Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Yaşam

Esnaf Soruyor: Cuma Pazarı Ne Zaman Yenilenecek?

✍️ Deniz Çetin 📅 29 Temmuz 2026 10:59 👁️ 999 görüntüleme

Yazın bunaltıcı sıcak, kışın akan çatı... Çanakkale Kapalı Cuma Pazarı'nda yıllardır değişmeyen tablo devam ediyor. Seçim döneminde açıklanan yenileme projesinin üzerinden iki yılı aşkın süre geçerken, esnaf ve vatandaşlar çalışmaların ne zaman başlayacağını merak ediyor. 2024 yerel seçimleri öncesinde yenileneceği açıklanan Çanakkale Kapalı Cuma Pazarı'nda aradan iki yılı aşkın süre geçmesine rağmen kapsamlı dönüşüm çalışmaları başlamadı. Yazın bunaltıcı sıcak, kışın ise akan çatı nedeniyle

Çanakkale'nin İsmetpaşa Mahallesi'nde haftanın üç günü kurulan Kapalı Cuma Pazarı, uzun yıllardır çözülemeyen fiziki sorunlarıyla gündemdeki yerini koruyor. 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde dönemin belediye başkan adaylarının seçim vaatleri arasında yer alan pazarın yenilenmesi projesinde, aradan geçen iki yılı aşkın sürede henüz kapsamlı bir dönüşüm çalışması başlamadı.

Seçim sürecinde projeye ilişkin açıklamalarda bulunan Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, pazarın modern bir görünüme kavuşacağını belirterek, "Artık kapalı pazaryerimiz olan Cuma Pazarımızın mutlaka yenilenmesi gerekiyor. Buraya çelik ağırlıklı yeni bir yapı kuracağız. Bu yenilemeyi oradaki pazarcılarımız ile konuşarak, onların haklarını koruyarak yapacağız. Modern bir pazaryerini inşa edeceğiz. Kapalı pazar yerimizin üst kısmına güneş enerjisi panelleri yerleştirerek elektrik elde edeceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

Planlamalara göre pazarın çatı örtüsünün yenilenmesi, yağmur suyu tahliye sisteminin modern hale getirilmesi, çatıya güneş enerji sistemi kurulması, esnaf kullanım alanlarının yeniden düzenlenmesi ve çevre düzenlemesinin yapılması hedefleniyor. Ancak şu ana kadar alanda kapsamlı bir yenileme çalışması başlamazken, belediye ekipleri tarafından yalnızca çatı üzerindeki atıkların temizlenmesi, küçük çaplı bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Esnaf: "Biz de Ne Zaman Başlayacağını Bekliyoruz"

Kapalı Cuma Pazarı'nda yıllardır hizmet veren pazarcı esnafı, özellikle yaz aylarında yüksek sıcaklık, kış aylarında ise akan çatı nedeniyle zor şartlarda çalıştıklarını belirterek kalıcı çözüm beklediklerini ifade etti.

pazarcı esnafı, "Yıllardır aynı şartlarda çalışıyoruz. Yazın içerisi çok sıcak oluyor, kışın da yağmur yağınca çatıdan akan yerlerle uğraşıyoruz. Yenileneceği söylendi, biz de ne zaman başlayacağını bekliyoruz." dedi.

başka esnaf ise, "Bakım yapılıyor ama bizim beklediğimiz kapsamlı yenileme. Hem bizim hem de vatandaşın daha rahat edeceği bir pazar alanı olmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar da Bekliyor

Pazarda alışveriş yapan vatandaşlar da mevcut yapının özellikle yaz aylarında alışverişi zorlaştırdığını belirterek çalışmaların bir an önce başlamasını beklediklerini söyledi.

Bir vatandaş, "Yazın öğle saatlerinde içerisi gerçekten çok sıcak oluyor. O yüzden mümkün olduğunca sabah erken saatlerde geliyoruz. Yenilenecek denildi, artık çalışmaların başlamasını bekliyoruz." diye konuştu.

Bir başka vatandaş ise, "Burası Çanakkale'nin en yoğun pazarlarından biri. Daha modern ve kullanışlı bir hale gelmesi hem esnaf hem de vatandaş için daha iyi olur." dedi.

Aradan geçen iki yılı aşkın sürede kapsamlı dönüşüm çalışmalarının başlamaması nedeniyle Kapalı Cuma Pazarı'ndaki beklenti sürüyor. Yazın bunaltıcı sıcak, kışın ise akan çatı altında hizmet vermeye devam eden pazarcı esnafı ile alışveriş yapan vatandaşlar, seçim döneminde duyurulan projenin ne zaman hayata geçirileceğini merak ediyor. Gözler ise Çanakkale Belediyesi'nin hayata geçirmeyi planladığı Cuma Pazarı yenileme projesinde atılacak adımlara çevrilmiş durumda.

İlgili Haberler

Çanakkale köylerinde ulaşım kalitesi artıyor!
17.09.2026
Biga fuara kilitlendi; Geri sayım başladı!
17.09.2026
MHP Merkez İlçe sahada: Parlak ve yönetiminden önemli temaslar
17.09.2026
Bozcaada'da pazar denetimi!
17.09.2026
Çanakkale’de Ahilik Haftası buluşması
17.09.2026
Gökçeada'nın Kurtuluş Günü ve 19 Eylül Gaziler Günü hazırlıkları başladı
17.09.2026
Çanakkale’de amatör balıkçılara yeni kurallar: Boğaz ve köprü çevresine dikkat
17.09.2026
Yahya Çavuş Kur’an Kursu’nda “Hz. Peygamber ve Güzel Ahlak” programı
17.09.2026
Çanakkale Boğazı'nda dikkat çekiyordu; Prof. Dr. Suat Ateş uyardı!
17.09.2026
Bursa’nın İçme Suyunda Alarm! Deredeki Görüntü Endişelendirdi
16.09.2026
Biga’da Hanımeli Festivali İçin Geri Sayım Başladı
16.09.2026
Çanakkale İl Müftüsü Mevlüt Topçu’dan Yahya Çavuş Kur’an Kursu’na Kapsamlı Ziyaret
16.09.2026
Çanakkale’nin Mavi Bayraklı Plajlarında sezon finali!
16.09.2026
Çanakkale'de altyapı yenileme çalışmaları sürüyor…
16.09.2026
Çanakkale Ticaret Borsası Yönetimi, Ayvacık'ta üyelerle buluştu!
16.09.2026
Müftü Topçu’dan SGK ve İŞKUR İl Müdürleriyle görüştü
16.09.2026