Kaleninsesi ← Ana Sayfa
Yaşam

Avusturya'da Tutuklanan Gencin Ailesi Endişeli! "6 Aydır Torunlarımızdan, 1 Aydır Oğlumuzdan Haber Alamıyoruz"

✍️ Haber Merkezi 📅 12 Ocak 2024 20:15 👁️ 11 görüntüleme

Avusturya'da yaşayan ve oğulları Hamza Yünlü'nün tutuklanmasıyla büyük bir endişe yaşayan Sakine Yünlü ve İlhan Yünlü, torunları Esma'dan 6 aydır, oğulları Hamza'dan ise 1 aydır haber alamadıklarını belirtiyor.

2018 yılında tanışıp 2019'da evlenen ve bir çocukları olan Hamza ve Z. Yünlü çifti, Avusturya'da yaşamaya karar verdi. Ancak iddialara göre çift arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu Hamza Yünlü tutuklandı. Ailenin, özellikle de torun Esma'nın güvenliği konusundaki endişeleri giderek artıyor.

Sakine Yünlü, "Torunumuz Esma'dan 6 aydır haber alamıyoruz. Oğlumuz Hamza'dan da bir aydır hiçbir şekilde haber alamıyoruz. Durumlarıyla ilgili bilgi alamadık, ve bu bizim için çok zor" dedi.

“Oğlumdan ve torunumdan haber alamıyorum”

Açıklamalarda bulunan Sakine Yünlü, “Oğlum dış ülkeden bir kız ile tanıştı. Gelinimiz, kaçıp Türkiye’ye geldi. Daha sonra Avusturya’ya döndü. Oğlumu da kandırıp dış ülkeye götürdü. Bizleri her türlü mağdur etti. Oğlumdan ve torunumdan haber alamıyorum. İkisini de çok özledim. Dayanacak halde değilim. 6-7 aydır torunumun yüzünü görmüyorum, sesini dahi duymuyorum. Oğlumu da 1-2 aydır görmüyorum, sesini dahi duymuyorum" dedi.

“Torunumuzdan hiç haber alamıyoruz”

Baba İlhan Yünlü ise, “Torunumuzu da alıp gitti. Biz, bir daha gelinimizle bağlantı kuramadık, gelinimize ulaşamadık. Gelinim, oğlum ile görüşmüş ve oğlumun aklını çelerek oğlumu da yanına aldı. Fakat bir süre sonra oğlum ile Avusturya’da anlaşmazlıklar yaşamaya başladı. Daha sonra öğrendik ki oğlumdan şikayetçi olmuş, evden uzaklaştırma kararı almış. Çeşitli iftiralarda bulunarak en son oğlumuzu cezaevine attırdığını öğrendik. 'Beni dövdü, bana küfür etti' gibi çeşitli söylemlerde bulunmuş. Oğlum şu anda cezaevinde yatıyor. 6 aydır cezaevinde olduğunu öğrendik. Son 1 aydır da oğlumdan hiçbir şekilde haber alamıyorum. Zaten torunuma da hiç ulaşamıyorum. Ailemizin bütün telefon numaraları engellenmiş, torunumuza hiçbir şekilde ulaşamıyoruz. Hatta torunumuzun hayatından dahi endişe duyuyoruz" diye konuştu.

“Torunuma ulaşmak ve haber almak istiyorum”

Oğlunun cezaevindeki masraflarını karşılayamadıklarını kaydeden İlhan Yünlü, “Torunuma ulaşmak ve torunumdan bir haber almak istiyorum. Oğlumun da imkan var ise Türkiye’ye getirilip cezasını burada çekmesini istiyorum. Çünkü bizler, Avusturya’daki maddi ihtiyaçlara yetişemiyoruz. Aldığım maaş ile oğlumun giderlerini karşılayamıyorum. Oğlumun cezaevinde 400 euro masrafı olduğunu söylüyorlar. Ben, bu cezayı karşılayamıyorum" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Çanakkale köylerinde ulaşım kalitesi artıyor!
17.09.2026
Biga fuara kilitlendi; Geri sayım başladı!
17.09.2026
MHP Merkez İlçe sahada: Parlak ve yönetiminden önemli temaslar
17.09.2026
Bozcaada'da pazar denetimi!
17.09.2026
Çanakkale’de Ahilik Haftası buluşması
17.09.2026
Gökçeada'nın Kurtuluş Günü ve 19 Eylül Gaziler Günü hazırlıkları başladı
17.09.2026
Çanakkale’de amatör balıkçılara yeni kurallar: Boğaz ve köprü çevresine dikkat
17.09.2026
Yahya Çavuş Kur’an Kursu’nda “Hz. Peygamber ve Güzel Ahlak” programı
17.09.2026
Çanakkale Boğazı'nda dikkat çekiyordu; Prof. Dr. Suat Ateş uyardı!
17.09.2026
Bursa’nın İçme Suyunda Alarm! Deredeki Görüntü Endişelendirdi
16.09.2026
Biga’da Hanımeli Festivali İçin Geri Sayım Başladı
16.09.2026
Çanakkale İl Müftüsü Mevlüt Topçu’dan Yahya Çavuş Kur’an Kursu’na Kapsamlı Ziyaret
16.09.2026
Çanakkale’nin Mavi Bayraklı Plajlarında sezon finali!
16.09.2026
Çanakkale'de altyapı yenileme çalışmaları sürüyor…
16.09.2026
Çanakkale Ticaret Borsası Yönetimi, Ayvacık'ta üyelerle buluştu!
16.09.2026
Müftü Topçu’dan SGK ve İŞKUR İl Müdürleriyle görüştü
16.09.2026