Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Yaşam

ODAŞ, 2 şirketiyle “Türkiye’nin En İyi İşverenleri” listesinde zirvede!

✍️ Haber Merkezi 📅 26 Nisan 2024 10:25 👁️ 22 görüntüleme

Enerji, madencilik ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren ODAŞ, Great Place to Work Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen anket sonuçları doğrultusunda 2 şirketiyle “Türkiye’nin En İyi İşverenleri” listesine girdi. ODAŞ genel merkezi ve Suda Maden, çalışanlarının oylarıyla ilk kez katıldığı anket çalışmasında “Türkiye’nin En İyi İşverenleri” arasında yer aldı.

Enerji, madencilik ve turizm sektörlerinin önde gelen şirketlerinden ODAŞ, iş yeri kültürü ve çalışan memnuniyeti konusunda global ölçekte hizmet veren Great Place to Work Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen “Türkiye’nin En İyi İşverenleri” listesinde ODAŞ ve Suda Maden şirketleriyle yer aldı.  ODAŞ bünyesindeki Suda Maden, listede 50 – 99 çalışan sayısı kategorisinde 1. Sırada yer alırken ODAŞ genel merkezi ile ise listeye 26’ncı sıradan girdi.

Çalışanlarından Suda Maden’e 100 skor puanı

ODAŞ, bünyesindeki Suda Maden kendi kategorisindeki şirketler arasında, çalışanlarından 100 skor puanı alarak çalışmaya katıldığı ilk yılda listeye giren ilk maden şirketi oldu.

10 yılı aşkın süredir enerji ve madencilik alanında faaliyetlerini başarılı bir şekilde yürüten, bunun yanı sıra turizm gibi potansiyel alanlarda da yatırım fırsatlarını değerlendirerek yeni sektörlere adım atan ODAŞ Grubu, böylece başarılı çalışan deneyimi uygulamalarını bu liste ile bir kez daha taçlandırdı.

ODAŞ İnsan ve Kültür Direktörü İnci Arıkan, sertifika süreciyle ilgili olarak “Bulunduğumuz sektörlerde dinamik ve çevik bir iş anlayışıyla çalışıyoruz. Benimsediğimiz iş yapış tarzı çalışanlarımızın özverili performansları sayesinde başarıyı getiriyor. Bu süreçte yapmaya çalıştığımız her kademeden çalışma arkadaşımızı kariyer yolculuklarında destekleyecek aksiyonları almak. Akademimizden sağladığımız soft skill eğitimler; düzenlediğimiz teknik eğitimler, odak grup çalışmaları sayesinde gelişimi ve birbirinden öğrenmeyi merkeze alıyoruz. ODAŞ Yönetici Gelişim Programı ile liderlik becerilerimizi kuvvetlendirmeyi amaçlıyoruz.

Tüm bu çalışmalarımız sayesinde bu yıl ilk kez 2 şirketimizle birlikte “Türkiye’nin En İyi İşverenleri” arasında olmaktan gurur duyuyoruz” . Bu listede yer almak çalışma arkadaşlarımız için güvenilir, adil, gurur duyulan, takım ruhundan beslenen bir çalışma ortamı yaratabildiğimizi kanıtlaması açısından büyük önem taşıyor” diye konuştu.

ODAŞ Hakkında:

ODAŞ, enerji, madencilik ve turizm alanlarında faaliyet gösteren şirketler topluluğudur. Faaliyete başladığı günden itibaren çevik ve dinamik yapısıyla başarılı projelere imza atan ODAŞ, sürdürülebilir finansal yönetimi sayesinde kuruluşunu takip eden 5 yıl içerisinde Borsa İstanbul Ulusal 100 endeksine girdi ve Borsa İstanbul Yıldız Pazar 50 endeksinde işlem görmeye başladı.

Türkiye’de 340 MWm’lik kapasiteye sahip Çan 2 Termik Santrali’ni bünyesinde bulunduran ODAŞ, sahip olduğu bilgi birikimi, dinamik yaklaşımı ve güçlü sermaye yapısıyla uluslararası arenadaki ilk yatırımını Özbekistan’da toplam 174 MW kurulu güce sahip bir doğal gaz kombine çevrim santralini hayata geçirerek yaptı. 

Madencilik alanında ise antimuan, altın, gümüş, nikel ve kömür rezervlerine sahip olan ODAŞ’ın, maden saha ruhsatları ve işletmeleri bulunuyor. Bu alanda çalışmalarına Türkiye’de devam eden şirket, Avrupa ve Ortadoğu bölgelerinde az sayıdaki stratejik metal üreticilerinden biri konumundadır.

Mevcut faaliyetlerini çevresel ve sosyal hassasiyetleri göz önünde bulundurarak başarıyla sürdüren ODAŞ, girişimci kimliğiyle farklı sektörlerdeki yeni yatırım fırsatlarını da yakından takip ediyor.

Sürdürülebilir büyüme hedefleri doğrultusunda turizm alanındaki fırsatları da değerlendirmek üzere çalışmalara başlayan ODAŞ, bu alanda üst segmente yönelik ilk otel yatırımını da Fethiye’de hayata geçiriyor.

İlgili Haberler

Gökçeada'da Sinema Günleri başladı: Ada halkının sinema keyfi!
18.09.2026
Bozcaada’da hizmet gücü artıyor: Yangın tankerleri, traktör ve vidanjör!
18.09.2026
Biga’nın eski belediye başkanları kabirleri başında anıldı
18.09.2026
ÇTB’den üyelere yerinde ziyaret: Talepler sahada dinlendi!
18.09.2026
Başkan Deniz; "Gelişim için ortak akıl ve iş birliği şart"
18.09.2026
Kaymakam Kaptanoğlu Pınarbaşı Köyü’nde şehit yakını ve gazileri unutmadı
18.09.2026
Taştepe Köyü’nde Halk Toplantısı
18.09.2026
Çanakkale köylerinde ulaşım kalitesi artıyor!
17.09.2026
Biga fuara kilitlendi; Geri sayım başladı!
17.09.2026
MHP Merkez İlçe sahada: Parlak ve yönetiminden önemli temaslar
17.09.2026
Bozcaada'da pazar denetimi!
17.09.2026
Çanakkale’de Ahilik Haftası buluşması
17.09.2026
Gökçeada'nın Kurtuluş Günü ve 19 Eylül Gaziler Günü hazırlıkları başladı
17.09.2026
Çanakkale’de amatör balıkçılara yeni kurallar: Boğaz ve köprü çevresine dikkat
17.09.2026
Yahya Çavuş Kur’an Kursu’nda “Hz. Peygamber ve Güzel Ahlak” programı
17.09.2026
Çanakkale Boğazı'nda dikkat çekiyordu; Prof. Dr. Suat Ateş uyardı!
17.09.2026