Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Yaşam

Kahramanmaraş'ta Depremin Ardından Şiirle Yaralar Sarılıyor

✍️ Haber Merkezi 📅 22 Ocak 2024 09:56 👁️ 24 görüntüleme

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler sonrasında, bir araya gelen bir grup yazar ve okur, felaketin derin izlerini edebiyat ve şiirle iyileştirmeye çalışıyor.

Kahramanmaraş'ta, depremin ardından bir araya gelen bir grup yazar, yaralarını şiirle sararak edebiyat çatısı altında birleşmeye devam ediyor. Dulkadiroğlu ilçesinin onuncu köyü yolcuları, kitap kafede buluşarak edebiyat topluluğunu oluşturan bu yazarlar, deprem sonrasında dahi bağlarını koparmamış olmanın gururunu yaşıyor. Zorlu şartlara rağmen yayınlarına devam eden topluluk, bir araya gelmeye ve edebiyata katkıda bulunmaya kararlı olduklarını ifade etti.

Yaralarımızı birlikte sarmaya başladık diyen 17 yaşındaki Beyza Boru, "Biz bugün edebiyatın başkenti dergisi olarak bir toplantı gerçekleştirdik. Şiirler okuduk, belli bir konu hakkında konuştuk ve bir araya geldik. Edebiyatın başkenti deprem öncesi ve deprem sonrası aktif bir şekilde çalışan gayet güzel bir dergi. Depremden sonra bağlarımızın kopmasından çok korkmuştum. Ama bizleri edebiyat çatısı altında toplamayı başardılar. Ve yaralarımızı birlikte sarmaya başladık. Şiirlerle sardık, yazılarımızla sardık, samimiyetimizle sardık. Çok güzel bir toplantıya geride bıraktık. Burası ikinci bir ailem oldu" dedi.


Kahramanmaraş'ta genç kuşakların elinden tutarak, onların meydana getirdiği eserleri yayınlayarak daha çok okuyucuya ulaştırmayı hedeflediklerini söyleyen Murat Zencir ise "Edebiyatın başkenti dergisi olarak 2023 yılını değerlendirerek, 2024 yılında neler yapabileceğimizi konuşmak için bir araya geldik. Özellikle Kahramanmaraş'ta genç kuşak kardeşlerimizin elinden tutmak, onların meydana getirdiği eserleri yayınlayarak daha çok okuyucuya ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu anlamda Asrın felaketi olarak nitelendirdiğimiz 6 Şubat depremi sonrasında da ara vermeyerek devam ettik. Çok zor şartlarda da olsa yayınımızı sürdürdük. Basılı olarak eserimiz bulunmuyor. İnternet ortamından yayınlarımızı yapıyoruz. Her iki evden birinin şair ve yazar olarak çıktığı Kahramanmaraş'tan Yedi Güzel Adamı her zaman baş tacı etmiş, etmeye de devam ediyoruz. Ancak biz inanıyoruz ki Yedi Güzel Adam'ın arkasına sığınmaktan ziyade, içimizdeki daha güzel 7 , 70 ya da 70 bin insanı kanıtlamak amacıyla yola çıktık ve bu yolda da emin adımlarla ilerliyoruz" ifadesini kullandı.

İlgili Haberler

Çanakkale köylerinde ulaşım kalitesi artıyor!
17.09.2026
Biga fuara kilitlendi; Geri sayım başladı!
17.09.2026
MHP Merkez İlçe sahada: Parlak ve yönetiminden önemli temaslar
17.09.2026
Bozcaada'da pazar denetimi!
17.09.2026
Çanakkale’de Ahilik Haftası buluşması
17.09.2026
Gökçeada'nın Kurtuluş Günü ve 19 Eylül Gaziler Günü hazırlıkları başladı
17.09.2026
Çanakkale’de amatör balıkçılara yeni kurallar: Boğaz ve köprü çevresine dikkat
17.09.2026
Yahya Çavuş Kur’an Kursu’nda “Hz. Peygamber ve Güzel Ahlak” programı
17.09.2026
Çanakkale Boğazı'nda dikkat çekiyordu; Prof. Dr. Suat Ateş uyardı!
17.09.2026
Bursa’nın İçme Suyunda Alarm! Deredeki Görüntü Endişelendirdi
16.09.2026
Biga’da Hanımeli Festivali İçin Geri Sayım Başladı
16.09.2026
Çanakkale İl Müftüsü Mevlüt Topçu’dan Yahya Çavuş Kur’an Kursu’na Kapsamlı Ziyaret
16.09.2026
Çanakkale’nin Mavi Bayraklı Plajlarında sezon finali!
16.09.2026
Çanakkale'de altyapı yenileme çalışmaları sürüyor…
16.09.2026
Çanakkale Ticaret Borsası Yönetimi, Ayvacık'ta üyelerle buluştu!
16.09.2026
Müftü Topçu’dan SGK ve İŞKUR İl Müdürleriyle görüştü
16.09.2026