Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Yaşam

Çanakkale Belediyesi'nden Uzmanlar, Deprem Sempozyumuna Katıldı

✍️ Eren Derdes 📅 17 Ağustos 2024 11:22 👁️ 22 görüntüleme

Türkiye'nin önemli şehirlerinden İstanbul'da, TMMOB Mimarlar Odası tarafından düzenlenen “Türkiye'nin Deprem Gerçeği: 17 Ağustos Depreminin 25. Yılında Marmara Bölgesinde Mimarlık, Planlama ve Afet Yönetimi Sempozyumu” büyük ilgi gördü. Sempozyuma, Çanakkale Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nden Yüksek Mimar Merve Erdik ve Afet İşleri Müdürlüğü’nden Yüksek İnşaat Mühendisi Erdem Tekin katılarak, deprem ve afet yönetimi konularındaki bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

Etkinlik, Marmara Bölgesi'nde meydana gelen 17 Ağustos 1999 Depremi'nin 25. yılı anısına gerçekleştirildi ve depremlerin şehir planlaması, mimarlık ve afet yönetimi üzerindeki etkilerini tartışmak amacıyla düzenlendi. Sempozyum, geniş bir katılımcı yelpazesine hitap ederek, akademisyenler, mühendisler, mimarlar ve şehir plancılarının bir araya geldiği önemli bir platform sundu.

Çanakkale Belediyesi’nin temsilcileri olarak sempozyuma katılan Yüksek Mimar Merve Erdik ve Yüksek İnşaat Mühendisi Erdem Tekin, sempozyumda Çanakkale’nin deprem yönetimi konusundaki yaklaşımını ve uygulama örneklerini sundular. Merve Erdik, mimarlık ve şehir planlaması bağlamında, deprem risklerini minimize etmek için uygulanan tasarım prensipleri ve yapı güvenliği konularında bilgiler verdi. Erdem Tekin ise, afet yönetimi ve acil durum planlaması ile ilgili tecrübelerini paylaşarak, etkili bir afet yönetiminin nasıl olması gerektiğine dair önemli bilgiler sundu.

Sempozyumda yapılan tartışmalar ve sunumlar, depremlerle başa çıkma stratejileri konusunda güncel yaklaşımlar ve çözüm önerileri üzerine yoğunlaştı. Katılımcılar, İstanbul’daki deprem tecrübesinin, diğer şehirler için nasıl dersler çıkardığını ve afet risklerini azaltma yolunda ne tür önlemler alınabileceğini değerlendirdiler.

İlgili Haberler

Gökçeada'da Sinema Günleri başladı: Ada halkının sinema keyfi!
18.09.2026
Bozcaada’da hizmet gücü artıyor: Yangın tankerleri, traktör ve vidanjör!
18.09.2026
Biga’nın eski belediye başkanları kabirleri başında anıldı
18.09.2026
ÇTB’den üyelere yerinde ziyaret: Talepler sahada dinlendi!
18.09.2026
Başkan Deniz; "Gelişim için ortak akıl ve iş birliği şart"
18.09.2026
Kaymakam Kaptanoğlu Pınarbaşı Köyü’nde şehit yakını ve gazileri unutmadı
18.09.2026
Taştepe Köyü’nde Halk Toplantısı
18.09.2026
Çanakkale köylerinde ulaşım kalitesi artıyor!
17.09.2026
Biga fuara kilitlendi; Geri sayım başladı!
17.09.2026
MHP Merkez İlçe sahada: Parlak ve yönetiminden önemli temaslar
17.09.2026
Bozcaada'da pazar denetimi!
17.09.2026
Çanakkale’de Ahilik Haftası buluşması
17.09.2026
Gökçeada'nın Kurtuluş Günü ve 19 Eylül Gaziler Günü hazırlıkları başladı
17.09.2026
Çanakkale’de amatör balıkçılara yeni kurallar: Boğaz ve köprü çevresine dikkat
17.09.2026
Yahya Çavuş Kur’an Kursu’nda “Hz. Peygamber ve Güzel Ahlak” programı
17.09.2026
Çanakkale Boğazı'nda dikkat çekiyordu; Prof. Dr. Suat Ateş uyardı!
17.09.2026