Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Yaşam

Ezine'de Tarımın Geleceği İçin Adımlar Atılıyor

✍️ Utku Yaşar Cüce 📅 08 Temmuz 2024 17:39 👁️ 34 görüntüleme

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, geleceğin tarımını şekillendirmek amacıyla #İyiTarımUygulamaları (İTU) projesi çerçevesinde önemli bir adım attı. Ezine İlçesi'nde düzenlenen eğitimlerde, 175 üreticiye İTU prensipleri, İş Güvenliği, İlk Yardım ve Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Belgesi eğitimleri verildi. Eğitimler, 10 farklı tür üründe toplam 13.301 dekar alanda bitkisel üretimi desteklemeyi hedefliyor.

 Ezine'de Üreticilere Özel Eğitimler

Ezine İlçesi'nde gerçekleştirilen eğitimlerde, tarımsal üretimde verimliliği artırmak ve çevreye duyarlılığı ön planda tutmak için İTU prensipleri detaylı bir şekilde anlatıldı. Ayrıca, iş güvenliği ve acil durum müdahale yetkinliklerini geliştiren üreticiler, gelecek sezon için daha sağlam bir temel oluşturmayı hedefliyor.

Tarım Uygulamaları Teşvik Ediliyor

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, eğitimlerin ardından üreticilere bol ve bereketli bir üretim dönemi geçirmeleri dileğinde bulundu. İTU projesinin, bölgedeki tarımın sürdürülebilirliği ve kalitesinin artırılmasında önemli bir rol oynamaya devam edeceği vurgulandı. 

2024 yılı içinde Ezine İlçesi'nde faaliyet gösteren 175 üreticiye yönelik düzenlenen eğitimlerde, toplam 13.301 dekar alanda 10 farklı tür üründe bitkisel üretim yapılması hedefleniyor. Eğitimler, verimliliği artırmak ve sürdürülebilir tarım uygulamalarını teşvik etmek amacıyla gerçekleştirildi.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, eğitimlerin ardından üreticilere bol ve bereketli bir üretim dönemi geçirmeleri dileğinde bulundu. İTU prensiplerinin yaygınlaştırılması ve tarımsal üretimin kalitesinin artırılması için çalışmaların önümüzdeki dönemde de devam edeceği belirtildi.

İlgili Haberler

Çanakkale köylerinde ulaşım kalitesi artıyor!
17.09.2026
Biga fuara kilitlendi; Geri sayım başladı!
17.09.2026
MHP Merkez İlçe sahada: Parlak ve yönetiminden önemli temaslar
17.09.2026
Bozcaada'da pazar denetimi!
17.09.2026
Çanakkale’de Ahilik Haftası buluşması
17.09.2026
Gökçeada'nın Kurtuluş Günü ve 19 Eylül Gaziler Günü hazırlıkları başladı
17.09.2026
Çanakkale’de amatör balıkçılara yeni kurallar: Boğaz ve köprü çevresine dikkat
17.09.2026
Yahya Çavuş Kur’an Kursu’nda “Hz. Peygamber ve Güzel Ahlak” programı
17.09.2026
Çanakkale Boğazı'nda dikkat çekiyordu; Prof. Dr. Suat Ateş uyardı!
17.09.2026
Bursa’nın İçme Suyunda Alarm! Deredeki Görüntü Endişelendirdi
16.09.2026
Biga’da Hanımeli Festivali İçin Geri Sayım Başladı
16.09.2026
Çanakkale İl Müftüsü Mevlüt Topçu’dan Yahya Çavuş Kur’an Kursu’na Kapsamlı Ziyaret
16.09.2026
Çanakkale’nin Mavi Bayraklı Plajlarında sezon finali!
16.09.2026
Çanakkale'de altyapı yenileme çalışmaları sürüyor…
16.09.2026
Çanakkale Ticaret Borsası Yönetimi, Ayvacık'ta üyelerle buluştu!
16.09.2026
Müftü Topçu’dan SGK ve İŞKUR İl Müdürleriyle görüştü
16.09.2026