Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Yaşam

Biga’da deprem istasyonları kurulacak

✍️ Haber Merkezi 📅 12 Ağustos 2023 11:29 👁️ 30 görüntüleme

Biga Belediyesi ile Doğa Hareketler Araştırma Derneği (DOHAD), afet zararlarının azaltılması amacıyla "Deprem Öncü İşaretleri İzleme İstasyonu Kurulumu ve Değerlendirilmesi" protokolünü imzaladı. Büyük depremlerin öncesinde uyarı yapılabilmesi ve riskin yükseldiğinin önceden tespit edilebilmesi amacıyla imzalanan bu protokol kapsamında, Biga'da 2 bölgeye yer altı hareketlerini izleyen deprem istasyonları kurulacak.

 Biga Belediyesi ile DOHAD arasında yapılan işbirliği, deprem riskinin daha etkili bir şekilde yönetilmesi ve halkın güvenliği açısından büyük önem taşıyor. İmzalanan protokol çerçevesinde, İTÜ Elektrostatik Kayaç Gerginlik İzleme Yöntemi ile Deprem Tahmin Sistemi Proje Grubu'nun geliştirdiği "Elektrostatik Kayaç Gerginlik İzleme Yöntemi" ve DOHAD'ın "Çoklu parametre izleme yöntemi" kullanılacak.

Yer Altı Hareketlerinin İzlenmesi Hedefleniyor

Protokol kapsamında Biga ilçe sınırları içerisinde ve çevresinde bulunan fay hatlarının hareketleri ve jeofiziksel parametreler sürekli olarak izlenecek. Bu izleme sayesinde deprem öncü işaretlerinin takibi yapılacak ve risk artışı tespit edilebilecek.

Protokol imza töreninde konuşan Biga Belediye Başkanı'mız Bülent Erdoğan, "Yakın geçmişte yaşadığımız deprem felaketi, ne kadar büyük bir tehlike ile karşı karşıya olduğumuzu bir kez daha gösterdi. Yeni canlar kaybetmemek ve Bigalı hemşehrilerimizin güvenliğini sağlamak adına bu işbirliğini büyük bir kararlılıkla gerçekleştiriyoruz. Biga'mız için alabileceğimiz her önlemi almaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

DOHAD Başkanı Fuat Agalday ise yaptığı açıklamada, "Biga Belediyesi ile iş birliği halinde depremleri önceden tahmin etmek amacıyla 2 bölgeye sürekli yer altı hareketlerini izleyen deprem istasyonları kurulacak. Amacımız büyük depremler öncesinde uyarı yapabilmek için riskin yükseldiğini önceden tespit edebilmek. Biga Belediye Başkanı'mız Bülent Erdoğan'a konuya gösterdiği destek için teşekkür ediyorum" dedi.

 

İlgili Haberler

Çanakkale köylerinde ulaşım kalitesi artıyor!
17.09.2026
Biga fuara kilitlendi; Geri sayım başladı!
17.09.2026
MHP Merkez İlçe sahada: Parlak ve yönetiminden önemli temaslar
17.09.2026
Bozcaada'da pazar denetimi!
17.09.2026
Çanakkale’de Ahilik Haftası buluşması
17.09.2026
Gökçeada'nın Kurtuluş Günü ve 19 Eylül Gaziler Günü hazırlıkları başladı
17.09.2026
Çanakkale’de amatör balıkçılara yeni kurallar: Boğaz ve köprü çevresine dikkat
17.09.2026
Yahya Çavuş Kur’an Kursu’nda “Hz. Peygamber ve Güzel Ahlak” programı
17.09.2026
Çanakkale Boğazı'nda dikkat çekiyordu; Prof. Dr. Suat Ateş uyardı!
17.09.2026
Bursa’nın İçme Suyunda Alarm! Deredeki Görüntü Endişelendirdi
16.09.2026
Biga’da Hanımeli Festivali İçin Geri Sayım Başladı
16.09.2026
Çanakkale İl Müftüsü Mevlüt Topçu’dan Yahya Çavuş Kur’an Kursu’na Kapsamlı Ziyaret
16.09.2026
Çanakkale’nin Mavi Bayraklı Plajlarında sezon finali!
16.09.2026
Çanakkale'de altyapı yenileme çalışmaları sürüyor…
16.09.2026
Çanakkale Ticaret Borsası Yönetimi, Ayvacık'ta üyelerle buluştu!
16.09.2026
Müftü Topçu’dan SGK ve İŞKUR İl Müdürleriyle görüştü
16.09.2026