Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Yaşam

Çan’da Kocabaş Çayı için taşkın önleme çalışmaları sürüyor

✍️ Deniz Çetin 📅 22 Ağustos 2026 11:43 👁️ 9 görüntüleme

DSİ 25. Bölge Müdürlüğü tarafından Çan ilçesinde Kocabaş Çayı üzerinde yürütülen ıslah ve sedde düzenleme çalışmaları devam ediyor.

Çanakkale’nin Çan ilçesinde taşkın risklerine karşı yürütülen çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Devlet Su İşleri (DSİ) 25. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından Kocabaş Çayı üzerinde gerçekleştirilen ıslah ve sedde düzenlemeleriyle bölgenin taşkın güvenliğinin artırılması amaçlanıyor.

Kocabaş Çayı’nda ıslah çalışması

Kocabaş Çayı üzerinde devam eden çalışmalar kapsamında çayın ıslah edilmesi ve sedde düzenlemelerinin gerçekleştirilmesi için çalışmalar yürütülüyor.

Yapılan düzenlemelerle özellikle yağışlı dönemlerde meydana gelebilecek taşkınların yerleşim alanları ve tarım arazileri üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılması hedefleniyor.

Can ve mal güvenliği hedefleniyor

DSİ 25. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmaların temel hedefleri arasında vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması bulunuyor.

Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Kocabaş Çayı çevresindeki taşkın riskinin azaltılması ve bölgenin daha güvenli hale getirilmesi amaçlanıyor.

Sürdürülebilir su yönetimi vurgusu

Bölgede taşkın güvenliğinin sağlanmasının yanı sıra sürdürülebilir su yönetiminin güçlendirilmesine yönelik çalışmaların da devam ettiği belirtildi.

DSİ 25. Bölge Müdürlüğü, Çan’da yürütülen ıslah ve sedde düzenleme çalışmalarının bölgenin taşkın güvenliğine katkı sağlaması amacıyla kararlılıkla sürdürüldüğünü bildirdi.

İlgili Haberler

Çanakkale köylerinde ulaşım kalitesi artıyor!
17.09.2026
Biga fuara kilitlendi; Geri sayım başladı!
17.09.2026
MHP Merkez İlçe sahada: Parlak ve yönetiminden önemli temaslar
17.09.2026
Bozcaada'da pazar denetimi!
17.09.2026
Çanakkale’de Ahilik Haftası buluşması
17.09.2026
Gökçeada'nın Kurtuluş Günü ve 19 Eylül Gaziler Günü hazırlıkları başladı
17.09.2026
Çanakkale’de amatör balıkçılara yeni kurallar: Boğaz ve köprü çevresine dikkat
17.09.2026
Yahya Çavuş Kur’an Kursu’nda “Hz. Peygamber ve Güzel Ahlak” programı
17.09.2026
Çanakkale Boğazı'nda dikkat çekiyordu; Prof. Dr. Suat Ateş uyardı!
17.09.2026
Bursa’nın İçme Suyunda Alarm! Deredeki Görüntü Endişelendirdi
16.09.2026
Biga’da Hanımeli Festivali İçin Geri Sayım Başladı
16.09.2026
Çanakkale İl Müftüsü Mevlüt Topçu’dan Yahya Çavuş Kur’an Kursu’na Kapsamlı Ziyaret
16.09.2026
Çanakkale’nin Mavi Bayraklı Plajlarında sezon finali!
16.09.2026
Çanakkale'de altyapı yenileme çalışmaları sürüyor…
16.09.2026
Çanakkale Ticaret Borsası Yönetimi, Ayvacık'ta üyelerle buluştu!
16.09.2026
Müftü Topçu’dan SGK ve İŞKUR İl Müdürleriyle görüştü
16.09.2026