Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Yaşam

Safranbolu'da 'El Ele' Konferansı

✍️ Haber Merkezi 📅 21 Ocak 2024 18:00 👁️ 53 görüntüleme

Safranbolu Belediyesi ve Sürdürülebilir Kentsel ve Kırsal Kalkınma Platformu (SUDA) iş birliğiyle düzenlenen konferans, "Safranbolu için bir arada" başlığı altında gerçekleşti. Toplantıda, sivil halkın aktif katılımıyla birlikte, "Kültürel Mirası Koruyarak Geleceğe Taşıyan Sürdürülebilir ve Yenilikçi Kent Safranbolu" konuları ele alındı.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Leyla Dizdar Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, Safranbolu'da katılımcı ve sürdürülebilir kent ideali için düzenlenen toplantıların ikinci aşamasının tamamlandığını ifade etti.

Safranbolu Belediyesi ve Sürdürülebilir Kentsel ve Kırsal Kalkınma Platformu iş birliğiyle düzenlenen programın iki aşamadan oluştuğunu ifade eden Köse, "Dün 3 odak grup toplantısı yoğun katılımla gerçekleşti. Kültürel endüstriler ve turizm, katılımlı ve dayanıklı kentleşme, sürdürülebilir tarım konularında odak çalışmaları gerçekleştirildi. Bugün de konferans ile sonuç raporlarının okunmasıyla programımız tamamlanacak. Bu çalışmalarla katılımlı yerel yönetim çalışmalarında yeni bir aşamaya geçiyoruz. Tespit çalışmaları, paydaş analizi, kilit paydaş görüşmeleri, odak grup toplantıları, anahtar paydaş görüşmeleri ve anket çalışmasından sonra, kentimizin bugünü ve yarınında sivil katılımın kalıcı mekanizmalar haline gelmesine yönelik bu program sonrası hazırlanacak olan sonuç beyannamesi, Safranbolu’da katılımlı ve kapsayıcı yerel yönetimin kurumsallaşması amacıyla kapsamlı bir kaynak ve yol haritası olacaktır" dedi.


SUDA Başkanı Serdar Karadağ da yaklaşık 1 yıldır Safranbolu Belediyesi ile iş birliği içinde olduklarını ve bu süre zarfında sürdürülebilir bir Safranbolu için birçok projeyi hayata kazandırdıklarını, gerekli finans kaynaklarının oluşması ile sivil katılım mekanizmasına sahip projelerin de Safranbolu ile buluşacağını belirtti. Karadağ, "Şehre doğal cazibe ile gelen sulardan enerji üretmek, güneş enerjisi ile alakalı çalışmalar, tarım, toprak ve sulak alanların korunması, atık yönetimi ile ilgili birçok proje konsept haline geldi. Bazılarında uygulamaya da geçildi. Bazılarında da finansman arayışımız devam ediyor. Proje üretmek, üretilen projeleri hayata geçirmek, hayata geçen projelerin başarısı ancak, bu toplum kesimlerinin, kent paydaşlarının birlikte çalışması ile mümkün olabiliyor" diye konuştu.

İlgili Haberler

Çanakkale köylerinde ulaşım kalitesi artıyor!
17.09.2026
Biga fuara kilitlendi; Geri sayım başladı!
17.09.2026
MHP Merkez İlçe sahada: Parlak ve yönetiminden önemli temaslar
17.09.2026
Bozcaada'da pazar denetimi!
17.09.2026
Çanakkale’de Ahilik Haftası buluşması
17.09.2026
Gökçeada'nın Kurtuluş Günü ve 19 Eylül Gaziler Günü hazırlıkları başladı
17.09.2026
Çanakkale’de amatör balıkçılara yeni kurallar: Boğaz ve köprü çevresine dikkat
17.09.2026
Yahya Çavuş Kur’an Kursu’nda “Hz. Peygamber ve Güzel Ahlak” programı
17.09.2026
Çanakkale Boğazı'nda dikkat çekiyordu; Prof. Dr. Suat Ateş uyardı!
17.09.2026
Bursa’nın İçme Suyunda Alarm! Deredeki Görüntü Endişelendirdi
16.09.2026
Biga’da Hanımeli Festivali İçin Geri Sayım Başladı
16.09.2026
Çanakkale İl Müftüsü Mevlüt Topçu’dan Yahya Çavuş Kur’an Kursu’na Kapsamlı Ziyaret
16.09.2026
Çanakkale’nin Mavi Bayraklı Plajlarında sezon finali!
16.09.2026
Çanakkale'de altyapı yenileme çalışmaları sürüyor…
16.09.2026
Çanakkale Ticaret Borsası Yönetimi, Ayvacık'ta üyelerle buluştu!
16.09.2026
Müftü Topçu’dan SGK ve İŞKUR İl Müdürleriyle görüştü
16.09.2026