Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Yaşam

Isparta'lı 110 yaşında ki Aliye Nine gençlere taş çıkartıyor

✍️ Haber Merkezi 📅 04 Ağustos 2023 14:53 👁️ 11 görüntüleme

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'in eşiyle birlikte ziyaretine gittiği 110 yaşında ki Aliye Kavak adeta yıllara meydan okuyor. 1 asrı deviren Aliye Nine'nin sağlığı oldukça yerinde.

Isparta’nın merkeze bağlı Sidre Mahallesi’nde yaşayan 110 yaşındaki Aliye Kavak yaşadığı evde Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, eşi Şadiye Başdeğirmen ile bir araya geldi. Oğlu Veyis Kavak’la birlikte yaşayan 1913 doğumlu 110 yaşındaki Aliye Kavak’ı ziyaret eden Başdeğirmen çifti, kendisiyle hoş bir sohbet gerçekleştirdi, onun hayır duasını aldı. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Aliye Kavak’ın yaş itibariyle bir asrı geçtiğini belirterek, “Allah sizlere hayırlı ömürler nasip etsin. Allah size çok güzel bir ömür vermiş. Ne güzel sağlıklı bir şekilde bu yaşa gelebilmişsiniz. Allah herkese böyle ömürler nasip etsin. Sidre Mahallesi’nde en yaşlı 110 yaşındaki teyzemizle beraberiz. Teyzemizi ziyarete geldik, elini öptük duasını aldık. Teyzemize sağlıklı ömürler diliyorum” dedi. Ziyaretten duyduğu mutluluğunu ifade eden Aliye Kavak, “Allah bin kere razı olsun. Allah yokluk göstermesin. Cenabı Allah hastalara şifalar versin. Rabbim veren de o alan da o. Bin kere şükür. Allah doğru yoldan şaşırtmasın” şeklinde konuştu. Başkan Başdeğirmen, “Aliye teyzemiz yaşlandım diyor, suyu, ekmeği kızımdan, oğlumdan isterken ayıp oluyor, utanıyorum diyor. Bu yaşta bunu düşünüyor. Teyzemizin asaleti yeter” ifadelerinde bulundu.

Aliye Kavak’ın oğlu Veyis Kavak, babasının 8 yıl önce vefat ettiğini, annesinin de 8 yıldır kendisinin yanında yaşadığını söyledi. Kavak, “Annemize evlatlık vazifemizi yapıyoruz. Annemizin hayır duasını alacağız inşallah” dedi. Kavak, annesinin kendi işlerini kendisinin gördüğünü ifade ederek, “Eşim ve gelinimizle birlikte annemize bakıyoruz. Aklı fikri yerinde. Her zaman oğlum ‘kazan da ye, kimseye muhtaç olma oğlum, hem dünyada hem ahirette’ diyerek hayır duasında bulunur” dedi.

İlgili Haberler

Çanakkale köylerinde ulaşım kalitesi artıyor!
17.09.2026
Biga fuara kilitlendi; Geri sayım başladı!
17.09.2026
MHP Merkez İlçe sahada: Parlak ve yönetiminden önemli temaslar
17.09.2026
Bozcaada'da pazar denetimi!
17.09.2026
Çanakkale’de Ahilik Haftası buluşması
17.09.2026
Gökçeada'nın Kurtuluş Günü ve 19 Eylül Gaziler Günü hazırlıkları başladı
17.09.2026
Çanakkale’de amatör balıkçılara yeni kurallar: Boğaz ve köprü çevresine dikkat
17.09.2026
Yahya Çavuş Kur’an Kursu’nda “Hz. Peygamber ve Güzel Ahlak” programı
17.09.2026
Çanakkale Boğazı'nda dikkat çekiyordu; Prof. Dr. Suat Ateş uyardı!
17.09.2026
Bursa’nın İçme Suyunda Alarm! Deredeki Görüntü Endişelendirdi
16.09.2026
Biga’da Hanımeli Festivali İçin Geri Sayım Başladı
16.09.2026
Çanakkale İl Müftüsü Mevlüt Topçu’dan Yahya Çavuş Kur’an Kursu’na Kapsamlı Ziyaret
16.09.2026
Çanakkale’nin Mavi Bayraklı Plajlarında sezon finali!
16.09.2026
Çanakkale'de altyapı yenileme çalışmaları sürüyor…
16.09.2026
Çanakkale Ticaret Borsası Yönetimi, Ayvacık'ta üyelerle buluştu!
16.09.2026
Müftü Topçu’dan SGK ve İŞKUR İl Müdürleriyle görüştü
16.09.2026