Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Yaşam

Çanakkale'de denize girilecek yerler? Çanakkale'nin en güzel sahil köyleri...

✍️ Haber Merkezi 📅 09 Temmuz 2023 15:01 👁️ 347 görüntüleme

Çanakkale'de denize girilecek yerler tatilcilerin sık sık araştırdıkları konuların başında gelir. Kuzey Ege'nin en güzel sahil şehri olan Çanakkale'de pek çok plaj seçeneği bulunur. Kepez plajı, Saroz körfezi başlıca yerlerdir. İşte Çanakkale'de denize girilecek yerlerin listeleri...

Çanakkale, tarihi ve arkeolojik açıdan da zengin bir şehirdir. Troya Antik Kenti, Homeros'un İlyada destanının geçtiği yerlerden biridir. Çanakkale'nin doğal güzellikleri de dikkat çekicidir. Şehrin çevresinde yer alan plajlar, kumsallar ve adalar tatilciler için ideal seçenekler sunar. Bozcaada ve Gökçeada gibi adalar, turkuaz renkli denizi ve doğal güzellikleriyle ünlüdür. Bu yüzden de Çanakkale'de pek çok yerde denize girme imkanı vardır. 

Çanakkale'de Denize Girilecek Yerler

Çanakkale'nin güneyinde yer alan Bozcaada, ünlü plajları ve turkuaz renkli denizi ile meşhurdur. Ayazma Plajı, Akvaryum Koyu gibi birçok güzel plaja sahiptir. Burada denizin keyfini çıkarabilir, güneşlenebilir ve su sporları yapabilirsiniz.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde bulunan Assos, hem tarihi bir kent hem de denize girilebilecek güzel sahillere sahiptir. Assos Plajı ve Kadırga Koyu, ziyaretçilerin denize girebileceği popüler noktalardır. Aynı zamanda Assos Antik Limanı'nda da denize girebilirsiniz.

Çanakkale merkeze yakın bir konumda bulunan Kadirga Plajı, temiz suyu ve güzel kumsalıyla bilinir. Şehir merkezine yakınlığı sayesinde kolaylıkla ulaşabileceğiniz bir seçenektir.

Gelibolu Yarımadası'nda yer alan Gülpınar Plajı, sakin ve doğal bir ortamda denize girmek isteyenler için idealdir. Huzurlu bir atmosfere sahiptir ve temiz plajıyla dikkat çeker.

Çanakkale Boğazı'nda bulunan Zeytinliada, doğal güzellikleri ve plajlarıyla ünlüdür. Burada denize girerek serinleyebilir ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

İlgili Haberler

Çanakkale köylerinde ulaşım kalitesi artıyor!
17.09.2026
Biga fuara kilitlendi; Geri sayım başladı!
17.09.2026
MHP Merkez İlçe sahada: Parlak ve yönetiminden önemli temaslar
17.09.2026
Bozcaada'da pazar denetimi!
17.09.2026
Çanakkale’de Ahilik Haftası buluşması
17.09.2026
Gökçeada'nın Kurtuluş Günü ve 19 Eylül Gaziler Günü hazırlıkları başladı
17.09.2026
Çanakkale’de amatör balıkçılara yeni kurallar: Boğaz ve köprü çevresine dikkat
17.09.2026
Yahya Çavuş Kur’an Kursu’nda “Hz. Peygamber ve Güzel Ahlak” programı
17.09.2026
Çanakkale Boğazı'nda dikkat çekiyordu; Prof. Dr. Suat Ateş uyardı!
17.09.2026
Bursa’nın İçme Suyunda Alarm! Deredeki Görüntü Endişelendirdi
16.09.2026
Biga’da Hanımeli Festivali İçin Geri Sayım Başladı
16.09.2026
Çanakkale İl Müftüsü Mevlüt Topçu’dan Yahya Çavuş Kur’an Kursu’na Kapsamlı Ziyaret
16.09.2026
Çanakkale’nin Mavi Bayraklı Plajlarında sezon finali!
16.09.2026
Çanakkale'de altyapı yenileme çalışmaları sürüyor…
16.09.2026
Çanakkale Ticaret Borsası Yönetimi, Ayvacık'ta üyelerle buluştu!
16.09.2026
Müftü Topçu’dan SGK ve İŞKUR İl Müdürleriyle görüştü
16.09.2026