Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Yaşam

ÇOMÜ, Erasmus+ DILDENT Projesi’nin Açılış Toplantısında yerini aldı

✍️ Haber Merkezi 📅 11 Haziran 2025 16:55 👁️ 86 görüntüleme

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen Erasmus+ KA220-HED DILDENT Projesi’nin açılış toplantısına katıldı. 31 Mayıs – 1 Haziran 2025 tarihleri arasında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, proje ortağı olarak akademik heyetiyle katılan ÇOMÜ, dijital eğitim alanındaki katkılarını uluslararası düzeye taşımaya devam ediyor.

DILDENT Projesi ile Diş Hekimliği Eğitiminde Dijital Dönüşüm

"2024-1-TR01-KA220-HED-000248462" numaralı ve "Diş Hekimliği Öğrencilerinin Tedavi Protokolü Uygulama Becerilerinin Dijital Etkileşimli Eğitim Yoluyla Geliştirilmesi" (Developing Dental Treatment Protocol Practice Skills of Dentistry Undergraduates through Digital Interactive Education) başlıklı DILDENT Projesi, çok uluslu bir ortaklık yapısına sahip. Proje kapsamında; oyunlaştırma, artırılmış gerçeklik ve sürükleyici eğitim teknolojilerinin entegre edildiği, açık kaynak kodlu ve dünya genelindeki tüm diş hekimliği öğrencilerine açık erişimli bir dijital eğitim sistemi geliştiriliyor.

Uluslararası Katılımla Güçlü Ortaklık

Açılış toplantısına, koordinatör kurum Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin yanı sıra, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Università degli Studi di Brescia (İtalya), Università degli Studi di Palermo (İtalya), Universitat de València (İspanya) ve MELLIS Eğitim Teknolojileri (Türkiye) temsilcileri katıldı.

ÇOMÜ’yü temsilen toplantıya katılan akademik heyet; Prof. Dr. İlgi Tosun, Dr. Cumali Yaşar, Dr. Tülay Dargut Güler ve Dr. Merve Erdoğan, proje sürecine aktif katkı sundu. Üniversitemiz, proje kapsamında geliştirilecek dijital içeriklerin Türkiye’deki pilot uygulamalarını yürütmeyi ve bu alanda bilimsel katkılar sunmayı hedefliyor.

ÇOMÜ’den Uluslararası Eğitim İçeriklerine Açık Erişim Desteği

ÇOMÜ, proje ortağı olarak dijitalleşmeyi önceleyen eğitim politikaları doğrultusunda, DILDENT Projesi aracılığıyla hem uluslararası diş hekimliği eğitimine açık kaynaklı ve sürdürülebilir içerikler kazandırmayı hem de bu içerikleri dünya genelinde erişime açmayı amaçlıyor.

Projenin ÇOMÜ koordinatörlüğünü yürüten Prof. Dr. İlgi Tosun liderliğinde, üniversite dijital eğitimde kaliteyi artırmak ve küresel ölçekte bilgi paylaşımını güçlendirmek adına önemli bir rol üstleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi

İlgili Haberler

Çanakkale köylerinde ulaşım kalitesi artıyor!
17.09.2026
Biga fuara kilitlendi; Geri sayım başladı!
17.09.2026
MHP Merkez İlçe sahada: Parlak ve yönetiminden önemli temaslar
17.09.2026
Bozcaada'da pazar denetimi!
17.09.2026
Çanakkale’de Ahilik Haftası buluşması
17.09.2026
Gökçeada'nın Kurtuluş Günü ve 19 Eylül Gaziler Günü hazırlıkları başladı
17.09.2026
Çanakkale’de amatör balıkçılara yeni kurallar: Boğaz ve köprü çevresine dikkat
17.09.2026
Yahya Çavuş Kur’an Kursu’nda “Hz. Peygamber ve Güzel Ahlak” programı
17.09.2026
Çanakkale Boğazı'nda dikkat çekiyordu; Prof. Dr. Suat Ateş uyardı!
17.09.2026
Bursa’nın İçme Suyunda Alarm! Deredeki Görüntü Endişelendirdi
16.09.2026
Biga’da Hanımeli Festivali İçin Geri Sayım Başladı
16.09.2026
Çanakkale İl Müftüsü Mevlüt Topçu’dan Yahya Çavuş Kur’an Kursu’na Kapsamlı Ziyaret
16.09.2026
Çanakkale’nin Mavi Bayraklı Plajlarında sezon finali!
16.09.2026
Çanakkale'de altyapı yenileme çalışmaları sürüyor…
16.09.2026
Çanakkale Ticaret Borsası Yönetimi, Ayvacık'ta üyelerle buluştu!
16.09.2026
Müftü Topçu’dan SGK ve İŞKUR İl Müdürleriyle görüştü
16.09.2026