Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Yaşam

Kars'ta kar esaretine ‘özel' müdahale!

✍️ İHA 📅 20 Ocak 2026 18:40 👁️ 6 görüntüleme

Kars'ta etkili olan şiddetli tipi ve yer yer 2 metreyi bulan kar kalınlığı hayatı durma noktasına getirirken, İl Özel İdaresi ve sağlık ekiplerinin yoğun mücadelesiyle hasta vatandaşa ulaşıldı.

Kars genelinde günlerdir etkisini sürdüren kar yağışı, özellikle yüksek kesimlerdeki köy yollarını ulaşıma kapattı. Tipi nedeniyle görüş mesafesinin sıfıra indiği bölgelerde, rahatsızlanan vatandaşların imdadına İl Özel İdaresi ve sağlık ekipleri yetişti. Kar savurma araçları ve iş makineleriyle dev kar kütlelerini yaran ekipler, kapalı yolları açarak ambulansların ilerlemesi için koridor oluşturdu.

Kars'ın Selim ilçesine bağlı Akçakale köyünde acil vaka ihbarı alan 112 Acil Sağlık ekipleri, Özel İdare ekiplerinin açtığı yolda ilerlemeye çalışsa da doğanın sert yüzüyle karşılaştı. Kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğu ve tipinin yolu saniyeler içinde tekrar kapattığı noktada ambulans hareket edemez hale geldi. Ambulansın ilerleyemediği noktada pes etmeyen sağlık ekipleri, tıbbi çantalarını sırtlayarak yaya olarak yola devam etti. Diz boyu karın içinde, dondurucu soğuğa aldırış etmeden yürüyen ekipler, hastaya ulaşmayı başardı. İlk müdahalesi evde yapılan hasta, ekiplerin yardımıyla kendisini bekleyen ambulansa ulaştırıldı.

Kara saplandığı için ilerleyemeyen ambulans Özel İdaresi'ne ait greyderin bağlanarak çekilerek saplandığı yerden kurtarıldı. Ambulans daha sonra hasta vatandaşı Harakani Devlet Hastanesi'ne sevk etti.

Öte yandan kapalı yolları yoğun çaba sarf ederek açan ekipleri, "Devletimizin tüm imkanlarıyla sahadayız. Tipi yolları kapatsa da biz o yolları hastalarımız için açmaya, ulaşamadığımız noktada yürüyerek can kurtarmaya devam edeceğiz" mesajını verdi.
İl Özel İdaresi çok sayıda personel ve iş makinesi ile karla mücadele ediyor. Ekipler, olumsuz hava şartlarına rağmen yaklaşık 208 köyden 102'sini ulaşıma açarken, 106 köy yolunda ise çalışmalarını sürdürüyor.

İlgili Haberler

ÇTB’den üyelere yerinde ziyaret: Talepler sahada dinlendi!
18.09.2026
Başkan Deniz; "Gelişim için ortak akıl ve iş birliği şart"
18.09.2026
Kaymakam Kaptanoğlu Pınarbaşı Köyü’nde şehit yakını ve gazileri unutmadı
18.09.2026
Taştepe Köyü’nde Halk Toplantısı
18.09.2026
Çanakkale köylerinde ulaşım kalitesi artıyor!
17.09.2026
Biga fuara kilitlendi; Geri sayım başladı!
17.09.2026
MHP Merkez İlçe sahada: Parlak ve yönetiminden önemli temaslar
17.09.2026
Bozcaada'da pazar denetimi!
17.09.2026
Çanakkale’de Ahilik Haftası buluşması
17.09.2026
Gökçeada'nın Kurtuluş Günü ve 19 Eylül Gaziler Günü hazırlıkları başladı
17.09.2026
Çanakkale’de amatör balıkçılara yeni kurallar: Boğaz ve köprü çevresine dikkat
17.09.2026
Yahya Çavuş Kur’an Kursu’nda “Hz. Peygamber ve Güzel Ahlak” programı
17.09.2026
Çanakkale Boğazı'nda dikkat çekiyordu; Prof. Dr. Suat Ateş uyardı!
17.09.2026
Bursa’nın İçme Suyunda Alarm! Deredeki Görüntü Endişelendirdi
16.09.2026
Biga’da Hanımeli Festivali İçin Geri Sayım Başladı
16.09.2026
Çanakkale İl Müftüsü Mevlüt Topçu’dan Yahya Çavuş Kur’an Kursu’na Kapsamlı Ziyaret
16.09.2026