Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Yaşam

Çanakkale'de Fast-Food İşletmelerinde Kızartma Yağlarına Detaylı Denetim

✍️ Haber Merkezi 📅 27 Ocak 2024 12:20 👁️ 18 görüntüleme

Tarım ve Orman Bakanlığı talimatı doğrultusunda, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen denetimlerle fast-food işletmelerinde kullanılan kızartma yağlarının kalite standartlarına uygunluğu kontrol ediliyor.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı talimatı doğrultusunda 24 Ocak ile 2 Şubat tarihleri arasında il genelinde bulunan fast-food işletmelerinde detaylı denetimler gerçekleştiriyor. Denetimler, fast-food işletmelerinde kullanılan katı ve sıvı yağların kalite standartlarına uygunluğunu kontrol etmeyi amaçlıyor.

Gıda güvenilirliği ve tüketicilerin sağlığını koruma amacıyla yapılan denetimler kapsamında, Gıda Kontrol ekipleri fast-food işletmelerinde kullanılan katı ve sıvı yağlar üzerinde çeşitli analizler gerçekleştiriyor. Bu analizler arasında polar madde oranı, asit sayısı ve kızartma yağı sıcaklığı gibi önemli parametreler bulunuyor.

Denetim sonuçlarına göre, fast-food işletmelerinde kullanılan yağların genel kalitesi belirlenirken, her bir işletmenin yağlarını nasıl sakladığı, kullanım ömrünü ne kadar süreyle devam ettirdiği gibi faktörler de detaylı bir şekilde inceleniyor. Bu kontroller, tüketicilerin sağlığını koruma ve gıda güvenilirliği açısından standartları yükseltme amacını taşıyor.

İlgili Haberler

Çanakkale köylerinde ulaşım kalitesi artıyor!
17.09.2026
Biga fuara kilitlendi; Geri sayım başladı!
17.09.2026
MHP Merkez İlçe sahada: Parlak ve yönetiminden önemli temaslar
17.09.2026
Bozcaada'da pazar denetimi!
17.09.2026
Çanakkale’de Ahilik Haftası buluşması
17.09.2026
Gökçeada'nın Kurtuluş Günü ve 19 Eylül Gaziler Günü hazırlıkları başladı
17.09.2026
Çanakkale’de amatör balıkçılara yeni kurallar: Boğaz ve köprü çevresine dikkat
17.09.2026
Yahya Çavuş Kur’an Kursu’nda “Hz. Peygamber ve Güzel Ahlak” programı
17.09.2026
Çanakkale Boğazı'nda dikkat çekiyordu; Prof. Dr. Suat Ateş uyardı!
17.09.2026
Bursa’nın İçme Suyunda Alarm! Deredeki Görüntü Endişelendirdi
16.09.2026
Biga’da Hanımeli Festivali İçin Geri Sayım Başladı
16.09.2026
Çanakkale İl Müftüsü Mevlüt Topçu’dan Yahya Çavuş Kur’an Kursu’na Kapsamlı Ziyaret
16.09.2026
Çanakkale’nin Mavi Bayraklı Plajlarında sezon finali!
16.09.2026
Çanakkale'de altyapı yenileme çalışmaları sürüyor…
16.09.2026
Çanakkale Ticaret Borsası Yönetimi, Ayvacık'ta üyelerle buluştu!
16.09.2026
Müftü Topçu’dan SGK ve İŞKUR İl Müdürleriyle görüştü
16.09.2026