Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Yaşam

Troya Maratonu için güç birliği: Turizm ve spor el ele!

✍️ Gürhan Kökçak 📅 11 Mart 2026 12:40 👁️ 10 görüntüleme

Çanakkale Belediyesi tarafından 26 Nisan 2026 tarihinde düzenlenecek Troya Maratonu kapsamında, Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD) ile Çanakkale Belediyesi arasında iş birliği görüşmesi gerçekleştirildi.

Çanakkale Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Gökay Şahiner, Gençlik Birimi Sorumlusu Hüseyin Çoban ve Troya Maratonu Yarış Sorumlusu Abdullah Bayrak, maraton organizasyonu hakkında bilgi vermek ve turizm sektörü ile yapılabilecek iş birliklerini değerlendirmek amacıyla ÇATOD’u ziyaret etti. Gerçekleşen toplantıya ÇATOD adına Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Gökser, Genel Sekreter Tuğberk Güzel ve Yönetim Kurulu Üyesi Aykut Şölen katıldı.

Toplantıda, 20 Nisan 2025 tarihinde ilk kez düzenlenen Troya Yarı Maratonu’nun ardından, 2026 yılında organizasyonun kapsamının genişletilerek Troya Maratonu formatında gerçekleştirilecek olmasının Çanakkale’nin spor turizmi potansiyeline sağlayacağı katkılar ele alındı.

ÇATOD Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Gökser, spor organizasyonlarının destinasyonların uluslararası tanıtımında önemli bir rol oynadığını belirterek şu değerlendirmede bulundu: “Çanakkale; tarih, kültür ve anma turizmi ile dünyanın en özel şehirlerinden biridir. Troya Maratonu gibi uluslararası spor organizasyonları, kentimizin tanıtımına önemli katkılar sunmaktadır. Günümüzde turizmde deneyim odaklı seyahat anlayışı giderek öne çıkmaktadır. Anzac törenleri döneminde düzenlenecek bu organizasyon, Çanakkale’nin spor turizmi destinasyonu olarak uluslararası alanda daha güçlü şekilde konumlanmasına katkı sağlayacaktır. Aynı zamanda genç nesiller için hem anma kültürünü deneyimleyebilecekleri hem de spor aracılığıyla Çanakkale ile bağ kurabilecekleri güçlü bir buluşma noktası oluşturacaktır. Bu sayede özellikle Avustralya ve Yeni Zelanda başta olmak üzere Anzac ülkelerinden gelen ziyaretçilerin kentimizde daha uzun süre konaklaması ve şehrimizi farklı yönleriyle deneyimlemesi mümkün olacaktır.”

İlgili Haberler

Gökçeada'da Sinema Günleri başladı: Ada halkının sinema keyfi!
18.09.2026
Bozcaada’da hizmet gücü artıyor: Yangın tankerleri, traktör ve vidanjör!
18.09.2026
Biga’nın eski belediye başkanları kabirleri başında anıldı
18.09.2026
ÇTB’den üyelere yerinde ziyaret: Talepler sahada dinlendi!
18.09.2026
Başkan Deniz; "Gelişim için ortak akıl ve iş birliği şart"
18.09.2026
Kaymakam Kaptanoğlu Pınarbaşı Köyü’nde şehit yakını ve gazileri unutmadı
18.09.2026
Taştepe Köyü’nde Halk Toplantısı
18.09.2026
Çanakkale köylerinde ulaşım kalitesi artıyor!
17.09.2026
Biga fuara kilitlendi; Geri sayım başladı!
17.09.2026
MHP Merkez İlçe sahada: Parlak ve yönetiminden önemli temaslar
17.09.2026
Bozcaada'da pazar denetimi!
17.09.2026
Çanakkale’de Ahilik Haftası buluşması
17.09.2026
Gökçeada'nın Kurtuluş Günü ve 19 Eylül Gaziler Günü hazırlıkları başladı
17.09.2026
Çanakkale’de amatör balıkçılara yeni kurallar: Boğaz ve köprü çevresine dikkat
17.09.2026
Yahya Çavuş Kur’an Kursu’nda “Hz. Peygamber ve Güzel Ahlak” programı
17.09.2026
Çanakkale Boğazı'nda dikkat çekiyordu; Prof. Dr. Suat Ateş uyardı!
17.09.2026