kilo geliyor

✍️ Haber Merkezi 📅 26 Temmuz 2023 11:10 👁️ 32 görüntüleme

Herkesi hayrete düşüren olay Tokat’ta gerçekleşti. Yetiştirdiği domateslere öyle bir şey kullandı ki adeta domatesin bir tanesi  kilo geliyor.. İşte detaylar..

Tokat'ta evinin bahçesindeki serasında çeşitli ürünler yetiştiren Bülent İçmez, Amerika'dan 20 yıl önce gelen domates tohumlarını kullandı. Bir tanesi 1 kiloyu geçen domatesler dikkat çekiyor.
Tokat merkezde yaşayan Bülent İçmez, 20 yıl önce emekli olduktan sonra evinin bahçesinde kurduğu serada vakit geçirmeye başladı. Çocukluğundan itibaren sera ve toprak işlerine merakı olan İçmez, serasında 20'ye yakın farklı ürünü ilaç ve kimyasal gübre kullanmadan yetiştiriyor. Domates ve biber başta olmak üzere serasında birçok ürün yetiştiren İçmez, 20 yıl önce Amerika'dan gelen 'pembe domates' tohumlarını kimse tercih etmezken serasında yetiştirmeye başladı. Rengi ve büyüklüğüyle dikkat çeken pembe domateslerin bir tanesi 4 kişilik bir ailenin sabah kahvaltısı ihtiyacını karşılayabilecek boyutta bulunuyor. Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan menemen için en uygun domates çeşidi olan pembe domatesler tartıldığında 1 kiloyu aşkın ağırlığıyla dikkat çekiyor.

“BU KADAR BÜYÜMESİNİ BEKLEMİYORDUM”

Amerika'dan ilk geldiğinde tohumları kimsenin kullanmadığını anlatan Bülent İçmez, "Emekli olduktan sonra kendime bu serayı düzenledim. 20 yılı aşkın süredir de bu serayla uğraşıyorum. Çocukluktan gelen serayla uğraşma merakım var. Burada yedi çeşit domatesim var. Normal marketlerde satılan sırık domates, Çanakkale domatesi, pembe domates, çerilerin turuncu ve kırmızısı var. 10 çeşide yakın da biberim var. Emekli olduktan sonra vaktimi burada geçiyorum. Akrabalarım buraya geliyor, istedikleri kadar alıp gidiyorlar. İlaç veya fenni gübre vermiyorum. Çiftlik gübresi kullanıyorum, ilacı da mevsimine göre veriyorum. İlacı da ısırgan ve semizotundan elde ediyorum. Dışardaki küvetin içinde 10 gün durduktan sonra sıvı gübre oluyor. Bu pembe domateslerin tohumu 20 yıl önce bana Amerika'dan geldi. Bu kadar büyüyeceğini de tahmin etmemiştim. Amerika'dan geldiği için kimse bilmiyordu bu pembe domateslerin tohumunu. Biraz yumuşak bir yapısı olduğu için de marketlerde satışa uygun görülmedi. Ben de kendi çapımda geliştirdim, geçtiğimiz yıl 1kilo 100 grama kadar büyüttüm. Şu an tarttıklarımızdan 1 kilo 40 gram gelenler var, 900 gram olanlar var. Sabah kahvaltısında menemen için çok uygun, bir tanesi veya iki tanesi bir aileye yetebilecek kadardır. Elimdeki domateslerin bir tanesi 1 kilodan fazla, diğeri de yakın gelmişti. Bir insanın elinden daha büyükler. Bununla marketten aldığınız 4 domates yerine bir tane almanız yetiyor" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

Çanakkale köylerinde ulaşım kalitesi artıyor!
17.09.2026
Biga fuara kilitlendi; Geri sayım başladı!
17.09.2026
MHP Merkez İlçe sahada: Parlak ve yönetiminden önemli temaslar
17.09.2026
Bozcaada'da pazar denetimi!
17.09.2026
Çanakkale’de Ahilik Haftası buluşması
17.09.2026
Gökçeada'nın Kurtuluş Günü ve 19 Eylül Gaziler Günü hazırlıkları başladı
17.09.2026
Çanakkale’de amatör balıkçılara yeni kurallar: Boğaz ve köprü çevresine dikkat
17.09.2026
Yahya Çavuş Kur’an Kursu’nda “Hz. Peygamber ve Güzel Ahlak” programı
17.09.2026
Çanakkale Boğazı'nda dikkat çekiyordu; Prof. Dr. Suat Ateş uyardı!
17.09.2026
Bursa’nın İçme Suyunda Alarm! Deredeki Görüntü Endişelendirdi
16.09.2026
Biga’da Hanımeli Festivali İçin Geri Sayım Başladı
16.09.2026
Çanakkale İl Müftüsü Mevlüt Topçu’dan Yahya Çavuş Kur’an Kursu’na Kapsamlı Ziyaret
16.09.2026
Çanakkale’nin Mavi Bayraklı Plajlarında sezon finali!
16.09.2026
Çanakkale'de altyapı yenileme çalışmaları sürüyor…
16.09.2026
Çanakkale Ticaret Borsası Yönetimi, Ayvacık'ta üyelerle buluştu!
16.09.2026
Müftü Topçu’dan SGK ve İŞKUR İl Müdürleriyle görüştü
16.09.2026